anna_rebajn Opublikowano 28 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2011 opowiem ci bajkę o miłości czerwonego kapturka do babci o wilku nieprzyjaznym a przez to ciekawszym od bezpiecznej przystani babcinego domu i panu leśniczym który tylko w baśni los odwraca marny a zło zmienia w dobro o tym że każda droga ma świat wokół siebie i ścieżek tysiące co wiodą donikąd że z początku zawsze błądzi się z uśmiechem dech zapiera w piersiach ciągle inny widok o strachu niepewności i trudzie powrotu gdzie koniec jest celem a tłem wszystko wokół
janusz_pyzinski Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2011 Aniu,Ty już dorosłaś pisząc tak dojrzałe wiersze pozdrawiam
Baba_Izba Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2011 To prawda: ""że z początku zawsze błądzi się z uśmiechem dech zapiera w piersiach ciągle inny widok"!! W moim odczuciu, ładny, spokojny, mądry wiersz, podany w pięknej formie. Serdeczności - baba
Biała Lokomotywa Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2011 Wiersz rozkręca się ze strofy na strofę, daje do myślenia - podoba mi się, bo trafia gdzieś w środek i tak powinno być z dobrymi wierszami. Pozdrawiam:)
Dawid Rt Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2011 Darem jest przekazać sentencję tak czytelnie. Twój wiersz jest jak wyciśnięta pomarańcza, wyczerpałaś soczyście temat. Dobrze się czytało. Pozdrawiam.
Wilcza Jagoda Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2011 jasne, dobrze sie czytało, jak wszystkie twoje, Anno!
Zjajami_Baba Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. łał ale baja:) pięknie się to czyta
Anna_Myszkin Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2011 Nie odstanę od innych czytaczy: trafione w dziesiątkę przesłanie, a wszystko zgrabnie osnute na niby już przeżutej bajce. Jak się wie, czego się chce, to właśnie tak wychodzi, czyli świeżo i ciekawie :) Pozdrawiam :)
anna_rebajn Opublikowano 1 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za "dojrzałe wiersze" i za czytanie januszu. pozdr. a
anna_rebajn Opublikowano 1 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję babo. Zwłaszcza, za piękną formę, bo bałam się, czy nie przedobrzę. pozdr. a
anna_rebajn Opublikowano 1 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To dobrze, że trafia w środek, tak powinno być z bajkami. a
anna_rebajn Opublikowano 1 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Sądząc po metaforze z pomarańczą :-))), cudownej, masz Dawidzie potencjał. pozdr. a
anna_rebajn Opublikowano 1 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszę się, ze do mnie zaglądasz. Na szczęście nie wszystkie wiersze są jednakowo dobre, bo nie miałabym nad czym pracować :-)). pozdr. a
anna_rebajn Opublikowano 1 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło mi, że czekasz. Jak wiesz, cierpliwość jest cnotą :-)). a
anna_rebajn Opublikowano 1 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. łał ale baja:) pięknie się to czyta wierz mi, że Twoje "łał" wcale nie jest gorsze, a ile krótsze :-)) pozdr. a
anna_rebajn Opublikowano 1 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zasze się boję, że popadnę w schemat, więc cieszę się, że "świeżo i ciekawie". pozdr. a
Jacek_Suchowicz Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2011 bajka egzystencjalna - metaforyczna dobrze się czyta pozdrawiam Jacek
teresa943 Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2011 pięknie "ubrałaś" w realia morał dawno przebrzmiałej baśni, jak widać wciąż aktualny bardzo mi się podoba :)) serdecznie pozdrawiam - Krysia
Oxyvia Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2011 Piękny wiersz, bardzo mi się podoba. szczególnie ten wers - sentencja: "każda droga ma świat wokół siebie" - doskonałe. Oddaje mój stosunek do świata, do jego brzydoty oraz porażającej urody. :-) Naprawdę świetny wiersz. (Razem z formą).
Marusia aganiok Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2011 Dobrze napisane, chociaż mnie najbardziej ujęło zakończenie, które zamyka wiersz, stanowiąc jednocaześnie sentencję naszego trwania.Bardzo mi się podoba.:D Pozdrawiam więc wiosennie ze słoneczkiem na błękicie:P Ma.
Rekomendowane odpowiedzi