Mirabelka Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Moje serce w łopocie motylich skrzydeł macha bezradnie cienkimi nóżkami. Ugina się pod ciężarem wielu garbów. Obwąchuje wszystko wilgotnym nosem, drgając mgiełką delikatnych wąsików. I czeka, czeka, czeka… Aż je ktoś pogłaszcze, chociaż jednym palcem, po skostniałym pancerzu.
Emmka_Szlajfka Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2011 ech, biedne serducho. sugestywnie. rozmiękczenia życzę, pozdrawiam:))
Staszek_Aniołek Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2011 smutny obrazek. z całego serca życzę "palca głaskalca" pozdrawiam
Ran_Gis Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2011 -no fajne to wszysyko, poezyjny syropik, na drganie z pogłaskaniem i chrypkę.. pozdrawialsko Ran
Mirabelka Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2011 dziękuję za miłe komentarze, a "palców głaskalców" niestety brak na horyzoncie pozdrawiam:)
Mirabelka Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2011 a im więcej czytam wierszy na forum, tym mniej pewna jestem swoich "niby-wierszy"...
Liryczny_Łobuz Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Mirabelko (tak nazywałem pewną koleżankę - niestety wyjechała) Oprócz imienia masz u mnie jeszcze większy PLUS za ten cytat z Leśmiana. To mój ulubiony wiersz!!! Ja też czytając tu A.W. czy E.G. (poszukaj:)) wpadałem w kompleksy - ale pamiętaj, że to TY piszesz SWOJE wiersze i "nigdy nie żyj marzeniami innych ludzi" - to mój cytat. A teraz wiersz - tak jak jak napisali inni - delikatny i smutny. Odwieczne przekleństwo oczekiwań i realnych możliwości. Nie namawiam tego Serca, ale - "W MIŁOŚCI WSZYSCY OSZUKUJĄ. MĘŻCZYŹNI ŻEBY WYGRAĆ - KOBIETY, ŻEBY NIE PRZEGRAĆ." Tak, że oprócz "mgiełki delikatnych wąsików" czasem potrzebny jest ... jad! Pozdrawiam i dziękuje za Twój wpis - Marek
Mirabelka Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2011 dziękuję Ci Marku za słowa otuchy:)przydadzą się:) ja też "Balladę bezludną" Leśmiana uwielbiam - to niedościgniony wzór pozdrawiam ciepło Mirabelka
Liryczny_Łobuz Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2011 ah! ...już to czuję ... już jest cieplutko :)
Rekomendowane odpowiedzi