Tomasz_Biela Opublikowano 12 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Września 2011 pole się otwiera ale zanim to musi nastąpić pstryk wystrzał bicza przywołanie do porządku rozjuszenie i jesteśmy gotowi chcemy być bezwarunkowo ze sobą całe osiem sekund jak osiem dni stworzenia których nigdy nie było tak my wierzymy w siebie w dzień którego nie ma w poczekalni między dzisiaj a jutro ujeżdżamy znowu te same ziemie rozszerzające się w źrenicy oka całe to pole rozbiegani w swoje strony szukając życia dostaliśmy zeza a teraz jesteśmy z powrotem na tym samym pastwisku pastwimy się rozbestwieni na pastwę losu pozostawiona trójca niewdzięczna 1 ojciec psychopata 2 syn psychopaty 3 duch ich dwóch 1 id - toreador 2 ego – pikador 3 superego – byk
Anna_Para Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2011 Bardzo mi się widzi ten tekst. Zabrałabympozostawiona trójca niewdzięczna 1 ojciec psychopata 2 syn psychopaty 3 duch ich dwóch 1 id - toreador 2 ego – pikador 3 superego – byk Pozdrawiam, gratuluję wyśmienitego wiersza. A to jest znakomite!rozbiegani w swoje strony szukając życia dostaliśmy zeza a teraz jesteśmy z powrotem na tym samym pastwisku pastwimy się rozbestwieni na pastwę losu Para:)
Nata_Kruk Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2011 Dla mnie, to bardzo wielowymiarowy obraz. Tytułowe osiem sekund może być wyczekiwaniem fotografa na zrobienie wymarzonego ujęcia, ale też krótką chwilą, by zadać cios... niekoniecznie bykowi ;) Później to nawiązanie do stworzenia...krucha wiara w siebie pomiędzy dzisiaj a jutrem... to rozbieganie, zez...bardzo wymowny fragment.! Za Anną... zakończyłabym treść na słowach..na pastwę losu Wiersz zrobił na mnie wrażenie. Pozdrawiam... :)
Tomasz_Biela Opublikowano 12 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za wpadkę i gratulacje :) / nad końcówką objaśniającą zastanowię się czy wywalić / niech sobie poleży jeszcze / t
Tomasz_Biela Opublikowano 12 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zastanowię się nad amputacją/ dzięki za upodobanie i wizytę / t
HAYQ Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2011 pstryk wielki wybuch reszta to już dzieło przypadku – to nie o wartości wiersza :) jest bardzo dobry.tak śmiesz neo siem sekund jak czas nasz bycia na ziemi i aż na osiem sekund przegięcie drwina z przestrzeni w s ch i zo f r e n ii . . . . pstryk* * ostatni gasi ;)
Emmka_Szlajfka Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2011 jestem tu niedługo, ale ten wiersz zrobił na mnie największe wrażenie. rozedrganie, wielopoziomowość, prostota i głębia. stworzenie to siedem , osiem- nieskończoność .... 2x 1,2,3,- esencja . ponadto ponoć mężczyźnie wystarcza osiem sekund spojrzenia na kobietę aby (ewentualnie:)) się zakochać. "rozbiegani w swoje strony szukając życia dostaliśmy zeza a teraz jesteśmy z powrotem na tym samym pastwisku pastwimy się rozbestwieni na pastwę losu " to upodobałam szczególnie pozdrawiam:)
Ela_Ale Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2011 Ojciec i syn (dla mnie - córka). I ich ostatnie spotkanie, już tylko do zdjęcia, kiedy muszą być obok siebie. rozbiegani w swoje strony szukając życia dostaliśmy zeza a teraz jesteśmy z powrotem na tym samym pastwisku - no właśnie ... było stworzenie i jest odejście. Głęboko sięgnąłeś, Tomku. Aż za...jak dziś dla mnie. Nie wiem tylko, czy to nie Superego powinno być toreadorem, tym, który narzuca. Byk to emocje. Ale to tylko moja wersja. Pozdrawiam. Elka.
NOWA Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2011 Wiersz głęboki, ciekawy. Ale, jeżeli trzy wersy, to o tych psychopatach, co ich mam na myśli, to moim zdaniem trochę zbyt zuchwale. Pozdrawiam!
Tomasz_Biela Opublikowano 14 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za pętelkę do wiersza :) / no i obecność t
Tomasz_Biela Opublikowano 14 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 8 sekund do zakochania ? to chyba się nazywa miłość od pierwszego wejrzenia / ja raczej to nazywam ruletką losu / dzięki za cieszący wpis / t
Tomasz_Biela Opublikowano 14 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Twoje propozycje z tymi ego są względne :) wiesz że zależy od odbioru / i cieszy mnie to że inaczej myślisz inaczej na to patrzysz :) dzięki za obecność i opinię / t
Tomasz_Biela Opublikowano 14 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zuchwale ? raczej z dozą sugestywnej wyobraźni / no ale ok :) dzięki za odwiedziny / t
Pan_Biały Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 chcemy być bezwarunkowo ze sobą całe osiem sekund jak osiem dni stworzenia których nigdy nie było bardzo dobry fragment pozdrawiam r
Tomasz_Biela Opublikowano 18 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki / t
Rekomendowane odpowiedzi