Tali Maciej Opublikowano 2 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2011 Dla Jacka Szczepańskiego do ciepłych odlegle ciałem od laty-wałem wbijając gwoździe w krzyż na drogę do domu w zabłoconych po kolana ciężko się odbić gdy wciąż ***będąc w lesie przy wysypisku z bagażem kilku zaledwie słów ciemnym korytarzem krokiem przed siebie na obraz i podobieństwo
Marek Konarski Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2011 Lingwistyczne zabawy na początku, są chyba niepotrzebne :)
Tali Maciej Opublikowano 2 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. w mowie potocznej ==> bełkot w poezji ==> niezakumałem wiersza(((-: dzięki za czytanie pozdrawiam
Tali Maciej Opublikowano 2 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiem, że tekst jest hermetyczny jak diabli, ale zabawy na początku nie są przypadkowe. Ale mam pełną świadomość, że jak wiersz nie broni się sam, to autor już nic nie zwojuje. pozdr
dawniejbezet Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2011 Lingwistyczne zabawy na początku są niepotrzebne (po-wiem po-(w)tarzając) - choćby dlatego, że każden jak się uprze, to potrafi. Dalej odwołujesz się do wyraźnego obrazowania (nawet symboli), co robi zupełnie inną stylistykę. Pochylony ikar to też przesada - imię odsyła do mitu tak czy inaczej. Dla mnie to wyznanie syna marnotrawnego. Wiersz nie jest hermetyczny. Pozdrawiam
Stefan_Rewiński Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2011 Bezet, jak zwykle, ma rację.
H.Lecter Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2011 wbijając gwoździe w krzyż na drogę do domu w zabłoconych po kolana w lesie przy wysypisku z bagażem kilku zaledwie słów ciemnym korytarzem krokiem przed siebie na obraz i podobieństwo :)
Tali Maciej Opublikowano 5 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bogdanie jak zawsze potrafisz zmobilizować i okiełznać tekst z tanich breloczków czy tandetnych kolorwideł, niestety muszę ci przyznać rację jeśli idzie o ikara, już poszedł do szuflady. Syn marnotrawny powiedzmy że kierunkowość obrana pozdr
Tali Maciej Opublikowano 5 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zgadzam się((-: pozdr
Tali Maciej Opublikowano 5 Lutego 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i to jakby sedno, ale jako autor czuje się obdarty ze skóry(((-: przemyślę i pewnie cośniecoś pozdr
Rekomendowane odpowiedzi