Lady_Supay Opublikowano 13 Października 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 "Naiwna czułość" (nowy tytuł) Kęs po kęsie Ust słodyczą Z delikatnej dłoni słowa Jak z tacy Podjadam cię-smakuję Łyk po łyku Kubkami smaku Z zastawy twojego ciała Jak z porcelany Upijam się-kosztuję Więc dziwię się tobą Wciąż nienasycona Czemu moimi wargami próbowany Dzień po dniu ubywasz
Marek Paprocki Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 z pustego to i Salamon nie naleje.Pozdrawiam.
Lady_Supay Opublikowano 13 Października 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 Fakt. Niezaprzeczalny. ...serdecznie Di.
Patrycja Rosłoniec Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 Tytuł do poprawki. Sam wiersz nie trafia, nie zaskakuje. Oczywisty i infantylny. Czekam na kolejne. Pozdrawiam, Pat.
Lady_Supay Opublikowano 14 Października 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 Dziękuję Patrycjo. Pozdrawiam
Messalin_Nagietka Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 a ja kiedyś wymyśliłem naprawdę kobiecy rodzaj "kanibalizmu" "przez żołądek do serca - mówi ludożerca" Lady u Ciebie troszkę inaczej - ale sugeruję drobne zmiankę - jakby troszkę odmienić kolejne zwrotki na humreskę, tragedię, tragifarsę - może by i co wyszło - mogę się mylić MN
Witold Marek Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 Prawie wszystko OK (po przecinkach proszę zrobić pauzy), tylko ta puenta jakaś nie taka dla mnie, sugerowałbym zmianę - na sporą chyba korzyść dla wiersza. Bo teraz: czemu tu się dziwić, skoro próbowanego ubywa? Dziwne by było, gdyby próbowanego nie ubywało, bądź też niepróbowanego - ubywało. Nie mam racji (choć to poezja - może mi Pani wytknąć :))? A gdyby tak jakoś: " Więc czemu dziwię się że próbowany moimi ustami dzień po dniu ubywasz" Pozdrawiam.
Lady_Supay Opublikowano 14 Października 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 Zastosowałam się do posczególnych zaleceń. Zweryfikowałam. Poprawiłam. Merci:) Proszę o "rzut oka" na nową wersję i dziękuję za poświęcony czas. Pozdrawiam serdecznie
Lobo Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 ...Żeby za długo nie dywagować na temat wiersza, radzę zmienić ostatnie słowo na "przybywasz"...Byłoby wtedy i nieoczywiste i nieźle zakręcone na końcu ( a w gruncie rzeczy logiczne - z narastaniem uczucia więcej nas, choć coraz więcej siebie dajemy)...;-)) .Pozdrawiam.;-)
Lady_Supay Opublikowano 14 Października 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 Lobo: Hmmmm... Myślałam o takiej zmianie,jednak stwierdziłam,że radykalnie zmieniłaby ona również treść. "Więc dziwię się tobą Wciąż nienasycona Czemu moimi ustami próbowany Dzień po dniu ubywasz" To zakończenie(myśl zawarta w truiźmie)jest formą przedstawienia naiwnego żalu, swoistą pretensją do losu, no bo: - przecież "ja" mu daję;),a on bierze i...nie daje nic-znika ; -"ja",z każdym dniem bardziej go pragnę,a on zamiast "narastać uczuciem",powoli ma "mnie" dość . ;-) Natomiast : "Więc dziwię się tobą Wciąż nienasycona Czemu moimi ustami próbowany Dzień po dniu przybywasz" byłoby dokładnie takie jak przedstawiłeś, ale zmieniłoby przesłanie:) I miałam problem,którą wersję wybrać;) Pozdrawiam
Klaudiusz Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 "Czemu moimi wargami próbowany Dzień po dniu ubywasz" "im więcej ciebie tym mniej" - śpiewała bodajże natalka kukulska - i niestety mi się skojarzyło (a to bardzo źle :( ) poza tym wiersz z gatunku nieakceptowanego przez mój układ trawienny... (jedynie tytuł ten stary, się podobał - dlatego nic wiecej nie mówię, bo nie czuję się kompetentny ;)) pozdrawiam
Lady_Supay Opublikowano 14 Października 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 A,fe! Cóż za skojarzenie! ;-) Ale...w grunicie rzeczy-trafne.Tak,o to chodzi w tym wierszu,lecz ...nie tylko. :-) Pozdrawiam:)
Witold Marek Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 Zmiany dodały wieloznaczności - i z korzyścią chyba :) Pozdrawiam.
Lady_Supay Opublikowano 15 Października 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 To dla mnie komplement, Panie Marku. :-) Dziękuję. Pozdrawiam w dziewiętnastej godzinie;) Su
Rekomendowane odpowiedzi