były__premier Opublikowano 3 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2011 co można językiem owinąć w banał, jeśli nie wiersz? choćbym mógł pchnąć mocniej, noc okuleje jak trop, obmacuję miłość i dłońmi zaznaczam ścieżki. to nie śmiech - historie, których nie dotknęłaś: wet and wild juicy pussy piosenkę wspomnień i okno, przez które wpada drozd i wydobywa głos: rozmawialiśmy jak wydostają się z ciał cienie, a krew ogłasza bojkot. gdzie będziesz lepki deszczu, morwo? gdy szelest oddechów nie daje spać dzieciom, drażni okoliczne kurwy i graniczy z absurdem; co wyśnisz miękki puchu, siostro od aniołów i szaleństw; co cię uwolni, kiedy wejdę głębiej, prawie?
henryk_bukowski Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2011 ..O..jaki piękny wiersz!!!!Panie były premierze! -..naprawdę ..bukowski tak myślisz??? -No..oczywiście..przecież jako jedyny,na tej stronie,niekomentowany:))),więc najwyrażniej słów im zabrakło,by go opisać!...:))))))))))) -pozdrawiam henryk:)
były__premier Opublikowano 4 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2011 oj Bukoski, oj Bukoski;) tu cię przywiało? passe..
islamic Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2011 Mocny, taki bezpośredni i autentyczny; niebanalny. Pozdro
były__premier Opublikowano 4 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. aha, rozumiem, dzięki, pozdry
itd_itp Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2011 Mój powracający temat: jak wydobyć z siebie i zamienić w słowa to, co tylko odczówa skóra, język, powonienie, nasza zewnętrzna i wewnętrzna zmysłowość. (bo chyba o tym jest ten wiersz). Ciekawe metafory i obrazowy język. Ale mam problem z pierwszym zdaniem: "Co można językiem owinąć w banał, jeżeli nie wiersz". Jeżeli wiersz to końcowy produkt aktu pisania, to już nie można owinąć go słowami. Jeżeli wiersz to to, co dopiero będzie owinięte w słowa, to oczywiście w procesie pisania może zostać zbagatylizowane. Większość osób, podejrzewam, przyjęłaby pierszą opcję w określeniu wiersza. Dlatego widzę tu pewien językowy problem.
islamic Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. aha, rozumiem, dzięki, pozdry następnym razem również swobodnie możesz na mnie liczyć
były__premier Opublikowano 4 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hmm drąż a dojdziesz głębiej;) zobacz treść i się domyślisz, pozdro
henryk_bukowski Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2011 ...a na poważnie ..ujęty jest tu paradoks dzisiejszego tworzenia..skoro..nie można uwolnić się od banału..to trzeba traktować go jako tworzywo....ciągle dozując na ile jeszcze...można "wsadzić":)..by nie przesadzić
były__premier Opublikowano 4 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. powiedzmy, ale to jest prostsze niż myślisz;)
henryk_bukowski Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. powiedzmy, ale to jest prostsze niż myślisz;) oryginalność...autentyczność...go .."uwolni":)
były__premier Opublikowano 4 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. powiedzmy, ale to jest prostsze niż myślisz;) oryginalność...autentyczność...go .."uwolni":) no dobra, nie drocz siĘ z tekstem;) pozdro
Goliard Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2011 bardzo dobry wiersz. pozdrawiam
Marek Konarski Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2011 Kulejąca noc, piosenka wspomnień, cienie ciał, szelest oddechów, lepki deszcz, miękki puch, siostra anołów... Rozkoszne ;) Na tekst pracowało wiele pokoleń, różowych od emocji gimnazjalistek.. Się wzruszyłem ;)
Lübow Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Panie były Premierze, jak będzie Pan głębiej wchodził z dłońmi i obmacywał zbyt długo miłość, to nie z ciał cienie, ani puch marny, jeno po viagrę trzeba sięgnąć. Absurd wiersza i jego nieziemsko-surrealistyczny posmak udziwnień, przypomina bełkot podróżnego na stacji kolejowej w Koluszkach-Główna, który u kasjerki w okienku chce wykupić bilet lotniczy Lufthansy do Monachium, żeby zdążyć na mecz Bayernu z ośmioligowym zespołem trampkarzy Pińczów-Naprzód. To się nie trzyma kupy i tylko szkoda mi tego drozda, ale myślę, że nie o Jana chodzi? chichi :D
jacek skraba Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2011 "co można językiem owinąć w banał jeśli nie wiersz"- no właśnie
Rekomendowane odpowiedzi