teresa943 Opublikowano 3 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Października 2011 wciąż nie przestajesz łaknąć (to takie ludzkie być głodnym) wstydzisz się słabości z racji norm (poddaństwo dla układów rodzi bezwolę wbrew sobie akceptuje niemiłość) tymczasem rozgwieżdżone niebo inspiruje szalone marzenia tylko do świtu zanim poronisz chęci a bezsens zdławi nadzieję odetnij ropną pępowinę i spadnij w zieleń bez lęku obejmę czułością zabliźnię urazy
MIGUEL Opublikowano 3 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2011 :))) aż chciałoby się ... spaść ;) pozdr. M
wieśniak m Opublikowano 3 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2011 a gdyby tak jeszcze wejść w dzień z księżycem pod pachom z rozmarzeniem w oku i tak dzień za dniem rok do roku....:))) pozdrawiam:)))
Ela_Ale Opublikowano 3 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2011 Ostatnią strofą rozsmakowuję się... i ściskam. Elka.
Magda_Tara Opublikowano 3 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2011 pięknie Kryś. cóż więcej trzeba. :*
Anna_Para Opublikowano 3 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2011 Oj, Krysiu! Taki kontrast: gwiazdy i ropiejąca pępowina! Robi to wrażenie. Naprawdę. Wzruszasz mnie, mówisz "do mnie". Wiesz... Cieplutko, Para:)
Emmka_Szlajfka Opublikowano 3 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pięknie, romantycznie, a ostatnie słowa- cacuszko, sama dobroć:) pozdrawiam:))
Grażyna_Kudła Opublikowano 3 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2011 Przygarniasz, Krysiu wszystkie- oderwane od swojego macierzystego "nieba"- wszystkie gwiazdeczki, te opuszczone, zapomniane, zaniedbane, niekochane... chyba dzieci. I nie zostawiasz bez nadziei, to jest piękne. Pozdrawiam serdecznie, Grażyna. :)
Lilka_Laszczyk Opublikowano 3 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2011 Oj takie to smutne... poddaństwo dla układów rodzi bezwolę, wbrew sobie akceptuję niemiłość... A może dość tej bezwarunkowej akceptacji. I tego Ci z całego serca życzę. No i oczywiście pozdrawiam wieczornie
teresa943 Opublikowano 4 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a więc nie lękaj się...spadaj w "rozpostarte ramiona" pragnień ;-) dziękuję MIGUEL :) serdecznie pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 4 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a dlaczego nie? dopóki są marzenia, wciąż odnawia się nadzieja i tak "dzień za dniem" odkrywamy wokół romantyczne piękno. dziękuję :))) serdecznie pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 4 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cieszę się, że po metamorfozie wiersza znalazłaś coś smacznego... dziękuję, Elu :))) odściskuję serdecznie - Krysia
teresa943 Opublikowano 4 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pięknie dziękuję, Madziu :)) cieplutko pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 4 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Życie jest pełne kontrastów. Wciąż borykamy się pomiędzy pragnieniami a koniecznością. Trzeba mieć odwagę, by pójść za głosem serca. Aniu, Twoje wzruszenie porusza...czujesz mnie na wylot! Bardzo dziękuję :))) Ściskam serdecznie - Krysia
teresa943 Opublikowano 4 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pięknie, romantycznie, a ostatnie słowa- cacuszko, sama dobroć:) pozdrawiam:)) bardzooo dziękuuję, Emm :)) cieplutko pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 4 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W człowieku "drzemią" olbrzymie pokłady dobra - trzeba je tylko "odkryć" i chcieć wydobyć a potem obdzielać tych, którzy "łakną" (nie tylko dzieci). "Większa radość z dawania aniżeli brania" (por. św. Paweł)" - przekonałam się, że - "chcesz być szczęśliwy, uszczęśliwiaj nieszczęśliwych" - działa w obie strony. Dziękuję, Grażynko, za ciepły komentarz :) Ściskam! Krysia
teresa943 Opublikowano 4 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Lilka :) Właśnie o to chodzi, by nie akceptować poddaństwa...jednak wpierw trzeba odciąć "ropną pępowinę" i odważnie "spaść"...w pragnienia. Dziękuję :)) Serdecznie pozdrawiam - Krysia
Judyt Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2011 czytam sobie, miałam wcześniej wpaść, ale jakoś nie miałam chęci mówienia a milczenia bardziej. Gdy następuje ten świt w wierszu to wydaje mi się, przy czytaniu - zatrzymanie -może taka sinusoida- emocji. Ładnie to Ci się ułożyło J. gratuluję (:
teresa943 Opublikowano 4 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Października 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, Judytko - pięknie czujesz :)))) Cieplutko pozdrawiam - Krysia
Pan_Biały Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2011 Krysiu nie wiem co się stało ale przemówił do mnie tylko nawias tj. (to takie ludzkie być głodnym) do następnego pozdrawiam r
Rekomendowane odpowiedzi