efemeryda2 Opublikowano 26 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Października 2011 wszyscy do rymowania swych myśli tak skorzy, że nie wiem, czy to palec, czy to dopust Boży daj maleńki znak Panie, wieszcz ze mnie wyrośnie czy swój żywot poety skończę w ławce oślej
Anna_Myszkin Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiem, że to Pan miał dać znak, ale że na razie nie dał, to uczynię to ja, kobieta, i tylko w swoim imieniu ;) Są szanse, albowiem rymy w wierszu z czystej gramatyki nie wynikają, jest konsekwentny trzynastozgłoskowiec, ale średniówka w trzecim wersie się cofnęła, a "boży" raczej z małej. No i interpunkcję należałoby albo zignorować, albo uzupełnić. Trzeci wers mógłby wyglądać tak: "daj maleńki znak, Panie, czy wieszcz we mnie rośnie,". Pozdrawiam, życząc sukcesów :)
Janusz_Ork Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2011 Wielu piszących ma momenty zamyślenia, samorefleksji i czasem wątpliwości. Twój czterowers mówi, że Ty też. Wielu piszących nie zaprząta sobie głowy takimi "drobiazgami" i pisze na potęgę. Coś w tym jest. Pozdrawiam. J.
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Hołd dla mistrzów : Kochanowski ,Sztaudynger , ... zgrabne:)pozdr
adam hoff Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2011 Publikując w internecie, wieszczem jest się niejako z założenia ;)
efemeryda2 Opublikowano 27 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiem, że to Pan miał dać znak, ale że na razie nie dał, to uczynię to ja, kobieta, i tylko w swoim imieniu ;) Są szanse, albowiem rymy w wierszu z czystej gramatyki nie wynikają, jest konsekwentny trzynastozgłoskowiec, ale średniówka w trzecim wersie się cofnęła, a "boży" raczej z małej. No i interpunkcję należałoby albo zignorować, albo uzupełnić. Trzeci wers mógłby wyglądać tak: "daj maleńki znak, Panie, czy wieszcz we mnie rośnie,". Pozdrawiam, życząc sukcesów :) Serdeczne dzięki Aniu za wnikliwy i nie pozbawiony humoru wgląd. Skorzystałem z Twych uwag (choć nie do końca).Przepraszam Ciebie i innych za literówkę w tytule, ale nie umiem sobie z nią poradzić. Miłego dnia.
efemeryda2 Opublikowano 27 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję Januszu za Twoją osobistą tu refleksją i życzliwość, a wątpliwości, cokolwiek piszę, mam wiele. Również pozdrawiam.
efemeryda2 Opublikowano 27 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Hołd dla mistrzów : Kochanowski ,Sztaudynger , ... zgrabne:)pozdr Dzięki za "zgrabne", zaś mistrzom czyszczę buty i podaję kapcie Pozdrawiam
efemeryda2 Opublikowano 27 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No i całe szczęście , że "niejako" Dziękuję pozdrawiam
NOWA Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2011 Zapytać zawsze można, pytanie jak najbardziej trafne, ale to chyba czytelnicy na nie odpowiedzą, trzeba czekać. Pozdrawiam serdecznie:)))
Ela_Ale Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2011 Taki wierszyk. Pozdrowienia. E.
Lilka_Laszczyk Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2011 Wierszyki. Wiersze. Na ilość czy jakość ? Na zrozumienie czy udziwnienie? Na wrażenie czy wzruszenie? ... Oto są pytania. A wątpliwości... pozostają
Emmka_Szlajfka Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2011 śpiewać każdy może i tańczyć na lodzie pokazywać talent, milion w moment zdobyć ale cóż, z wierszami numer ten nie przejdzie osioł nie da rady żeby wiersz utworzyć pozdrawiam:)
Rekomendowane odpowiedzi