... Opublikowano 21 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2011 Przechadzają się smyczki dźwięcznymi strunami, Układając miriady niebiańsko-ogniste, Zaostrzone jak noże twoimi czuciami, Zasłaniają mdłe cienie radości wieczystej, Bo prawdą, że drżenie i szczyty wszelakie, Przy Twojej, tak znaczeń zbyt wielu postaci, Wydają się spojrzeń nie warte, jednakie, Więc tracąc je wszystkie niewiele bym stracił, I trudno opisać z precyzją zalety - Speszone litery wbijają wzrok w ziemię, Gdyż w barwach przesytu Twej duszy planety, Bezkresne gam dźwięków przeróżne przestrzenie, Zostaje więc tylko przeklinać zły język, Niezdolny utrwalić tak lotnej istoty, Zachować na zawsze Twój wygląd powietrzny, I czerpać od Ciebie najwyższe snów loty
jacek skraba Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2011 przypomina mi to pisaninę niejakiego Super Tango1 - o wszystkim i o niczym
tolekbanan Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2011 Przy Twojej, tak znaczeń zbyt wielu postaci, ??? nie rozumiem pozdrawiam;-)
Dorota_Jabłońska Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2011 "Układając miriady niebiańsko-ogniste, Zaostrzone jak noże twoimi czuciami, Niezdolny utrwalić tak lotnej istoty, Zachować na zawsze Twój wygląd powietrzny" - najlepszemu modelowi samolotu odrzutowego - zwycięzcy Festiwalu Modeli Plastikowych :)
Wściekły Azot Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2011 Pasztet z drobno mielonego Słownika Języka Polskiego.
Wawrzynek Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2011 "...I czerpać od Ciebie najwyższe snów loty"...nic nie udało mi się zaczerpnąć, ani czerpać poza cierpieniem przy czytaniu. Miało być oryginalnie ? Wyszło żenująco.
janusz_pyzinski Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2011 te struny słabiutko dźwięczą,czasem nawet fałszują
Jan_Nepomucen Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2011 "speszone litery wbijają wzrok w ziemię"-ze wstydu?
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No tak.Lepiej się nie podpisywać ,bo tu przecież krytykują.
Ewa_K. Opublikowano 25 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2011 Ale, to już było i długo nie powinno wracać :)
Nikodem_Ópatowski Opublikowano 25 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2011 miała być klasyczna forma...a co wyszło to wyszło. Rymy mimo wszystko są ciekawe i nie ma tu żadnej mojej ironii...szkoda, że treść nie dorosła. Jak spojrzałem pierwszy raz, to już myślałem, że sonet. Oczywiście po sekundzie spojrzałem na dwie ostatnie czterowersówki:). Jak się już pisze takimi rymami na krzyż, to wypadałoby pisać sylabicznie ze średniówką po 7 wersie...jak nasz Adaś kochany:). pozdrawiam
Nikodem_Ópatowski Opublikowano 25 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2011 a smyczki przesuwają się po strunach:)
Rekomendowane odpowiedzi