Judyt Opublikowano 1 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 nie chce się odchodzić gdzie błękit spotyka się z zielenią wszystko żyje swoim rytmem -czapla szuka pożywienia pałki kołyszą się na wietrze jak niewiadoma struna drga przypomina mi to obraz Moneta który mówi harmonią zapatrzenia Bóg wie gdzie postawił człowieka
Gość Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 ładnie Judyto. w drugiej może ostatni wers: "a Bóg wie gdzie człowiek postawiony" bo wg mnie za bardzo rymują się wszystkie wersy drugiej strofki. no chyba że tak ma być. pozdrawiam.
Judyt Opublikowano 1 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zmieniłam ciiut, dziękuję serdecznie za utwierdzenie i wejrzenie J.
Nata_Kruk Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 Czyli przed Bogiem było..a.. Judysia, wieki Cię nie czytałam..! Z takich miejsc nie chce się odchodzić... nie dziwi, jeżeli to wszystko przypomina Moneta... podoba mi się ten obrazek, a szczególnie wpleciony Bóg w ostatni wers, który tak rozsądnie ustawił tego człeka.. ;) Pozdrawiam... :)
Judyt Opublikowano 2 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dokładnie tak(: Nato Kruk- dziękuję tym bardziej za powrót w czytaniu, chociaż nie wiem czy tak rozsądnie... J.
Judyt Opublikowano 2 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. malowany- bo i ja się rozmarzę...Dziękuję serdecznie za odwiedziny J.
Tomasz_Biela Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2011 kołysanka harmonii i sugestii / proste delikatne i wymowne / już kiedyś pisałem że Twoje teksty nabierają blasku - przechodzą z jaskrawości w blask / są wyraźne i łatwo przyswajalne / dobrze tzn przyjemna metamorfoza stylistyki / t
Ewa_Kos Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ciekawy obraz; działa na wyobraźnię puenta ładnie zamyka całość:)) serdecznie pozdrawiam:)
Ela_Ale Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2011 Wiersz jest pięknie rytmiczny, gra na wietrze (patetycznie się napisało, ale inaczej nie można). Druga strofa mnie oczarowuje. Pięknie. Serdeczności. Elka. Na próbę wyjęłam sobie literkę "a" z "niewiadoma" i to niewidzenie też wygląda ciekawie. :)))
teresa943 Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2011 piękna liryka i do tego "zakorzeniona" w obrazach stworzonych przez Boga. Judytko, Twoje wiersze uwrażliwiają na piękno świata i niosą światełko wiary, dlatego zapadają w serce. cieplutko pozdrawiam :)) Krysia
Judyt Opublikowano 3 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jeśli tak..to cieszę się bardzo Tomku, może to człowiek się zmienia i wraz z nim to co wypływa w słowie(?) no nie wiem, jak to jest. Dziękuję Ci serdecznie za przeczytanie jest to dla mnie zawsze przyjazne.Jak powszechnie wiadomo (przynajmniej tak myślę), nie jestem pisarzem jako takim, raczej kimś kto nie spełnił swoich malarskich marzeń, a słowem ponoć malować można...więc próbuję J.
Judyt Opublikowano 3 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ciekawy obraz; działa na wyobraźnię puenta ładnie zamyka całość:)) serdecznie pozdrawiam:) Ewo serdecznie Ci dziękuję za dobre słowo, jestem miło zaskoczona,J.(: serdecznie
Judyt Opublikowano 3 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No chyba nie można...niestety moją wadą jest wrażliwość, Niewidzialne...najbardziej, dziękuję za Twoje spostrzeżenia - mnie oczarowuje takie przybycie (: J. serdecznie
Judyt Opublikowano 3 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Krysiu jak miło spotkać Ciebie pod moim... Mogę powiedzieć to samo o Twoich- dobrze wyczuwalne są Twoje dobre intencje i wiara. Chociaż ja myślę właśnie że jestem małej wiary, to tym bardziej uśmiecham się do Ciebie(: J. cieplutko i serdecznie dziękuję
Janusz_Ork Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2011 Judyt, jest wiele miejsc, z których nie chce się odchodzić i wiele obrazów, w które chciałoby się wejść, bo świat na nich przedstawiony jest o wiele ładniejszy, nawet lepszy niż ten nasz rzeczywisty. Bardzo sugestywny wiersz. Pozdrawiam. J.
Judyt Opublikowano 3 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pewnie masz rację Januszu...dla każdego coś innego dziękuję za przybycie i czytanie(:J.
były__premier Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2011 a ja myślałem że ten obraz Moneta podpali wierszuś, a wyszło jak psu z gardła...
Emmka_Szlajfka Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2011 z początku prosty, banalny nawet obrazek, przechodzi w trzy wersy o dużym ładunku emocjonalnym, na tak, pozdrawiam:)
Judyt Opublikowano 3 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za odwiedziny i krytykę- chociaż nie wiem co dokładnie się nie spodobało, ale są różne gusta i różna wrażliwość- ja z nimi nie walczę, J.
Judyt Opublikowano 3 Września 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za aprobatę i odwiedziny,J.
Rekomendowane odpowiedzi