Super-Tango1 Opublikowano 30 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2011 Wciąż patrzę na te ćmy ginące w promieniach świecy Które coraz mniej mają zdrowego rozsądku Poezja jest chora brak jej melodii i rytmu Problem różnicy stanu nie ma tu znaczenia Poeci malowani bez ducha i pióra Prozą nafaszerowani co za chałtura Mówić do was jak do ściany to wielka sztuka Kukiełkowy teatrzyk - (Romeo i Julia) Cała Polska na was patrzy jak na Judaszy Kierujcie się rozsądkiem nie sentymentami Bogowie własnego ja własnych aspiracji Sny pozostają gdy realność do drzwi puka Jak bardzo zmienił się ten świat który jest dzisiaj Radzę zdjąć z twarzy tę maskę zetrzeć makijaż
Czarna_Dama Opublikowano 30 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2011 mammamija!!!! - to o mnie, dosłownie wyrwałeś pointę z ust mojego małżonka chyba macie obydwaj telepatyczne sny ha,ha a niech to wszystko duner świśnie, ale co tam zawsze doceniają po śmierci pozdr.
Super-Tango1 Opublikowano 30 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2011 Czarna Dama; Kochaniutka wcale tak o Tobie źle nie pomyślałem wręcz przeciwnie. Pozdr. b; J.S
M._Krzywak Opublikowano 30 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2011 A to jest wyraźna autoironia - ten wiersz nie ma rytmu, nie ma melodii, toż to jakieś wycie do księżyca!
Super-Tango1 Opublikowano 30 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2011 M. Krzywak; To P. sugestie, ale wilk zawsze krąży tam gdzie jego zwierzyna. Pozdr. J.S
M._Krzywak Opublikowano 30 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pan już nazbierał tyle ostrzeżeń, że w ten sposób nie powinien pan odpowiadać, bo tylko to przeczy zdrowemu rozsądkowi :))) Dużo ćwiczyć, czytać itp, itd...
Super-Tango1 Opublikowano 30 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2011 W obronie poezji zdolny jestem wytoczyć najcięższe armaty. Pozdr. J.S
Dorota_Jabłońska Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :)))))))))) wiersz mi się nie podoba. jest jakby posklejany z gotowców - nie wierzę mu. Pozdrawiam :)
Marek Konarski Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Obawiam się, że poezja nie wie, iż jest broniona ;) Znajomość z panią poezją, jest w tym przypadku zdecydowanie życzeniowa...
dawniejbezet Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Obawiam się, że poezja nie wie, iż jest broniona ;) Znajomość z panią poezją, jest w tym przypadku zdecydowanie życzeniowa... Obawiam się, że o tych działach, to tylko gadka-dziadka, w końcu końców się okaże, że to "dwie kulki i armatka" Pozdrawiam
M._Krzywak Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 Już czytając pierwszy wers tegoż "arcydziełka" można połamać język. Jeżeli szukać średniówki, to wystarczy zagłębić się w drugą strofę - widać braki "słuchowe". O jakimże rytmie ma być mowa? Panie kochany, ten szorstki klocek nie ma nic wspólnego z opiewaną "śpiewnością wiersza". Panie kochany, sięgnij pan też po początki naszej rodzimej poezji - "wiersz zdaniowy" - i skończ pan z frazesami, bo te drogi, które pan tutaj próbuje sprzedać zostały wytarte przez innych. W dodatku czerpiąc garściami gotowce, co już pana dyskwalifikuje jako oryginalnego poetę. Teraz to po prostu żenada. A jak chce pan przykład, że są poeci, którzy robią to lepiej, to proszę sobie spojrzeć: www.poezja.org/debiuty/viewtopic.php?pid=950151#950151 i się uczyć, dużo ćwiczyć, dużo czytać...
Super-Tango1 Opublikowano 31 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 marianna ja; Miło mi, że choć raz oceniłaś mnie pozytywnie. Pozdr. b; J.S
Ran_Gis Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2011 pisać komentować każdy może lepiej jeden drugi gorzej jeśli wiersz nie pomoże komentarz pomoże jeśli komentarz nie pomoże wiersz dopomoże.. nie mam zdania do zabrania... pozdr. Ran
H.Lecter Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Popierdółek ciąg dalszy... ;)
anton Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Rekomendowane odpowiedzi