Baba_Izba Opublikowano 13 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 kosztować w łóżku z goryczy żarem w słodkim bukiecie zniewolenia w porannej ekstazie intymnej czułości języka i podniebienia
Janusz_Ork Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2011 Babo, jeśli madame Brulot, to ta z Villa des Roses, Elsschota, to trudno mi sie ustosunkować do tytułu i kontekstu, bo nie czytałem. Wiersz sam w sobie to perełka damskiego pióra. Pozdrawiam. J.
Baba_Izba Opublikowano 14 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Lubię ją bardzo kosztować rano w łóżku, to rodzaj małej czarnej, ale szczególnie smakuje podana przez kogoś miłego. Można jej nie polubić, albo rozkochać się w jej smaku. Przepis znalazłam w internecie pod brulot. Smak wyszukany, zmysłowy, pobudzający, daje pozytywnego "kopa" na nowy dzień. Miło, że czytałeś, serdecznie pozdrawiam - baba
Magda_Tara Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2011 a otóż i PEREŁKA witaj, Babo, jak dobrze Cię widzieć :* i czytać :)) nareszcie.
HAYQ Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2011 objawy już znam, przydałby się jeszcze ten przepis :) Może jakiś link Babo Izo? Kogoś, kto poda jakoś załatwię, tzn, poproszę ;)) Pozdrawiam.
Baba_Izba Opublikowano 14 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To taki koralik, któy kiedyś zerwał się ze sznurka, zalegał sobie w szufladzie, to go zapisałam. Najbardziej brakuje mi czasu i dobrej atmosfery do pisania, staram się czytać, być na bieżąco - jednak mi się chyba - na razie nie da! Magdusiu, Dobry Duszku Forum, dziękuję i ściskam - baba
Baba_Izba Opublikowano 14 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Z całą przyjemnością podaję; daj w Google : cafe brulot. Zauważ, że przepisy, mimo takiej samej nazwy - nieraz się trochę różnią. Serdecznie dziękuję za czytanie, macham łapką - baba
Biała Lokomotywa Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2011 Nie piłam, ale brzmi zachęcająco:)
Pan_Biały Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2011 kosztować w łóżku goryczy żar słodki bukiet zniewolenia poranna ekstaza intymnej czułości język i podniebienie a ja to widzę tak, mimo, że nieporannie i z jeszcze bardziej wyciśniętym sokiem;) wolę obfitsze wiersze i chętnie znajdę czas na brulot r
Grażyna_Kudła Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2011 takie poranne tête-à-tête, z tak przyrządzoną kawą, może być wspaniałe, ale czytam dwuznacznie, że ktoś ją do łóżka podał, może po, a może przed... :) kocham się w erotykach, Izo i to tak podanych; pozdrawiam serdecznie, Grażyna :)
Oxyvia Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zajrzałam w Google pod cafe Brulot, zanim przeczytałam w komentarzach, że należy to zrobić. Brzmi pysznie. Muszę spróbować. Co prawda nie lubię kawy, ale z takimi dodatkami może być całkiem niezła. Jak wiersz. :-)
Baba_Izba Opublikowano 15 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zwykle piję kawę gorzką, ta jest wyjątkiem. Efektowny sposób przygotowania. Dziękuję, pozdrawiam - baba
Baba_Izba Opublikowano 15 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, wiem o co chodzi. Ja też. miło mi, że czytałeś, serdeczności - baba
Baba_Izba Opublikowano 15 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za czytanie i refleksje. Moim zdaniem, najlepiej przygotować ją we dwoje, choć ja lubię czasem rano się polenić. Serdeczności - baba
Baba_Izba Opublikowano 15 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za czytanie i miłe słowa. Sposób przygotowania jest również niezłym widowiskiem. Zwłaszcza po zapaleniu. Serdecznie pozdrawiam - baba
złamane skrzydło Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2011 czytałam wcześniej ale kiedy wróziłam do Wikipedii zamuliło mi kompa... ech, rozkosz... nie tylko w kawie Izuniu!!! cmoook
Baba_Izba Opublikowano 15 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie tylko, fakt! Na szczęście już się komp obudził? Dziękuję za obecność i czytanie, miło mi bardzo baba - hej!
Bolesław_Pączyński Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wszakże nie jestem kawoszem lecz te słowa zniewalają, piję je z wielką rozkoszą aromat nostalgii mają, Serdeczności:)
Sztacheta Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2011 Sama esencja poezji. Sztacheta
Baba_Izba Opublikowano 17 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Esencja z zawartością, za poezję - szczególne dzięki! Serdeczności - baba
Rekomendowane odpowiedzi