Pan_Biały Opublikowano 10 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Października 2011 zaparkowałem auto przed samotną knajpą w Mięćmięrzu wszyscy się znają a obcy z marszu stają się bliskimi (tak było też ze mną)Józek – Rafał miło mi – mnie równieżspotkania poetyckie odbywają się u ciebie? - spytałemod studni to jakieś 50 metrów w prawo w stronę Wisły tam czytają - odpowiedział Józek miał w sobie prawdę której brakuje ludziom z miasta podziękowałem i odszedłem w stodole stało pianino a stół pokryty był obrusem AKCENTów śliczna okularnica udawał że pracuje przy komputerze wymieniliśmy spojrzenia i słowa płynęły spokojnie jak szum rzeki oddalonej o długość rybackiej łodzi za stodołą zająłem bezpieczne skrajne miejsce w ogrodzie pełnym słońca komarów i wina którym gospodarz podlewał przybyłych wtedy poeta zaczął czytać kilka razy zaszczekał pies ktoś włączył piłę tarczową na chwilę zaszło słońce by po chwili znów mogło robić za jupitery poeta palił papierosa nawilżał usta w winie aż żona poety powiedziała – Bohdan! poeta znów palił papierosa i czytał komary cięły słońce było zmęczone a wina ubywało poeta skończył czytać zadałem poecie pytaniejak pan tworzy? odpowiedział żekiedy słyszę takie pytanie najchętniej parsknąłbym śmiechem no chyba że jest to tworzenie przez „f” jeśli pan mnie rozumie co mam na myśli już był jeden który tworzył i stworzył mnie i pana między innymi a mówiąc krótko to ja tylko piszę i jeśli pan mnie pyta jak piszę? to ja odpowiadam że najczęściej po polsku kiedyś po zmroku niecodziennie i nie zawsze a najczęściej kiedy przychodziło mi słowo do głowy wtedy zaczynałem wieczory poetyckie mają w sobie coś z konfesjonału tyle że słowa nie potrzebują rozgrzeszenia
Emmka_Szlajfka Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2011 Amen. przez chwilę tam byłam. poczułam dym z papierosa.... nawet komar ugryzł, a słowa poety zaszumiały winem . wrócę. pozdrawiam:)
Janusz_Ork Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2011 Wiersz nietypowy, Rafale, znając Twój zwięzły styl, ale przeczytałem z przyjemnością. Dobrze szkicowana scena i atmosfera, też chciałbym tam być. Pozdrawiam. J.
Krzysztof_Kurc Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2011 Byłem. ( Tu i Tam ) Pozdrawiam Krzysiek
Pan_Biały Opublikowano 10 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cieszy że poczułaś dziękuję za czas i czytanie pozdrawiam r
Pan_Biały Opublikowano 10 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jak jest przyjemność to jest wszystko - dziękuję:) pozdrawiam r
Pan_Biały Opublikowano 10 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i o to chodzi, by być:) dziękuję ps z nalewki została butelka - smaczną dobrocią nas poczęstowaliście, na drugi dzień auto się nudziło:)) pozdrawiam r
Anna_Para Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2011 Mają w sobie to "cuś" - takie przegadane wiersze. Fajnie oddałeś atmosferę. Pozdrawiam, Para:)
Gość Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2011 przegadane a i owszem :) od "zadałem poecie pytanie" do końca wystarczyłoby wg mnie. taka forma byłaby wyrazistsza. ale taka jak jest teraz do przeczytania. pozdrawiam Rafale.
eliza2 Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2011 ciekaw wiersz, jest klimat i wiele przemyśleń, które do mnie trafiają, a za puentę brawo! pozdrawiam:)
Pan_Biały Opublikowano 11 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ten wiersz jest okrojony, zostało z niego tyle ile potrzeba, czyli "cuś" atmosfera była przenikliwa dzięki za czas i czytanie pozdrawiam r
Pan_Biały Opublikowano 11 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. gdyby zacząć od "zadałem" wtedy byłby to tylko wycinek i i na pewno nie ujrzałby światła dziękuję za czas i poczytanie ps Twój tomik przekazała mi Magda i jest w trakcie trawienia - dzięki:) pozdrawiam r
Pan_Biały Opublikowano 11 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję Elizo za czas i czytanie przede wszystkim pozdrawiam r
adam hoff Opublikowano 12 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2011 Dlaczego tą niezłą prozę poszatkował pan na wersy ?
Nata_Kruk Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2011 No właśnie, tak może wyglądać spotkanie.. co z tego, że prozowato jest, to nie wada. Jest sprawny opis, zalążki dialogów.... całość jak najbardziej do spokojnego trawienia (sorry za określenie)...ale od... "zadałem poecie pytanie"... szczególnie obrazowe. Pozdrawiam... :)
Pan_Biały Opublikowano 13 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. z braku kompetencji
Pan_Biały Opublikowano 13 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za czas i czytanie pozdrawiam er
Agnieszka_Horodyska Opublikowano 14 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2011 I am znowu wzruszona (tak jak po wierszu Popsutego), ale inaczej. Też chcę tam. Może nie być wina i papierosów. I żona poety (znam to z jakiegoś wiersza, gdzie żona narzeka na poetę) I to płynne, ten komputer, wymiana słów i okularnica... Chyba wariuję. Płaczę. Do czego ja się przyznaję... Ale to wszystko przez Twój wiersz! (choć nawet nie rozumiem tworzenia przez "f") (i to ma tyle w sobie prozy co świat widziany oczami poety (odnośnie komentarza o pocięciu prozy na wersy ;)))
eleanor abernathy Opublikowano 15 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2011 Prozy użyć w wierszu i do tego żeby było poetycko to wielka sztuka. Tym razem się nie udało. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi