Zbite_Jaja Opublikowano 9 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 pytasz mnie kim jestem ja leżę tu zwinięty na stosie kolorowych śmieci przykryty kołdrą z przestarzałych informacji i wpatruję się w księżyc na brunatnym niebie ale to tylko bezmyślna gęba czasem drwiący uśmiech i gwiazdy jak wyblakłe plamy na mojej wyobraźni podpowiadają „nikim - gnijącą materią organiczną tak samo jak Ty”
H.Lecter Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 Nihilizm mocno infantylny i kreskówkowy. Końcowe "jak TY", zamiast mrozić krew w żyłach i wywoływać egzystencjalny wstrząs, po prostu bawi... :) Wiersz nie tyle zły, co niedojrzały, powielający kontestację "starszego brata". Podejrzewam/ mam pewność, że za parę lat, spojrzy pan na tekst z podobnym rozbawieniem :)
Bernadetta1 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 nie przekonał mnie ten wiersz...robi wrazenie pierwszyb nieśmiałych jeszcze prób.pozdr.
Zbite_Jaja Opublikowano 9 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ma pan na myśli, że spojrzę na wiersz z punktu widzenia zabezpieczonego miłośnika karnawałów, który mianował się ręką bogów na portalu poetyckim ? Możliwe że ma pan rację panie Lecter, ale uwierz że zrobię wszysko aby tego uniknąć. Pozdrawiam jajecznie Z.
Zbite_Jaja Opublikowano 9 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Muszę Cię rozczarować, ale ja jestem kanibalem ;), Mogę zeżreć każdego krytyka a po wybornym posiłku oblizując jego kości jak patyczek od lizaka. Samokrytycyzm jest tak samo niebezpieczny jak samouwielbienie. Ale jeśli zrobisz nich koktail, to może okazać się niesamowitą mieeszanką wybuchową i to dopiero popłaca ;) Pozdrawiam Jajecznie Z.
były__premier Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 dziś "brunatny" chodził mi po głowie, ale zrezygnowałem z niego, chyba dobrze? pozdry
Zbite_Jaja Opublikowano 9 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może i dobrze... Nie wiem. Przynajmniej masz się nad czym zastanawiać. Co to są "pozdry" ?
Zbite_Jaja Opublikowano 9 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mnie również twój komentarz nie przekonał. Sparawia wrażenie szklarza który wkłada swój "Pierwszyb" ;) Jajeczne Z.
jondalen Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 Tez lubie ten film. Wiersz -mniej.
jacek skraba Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2011 szukając zagubionych skarbów nie znalazłem tu niczego
Zbite_Jaja Opublikowano 10 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To kup se wykrywacz metali ;)
Zbite_Jaja Opublikowano 10 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie zgadzam sięz twierdzeniem że mądrość przychodzi z wiekiem, bo spotykałem w życiu zbyt wielu starych durniów. Nie specialnie mnie interesuje co wypada, a co nie. Nie znałem tej anegdoty, ale bardzo mi się podoba. Dzięki. Również się odwdzięczę anegdotą. Hemingway zapytany o pisarza, którego ceni najbardziej odpowiedział : "Ulubionym moim autorem jest Mark Twain. Z trzech powodów: piszę dobrze, bawi mnie i nie żyje. Pozdrawiam Jajecznie Z.
f.isia Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. eeetam
Zbite_Jaja Opublikowano 13 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Raczej nie. Kiedyś słuchałem, ale teraz wolę Trójkę. Czemu ?
Rekomendowane odpowiedzi