Zjajami_Baba Opublikowano 24 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2011 kiedy mnie wreszcie pocałujesz konar zamiast precyzyjnie słuchać jak tyka mechanizm osierdzia powiedz zamierzasz rozłożyć drżenia za pomocą krzywej gausa rozpisać na fotony których nie było bo padał pieprzony deszcz masz gołe stopy mówiłeś dlatego marzniesz stary nie potrzebuję powietrza pomiędzy nami wczoraj kupiłam koszulkę właściwe jej nie ma za jedyne 89,50 mgiełka w hortensje i róże na tle cukierkowego nieba vanilla sky vanilla skin użyję też brokatowej kredki do powiek nie będę tylko udawać że lubię tę fuchę dozorcy garnków że karcę niegrzeczne zupy na porcjach rosołowych że kocham
Gość Opublikowano 24 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2011 jej... jestem pod wrażeniem :) technika i materia plus odruchy samopowtarzalne nic nie znaczą. jednak :) pozdrawiam Babo.
Zjajami_Baba Opublikowano 24 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. kurde, wreszcie mi się udało spodobać Tobie :D dzienks! :)
Ran_Gis Opublikowano 24 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2011 -nie potrzebuję powietrza pomiędzy nam.. reszta jeszcze lepsza.. poz R
Magda_Tara Opublikowano 24 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2011 kurde, jakbym jęczała pod Twoimi wierszami, to też byś tak powiedziała, jak P!!!!!! :P bez łachy! i tak mi się podoba jak cholera.użyję też brokatowej kredki do powiek nie będę tylko udawać że lubię tę fuchę dozorcy garnków że karcę niegrzeczne zupy na porcjach rosołowych nie używam kredek, ale nie udaję tym bardziej! super, Mozjabo! pozdro.
cezary_dacyszyn Opublikowano 24 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2011 z pazurem ;-) Podoba się takie "wyrzucanie" goryczy ... Bo tak to czytam . Oczywiście wiersz dobry , z jajem :-) Pozdrawiam C .
wieśniak m Opublikowano 24 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2011 Prosty przekaz ale mocny. Wiersz ma siłę i wyraz:) pozdrawiam:)
Zjajami_Baba Opublikowano 24 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bardzo się cieszę i dziękuję :)
Zjajami_Baba Opublikowano 24 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiesz, pochodzę z takiej matriarchalnej rodziny, w której niegotowanie = ostracyzm; ja tego nie robię - kontestuję:D:D kredki są fajne, to takie magiczne różdżki:) serrrdecznie Cię, Magdo, pozdrawiam!
Zjajami_Baba Opublikowano 24 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dobrze, że prosty, panowie są przecież jak budowa cepa :P, jest szansa, że zrozumieją... dzięki, że wpadłeś :)
Zjajami_Baba Opublikowano 25 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wyrzucanie goryczy? może i tak? dziękuję ci, Cezary:)
Janusz_Ork Opublikowano 25 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2011 Moniko, Twój język poetycki stał się łagodniejszy ale wcale nie gorszy. Świetne metafory w drugiej strofie. (Fragment cytowany przez Magdę zachwycił i mnie). Mniej podobają mi się: krzywa gausa, fotony. Za to: "nie potrzebuję powietrza pomiędzy nami", wspaniale wyrażone. Pozdrawiam. J.
Emmka_Szlajfka Opublikowano 25 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2011 no z dreszczem czytam i z zachwytem! ubierz tą mgiełkę i niech go zatka!, niech mu braknie tchu! pozdrawiam:)
Ela_Ale Opublikowano 25 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2011 Oj, zaraz z zachwytem. Normalnie - napisałaś, jak trzeba kochać, że tak wzniośle powiem. Skokietowałaś mnie ponadto moimi ukochanymi fotonami (a może małego mionka?). A ja tam gotuję, co począć:((( Ale!!!! - jak już, to technika won. Ma być samymi drżeniami, jak przy defibrylatorze. No, dobry ten wiersz. Bardzo dobry. Uściski. Elka.
teresa943 Opublikowano 25 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2011 wciąż mnie zaskakujesz Babo Zja...oczywiście pozytywnie :) serdecznie pozdrawiam - Krysia
Dawid Rt Opublikowano 25 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2011 Twoje pomysły mnie rozpierdzielają ;) Już ze względu na sam tytuł warto tu zajrzeć. Co do formy, można było nieco uporządkować wersyfikację, a wiersz bardzo spoko. trzymaj się artystko ty ;)
Staszek_Aniołek Opublikowano 26 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2011 dosyć agresywnie. niegrzecznie, pomysłowo. słownictwo z zakresu ratownictwa medycznego, w poezji? to nastawia na wąski zakres czytelników. pozdrawiam :)
Kulok_the_Bo$$ Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2014 Rozumię wszystko, nawet to, że ferelnej koszulki już nie ma, medyczną gwarę rodem z House M.D. również i nieodzowną potrzebę miłości. nie pojmuję jeno, czemu ten defibrylator ma numer 37...
Rekomendowane odpowiedzi