bazyl_prost Opublikowano 9 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2011 czy obchodziliście kiedyś "Święto Kruka"? Święto ma to miejsce w ostatni łikend listopada pije się wtedy grzane wino i je pierniki ... odpowiednio, żeby zapomnieć co niechciane i odnaleźć właściwe światło w ten ponury okres roku Zapraszam do świętowania pozdrowią nas kruki...
henryk_bukowski Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2011 ...to może zróbmy jakąś forumową balangę...poznamy się lepiej:)...i przy okazji...jakiś turniej jednego wiersza:)...wszyscy byli by ciepli:)....serdeczni :)...i szczęśliwi:)
Oxyvia Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2011 Bardzo fajnie, tylko gdzie? Proponuję we Warszawce, bo w Centrum Polski. Ale niestety nocleg każdy se sam na własną rękę robi. no, ja mogę najwyżej podowiadywać się tam i tu, gdzie taniej... Co Wy na to?
Gość Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie
henryk_bukowski Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ...podziwiam Cię Oxyvia...:)...widzę że...pełną piersią ... umiesz smakować życie:)...więc...jak znam życie...mało jest tu ludzi czujących bluesa...:)...bardzo bambusowe pole,jałowych planów...więc zapewne nic się nie uda...pozdrawiam Heniek:)...nocleg niepotrzebny...kto by tam spał:)
Agnieszka_Horodyska Opublikowano 13 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja bym się wstydziła... :)
henryk_bukowski Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja bym się wstydziła... :) ...wcale się nie dziwię..:)
Agnieszka_Horodyska Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2011 Przecież nie znasz motywów tego wstydzenia ;)
henryk_bukowski Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ...nie ma co sobie głowy zaprzątać...to był żart nie propozycja:)...ja może pisze słabe wiersze...Ty może masz brzydkie nogi...więc remis ;)
Agnieszka_Horodyska Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2011 Hahaha :D A z drugiej strony - to był żart, bo się wstydzimy i wiadomo, że nie będzie "forumowej balangi", ponieważ za bardzo przywykliśmy do samych słów na monitorach?
henryk_bukowski Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ...nie w tym sensie:)...bardziej chodziło mi o tragiczną wizję "forumowej balangi"... na domiar złego to "propozycja" Bukowskiego!!! ...:)...a jeszcze turniej jednego wiersza:)...na "cyku"...gwarancja niezapomnianej zabawy:)...OIOM...wytrzeźwiałka...te sprawy:) ...a na poważnie..to palców jednej ręki...wystarczy do zliczenia wszystkich chętnych,ale na pewno byłoby miło:)
Agnieszka_Horodyska Opublikowano 15 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2011 A swoją drogą... jak odróżnić kruka od gawrona?
zak stanisława Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja taaaak!!!!!!!! tylko pora jaka? tego świętowania????
La_Fée_Verte Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie obchodziłam. Nawet nie słyszałam o takim święcie. Ale idea szczytna. W dodatku wino, pierniki, zapomnienie i właściwe (znaczy - zielone?) światło w jednym zdaniu... :D ;) A jak odróżnić kruka od gawrona? Wystarczy posłuchać. Kruk mówi: "krach" i "kres". Gawron milcząc przytakuje :) Pozdrawiam
La_Fée_Verte Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2011 Hej! No i jak z tym Świętem Kruka? To dziś :P Pomysł bardzo fajny i zastanawiam się jak godnie kruka uczcić i jak miałby wyglądać taki rytuał. Oczywiście odprawiony jednak w samotności, prawda? :) Wszak z samotności i tęsknoty pisze się najpiękniejsze wiersze ponoć. Pozdrowienia! ps na pewno muszą być czarne pióra, świece i księżyc...
Agnieszka_Horodyska Opublikowano 27 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wydaje mi się, że sposób z przysłuchiwaniem się jest IDEALNY. Czyli że do tej pory spotykam same gawrony :( Jak świętowaliście?
Oxyvia Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nieprawda. Byłam na jednym spotkaniu Orga i bardzo dobrze się bawiłam. Dlaczego od razu bez powodu grzebać taką imprezę samą niechęcią bez uzasadnienia? Nie rozumiem... Załatwiać coś czy nie? Może na majówkę? Kto chętny oprócz Stasi? (Stasiu, dla nas i Kosów na pewno coś załatwię!!!).
vacker_flickan Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nieprawda. Byłam na jednym spotkaniu Orga i bardzo dobrze się bawiłam. Dlaczego od razu bez powodu grzebać taką imprezę samą niechęcią bez uzasadnienia? Nie rozumiem... Załatwiać coś czy nie? Może na majówkę? Kto chętny oprócz Stasi? (Stasiu, dla nas i Kosów na pewno coś załatwię!!!). Dlaczego nie? bo nie w Krakowie! :)
Oxyvia Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2012 Vacker, rozumiem, że się piszecie z Olesią? Do tego Stasia Żak, Kosy... No? Kto jeszcze? :-) O, już widzę, że będzie fajnie! :-)))
Oxyvia Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2012 W stosownym czasie prześlę tutaj (lub w innym wątku) wiadomość do Wszystkich o możliwości rezerowwania domków campingowych albo pokojów w pobliżu Wawki - tu jest niedoceniany, przepiękny Mazowiecki Park Krajobrazowy nad Wisłą. :-)
Rekomendowane odpowiedzi