teresa943 Opublikowano 27 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2011 bezszelestnym szeptem zawracam pod wiatr w samotności zapalam pamięć tylko zimny i niemy głaz wciąż ten sam obojętny na przemijanie śle zrudziałe tęsknoty pośród kwiatów drży łza zanim strawię niedosyt wierzę - śpisz wiecznym dosytem
Ela_Ale Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2011 Tak opisałaś mogiłę mojej mamy, że aż...no. Krysiu - całuski. Elka.
cezary_dacyszyn Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2011 spać wiecznym dosytem - pięknie ! Gdyby ktoś tak kiedyś o mnie ...
Biała Lokomotywa Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2011 I znów listopad, tęsknoty i wspomnienia.zawracam pod wiatr w samotności zapalam pamięć To mnie poruszyło wyraźnie. Pozdrawiam:)
Grażyna_Kudła Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2011 ...w samotności zapalam pamięć... Mogę się przyłączyć do tego światełka, Krysiu? Wzruszyłam się, bo to ten czas właśnie. Przytulam Cię. Grażyna. :)
Emmka_Szlajfka Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2011 porusza najczulsze struny "zanim strawię niedosyt wierzę - śpisz wiecznym dosytem" to najdosadniej .... pozdrawiam:))
Magda_Tara Opublikowano 28 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2011 najpiękniejsze święto przepiękny wiersz jesteś mistrzynią klimatu i precyzji słowa perełka, Perełko :)) buziak, Kryś!
adam hoff Opublikowano 28 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2011 zanim strawię niedosyt wierzę - śpisz wiecznym dosytem Esencja... Reszta nie wykracza poza typową listopadową rekwizytornię.
Magda_Tara Opublikowano 28 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. rekwizyt - fundament w poezji
adam hoff Opublikowano 28 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. rekwizyt - fundament w poezji Na takich fundamentach powstały blokowiska.
Anna_Para Opublikowano 28 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2011 Krysiu, to jest piękne. Dzięki za wzruszenie i refleksję, Para:)
Magda_Tara Opublikowano 28 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. rekwizyt - fundament w poezji Na takich fundamentach powstały blokowiska. mylisz definicje, pozdrawiam
teresa943 Opublikowano 30 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. listopad zawsze ogarnia wzruszeniem mogiły, szczególnie naszych najbliższych. dziękuję za współodczucie :) buziaki, Elu - Krysia
teresa943 Opublikowano 30 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. w więc ...niech Ci się kiedyś spełni to pragnienie! tymczasem dziękuję :) serdecznie pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 30 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak! To czas szczególnej pamięci, czas powrotu "pod wiatr" i wzruszone wspomnienia. Dziękuję za "poruszenie", Lo :) pozdrawiam z zadumą - Krysia
teresa943 Opublikowano 30 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Grażynko, proszę...dołącz - będzie raźniej! milczeniem płonie pamięć wracają znajome twarze tęsknotą oplecione wzruszamy się nadzieją w świetle wiary - oni odeszli ale wciąż są obok Cieplutko pozdrawiam :) Buziak! Krysia
teresa943 Opublikowano 30 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję, Emm! serdecznie pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 30 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ech, żeby aż "perełka"... mocno przesadzasz; ale lubię "tworzyć" klimat wokół tego, co chcę wyrazić a to święto, moim zdaniem, szczególnie potrzebuje odpowiedniej aury do zadumy i refleksji. dziękuję, Madziu za ciepły komentarz :) serdecznie pozdrawiam buziakiem :) Krysia
teresa943 Opublikowano 30 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam serdecznie! Cieszę się, że coś jednak "zasmakowało" ... "Reszta" jest po prostu klimatem, z którego zrodziła się owa "esencja. Trzeba coś "przeżyć", w coś się wczuć dogłębnie, aby móc to wyrazić słowem - esencja potrzebuje "wrzątku"... Dziękuję za czytanie i komentarz. Serdecznie pozdrawia - Krysia
Magda_Tara Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ech, żeby aż "perełka"... mocno przesadzasz; ale lubię "tworzyć" klimat wokół tego, co chcę wyrazić a to święto, moim zdaniem, szczególnie potrzebuje odpowiedniej aury do zadumy i refleksji. dziękuję, Madziu za ciepły komentarz :) serdecznie pozdrawiam buziakiem :) Krysia nie przesadzam, bo nie pora.
Rekomendowane odpowiedzi