Stefan_Rewiński Opublikowano 11 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2011 Mam tańczyć w siermiędze chocholi taniec na kupie gnoju manipulując dyszami lądownika pędzącego ku nieznanej komecie, która coś pieprzy o jedności z moim scyzorykiem. Newton zapomniał o interakcji jabłka z inteligencją ziemi, mogę podskakiwać dowolnie wysoko, świadomość jest mocniejsza od grawitacji. Jest we mnie trochę mężczyzny, trochę kobiety, a pragnienia mają żywić się różnicą, ekstaza myli się z pożądaniem. Tyłek ma wypisywać szczerze i szybko ósemki poziomo i pionowo na rzeczach, które wiedzą, że je lubię i td. Help! być teraz tu i być gdzie indziej rozdwajać jaźń będąc jednością wracać do źródeł i gnać naprzód posłuszny prawom świadomości pragnieniem zaspokajać braki szczerością zastępować prawdę duchowość plątać z emocjami wibrować zamiast myślą ciałem a mnie już nie obchodzi czas lubię gadżetów wymiar zwykły spełnionych małych marzeń smak dźwięk od metafor słów odwykłych przed mym ogrodem barykada zamyka bożkom wstęp do grilla wieczność zawisła nad jabłonią na grządkach zielenieje chwila
WiJa Opublikowano 11 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2011 Czyżby to miało być też przewartościowaniem, a przynajmniej usystemowaniem pewnych, a nawet radykalnych poglądów. Acz z wiekiem o to coraz łatwiej, przynajmniej tak się wydaje, bo coraz mniej rzeczy człowieka krepuje, jakoż coraz mniej powinno krepować doskwierając i zamykając usta. Pozdrawiam
Czarna_Dama Opublikowano 11 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2011 ""Mam tańczyć w siermiędze chocholi taniec na kupie gnoju manipulując dyszami lądownika pędzącego ku nieznanej komecie, która coś pieprzy o jedności z moim scyzorykiem."" ciekawie u Ciebie Stefanie, ładny wiersz pozdrawiam
H.Lecter Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2011 a mnie już nie obchodzi czas lubię gadżetów wymiar zwykły spełnionych małych marzeń smak dźwięk od metafor słów odwykłych przed mym ogrodem barykada zamyka bożkom wstęp do grilla wieczność zawisła nad jabłonią na grządkach zielenieje chwila Tylko tyle, reszta koszmarnie zła. Rozumiem zamiar - najpierw ukazać szturm New Age, aby mieć przed czym budować barykady, ale niekoniecznie by opisać czytelnikowi ból, trzeba go kopać w estetyczne podbrzusze... ;)
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 13 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Fajnie ,że znowu jesteś Stefanie z wierszem ,-dwuwierszem. "Jest we mnie trochę mężczyzny ,trochę kobiety a pragnienia mają żywić się różnicą"- sedno materii tysięcy "ciał". "na grządkach zielenieje chwila" - daj Panie taką całą jesień i zimę.pozdr
Stefan_Rewiński Opublikowano 13 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2011 Dzięki Poeci za czytanko. Pozdrawiam.
Lübow Opublikowano 13 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ostatnie cztery już zasługują na plusa, a pierwsze cztery... cóż, udaję, że nie czytałem... haha :) Pozdrawiam :)
Stefan_Rewiński Opublikowano 15 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ostatnie cztery już zasługują na plusa, a pierwsze cztery... cóż, udaję, że nie czytałem... haha :) Pozdrawiam :) Dz. Pzdr.
Jolanta_S. Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2011 Stefanie, a jeśli w moim tomiku znajdą się wiersze te, które pisałam "do Ciebie" - będziesz miał coś przeciw?
mały_dzielny_toster Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2011 Stefanie - ciekawie, jak zawsze ;) pozdrawiam
Stefan_Rewiński Opublikowano 16 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jasne, źe nie. CCC.
Stefan_Rewiński Opublikowano 16 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dz. Pzdr.
Rekomendowane odpowiedzi