Tomasz_Biela Opublikowano 19 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2011 po zmroku szukam w sobie miejsca w którym noc mogłaby zasnąć płynę krawędziami ulic białka lamp z moimi białkami pogrążone w gonitwie hipnotyczny niepokój poszlaki pozszywane jak frankenstein przełyk nieswój tunel podmywany przez deszcz gdzie bezdomni i gościnnie ktoś czasami przejdzie żołądek i umysł jak dwa niewypały niczego się tak wolno nie przełyka nic nie jest tak paranoicznie rozwinięte w nas – noc szalejąca w źrenicach melodią nie do zagrania jest raczej rezonansem szumu uderzając w Jezioro łabędzie twoich ust zapada w toń pulsu i oddechu tańczy na organach wewnętrznych zanim zdążę dobrze się zachłysnąć potwornie budzi się światło pali jak kwas żrący rozszczepia niewiadome gdzie się teraz schować? wysuszone usta a na nich zasypia dzień nigdzie nie będzie ci lepiej jak we śnieDanse macabre
cezary_dacyszyn Opublikowano 19 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2011 dobrze uchwycony stan zawsze ma predyspozycje na dobry wiersz - czytając go czuję własną anatomię i te wszystkie zależności organów . Świetnie pozbierałeś do kupy całą gamę uczuć , które ostatnio moim udziałem ... Zdecydowanie bardzo dobrze ;-)
Tomasz_Biela Opublikowano 19 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za gościnę / t
Ela_Ale Opublikowano 19 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2011 Czy to wielka rozkosz, wielka groza czy stan fizjologiczny uzasadniony chemią? Jaka by nie była przyczyna, boję się spać położyć, bo sugestywnie mnie nastroiłeś. Dobre i mocne. Uściski. Elka.
Tomasz_Biela Opublikowano 19 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie ma się czego bać ;) noc jest piękna i głęboka a sen jeszcze bardziej / dzięki za wizytę / t
Grażyna_Kudła Opublikowano 19 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2011 Czytałam na W i niezmiennie jestem zauroczona pierwszym wersem. Pozdrawiam. :)
Anna_Para Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2011 Wiersz mutuje, czytam poprawioną wersję. Czy ostateczna? Jeszcze tylko technicznie: zabierz enter przed znakiem zapytania i już. Bardzo na tak, zabieram sobie, Para:)
Emmka_Szlajfka Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2011 mocna rzecz!, bardzo na tak. www.youtube.com/watch?v=YyknBTm_YyM bardzo minorowo ostatnio na forum... pozdrawiam-durowo! :))
Tomasz_Biela Opublikowano 20 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki niezmienne / t
Tomasz_Biela Opublikowano 20 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki Anka / a wersja...mam nadzieję ostateczna t
Tomasz_Biela Opublikowano 20 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. świetliście dziękuję / t
Tomasz_Biela Opublikowano 20 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za gościnę i przyjemną nutę ;)/ t
Magda_Tara Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2011 :) cóż więcej dodać, wszystko powiedziane przede mną. buziak, Tomasz. nie wytrzymam jednak! mroczne, fantastyczne, emocjonalne do granic, podniecające, fizjologiczne, magiczne, poetyckie. rewelacja. przeczuwam... :*
Tomasz_Biela Opublikowano 21 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. faktycznie nie wytrzymałaś :) czy aby na pewno tyle mnie się należy za ten tekst ? wątpię ale dziękuję zobowiązująco / t
Ran_Gis Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2011 'nigdzie nie będzie ci lepiej jak we śnie' -nigdzie nie będzie ci senniej jak na jawie.. (ciśnienie coś leci na pysk..) pozdrawiam fajny wiersz wraz z Jego wynalazcą R
Tomasz_Biela Opublikowano 21 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za wpadkę i upodobanie / t
Magda_Tara Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. faktycznie nie wytrzymałaś :) czy aby na pewno tyle mnie się należy za ten tekst ? wątpię ale dziękuję zobowiązująco / t a wątp sobie :D
Dawid Rt Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2011 trzecia strofa zakręcona na maksa, dużo treści, gubi się główna myśl, choć puenta i pierwsza strofa, przyznam, że zajeb*iście mi się podoba, no i te "wewnętrzne organy jeszcze. Jeden z ciekawszych wierszy tutaj. do następnego ;)
Tomasz_Biela Opublikowano 22 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za opinię / t
Rekomendowane odpowiedzi