teresa943 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2011 bies szarpie zlęknioną nadzieję niemiłość serwuje kostki lodu nie chcę skostnieć przegrany choćby na koniec świata za kromką prostoty tylko ogrzej wyziębłą resztkę a podzielę na pół powszedniość jak swojski chleb smakujesz dobrocią
wieśniak m Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2011 a masełko za chwilę ;) Pozytywne emocje towarzyszą przy lekturze wiersza. Pozdrawiam :)
Tomasz_Biela Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2011 jedwabne słowa Krysiu / wpasowały się do muzyki której słucham w tym momencie / nie ważne jakiej ;) / przyjemny i taki z jakich Cię znam / t
HAYQ Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2011 ja właśnie słucham muzyki z "Ziemi obiecanej" (właśnie się skończyło) też pasuje, chociaż emocje wywołuje przyjemniejsze :) Pozdrawiam.
teresa943 Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. he he...skoro pozytywne emocje to i "masełko" się znajdzie ;) dziękuję :-) serdecznie pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. skoro "jedwabne" słowa "wpasowały się" do muzyki, to pewnie "nadawaliśmy" na tych samych falach ;) cieszę się, że wciąż tak odbierasz moje przesłania. dziękuję, Tomku :) ciepło pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. HAYQ, jesteś kolejnym Czytelnikiem, któremu mój wiersz pasuje do słuchanej muzyki! Bardzo dziękuję i serdecznie pozdrawiam :) Krysia
Ela_Ale Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Nie jestem "muzycznym facetem"! :((( Mnie ten wiersz przywodzi na myśl pacjentów, których choroby biorą się prawie wyłącznie z "bycia w lodzie", obok biesów i szarpaniny, Dzięki, Krysiu. Pozdrawiam. Elka.
teresa943 Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ty "facetem"? A broń Cię, Boże! Jesteś "realistyczną kobietą", która "postawiła zdecydowaną diagnozę". I za to Ci dziękuję. Serdecznie pozdrawiam :) Krysia
Emmka_Szlajfka Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2011 jak się chleb podzieli na dwoje, to i masełko się znajdzie. dla mnie - wiersz PYSZNY! to są nasze tęsknoty, przykryte blichtrem i gonitwą szczurów...tak naprawdę człowiek potrzebuje tej kromki, bliskości drugiego człowieka, prostoty...to nasze stłumione pragnienia.. pozdrawiam:)
Biała Lokomotywa Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Piękne zakończenie:) Pozdr.
teresa943 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. masz rację, nawet ci, co się do tego nie przyznają, mają w sobie to ludzkie pragnienie, które nadaje sens życiu. dziękuję Emm :) serdecznie pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję Biała Lo :) serdecznie pozdrawiam - Krysia
Nata_Kruk Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiersz bardzo typowy dla Twojego pisania. Tereso, bez urazy... omijam wytłuszczony wers, bo są.. kostki lodu, skostnieć.. i krótko po tym.. wyziębłą.. w zamian czytam słowo.. pobiegnę "Jeszcze nie wszystko stracone"... tytuł i zakończenie mimo wszystko pachnie nadzieją... :) Pozdrawiam.
teresa943 Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiersz bardzo typowy dla Twojego pisania. Tereso, bez urazy... omijam wytłuszczony wers, bo są.. kostki lodu, skostnieć.. i krótko po tym.. wyziębłą.. w zamian czytam słowo.. pobiegnę "Jeszcze nie wszystko stracone"... tytuł i zakończenie mimo wszystko pachnie nadzieją... :) Pozdrawiam. dziękuję za podzielenie się odczuciem :) serdecznie pozdrawiam, Nata :) Krysia
Rekomendowane odpowiedzi