Ela_Ale Opublikowano 2 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2011 w późnogrudniowym wietrze w zapachach świąt z zimnym ogniem wyczuwam okruchy wanilii z ulic kurz cynamonu mam na wargach kilka fotonów świateł lodowych latarni drażni źrenice stąd niewidzialnym wysoko niebieskie pociągi zakręcają w pętli nad głową turkotem z tobą w każdym wagonie w styczniu lód i tak będzie twardy
Zjajami_Baba Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. czwarty wers taki długaśny jest może zaimki nie wiem a dwie pierwsze strofy pięknie poetyckie jak lubię "wysoko niebieskie pociągi" i dalej cała strofa - och, to szczególnie dobre puenta - doskonała boli jak poślizg na tym lodzie :)
Biała Lokomotywa Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2011 Elu, bardzo mi się podoba. Pewnie dlatego, że pociągi to moja specjalność:) Pięknie - z tobą w każdym wagonie. Rozpłynęłam się. Pozdrawiam:)
Ela_Ale Opublikowano 3 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. czwarty wers taki długaśny jest może zaimki nie wiem a dwie pierwsze strofy pięknie poetyckie jak lubię "wysoko niebieskie pociągi" i dalej cała strofa - och, to szczególnie dobre puenta - doskonała boli jak poślizg na tym lodzie :) Dzięki, BabozJ za czytanie i to, co się podoba. E
adam_bubak Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. druga do wywalenia, tak się "przepoetyzowała" że przestała cokolwiek znaczyć a pointa, coż...nazwać ją mało odkrywczą, to i tak powiedzieć za dużo pozdrawiam A.
Alexa_Dorth Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2011 myślę, że mogłabym machać do okien podobnego pociągu. utożsamiam z tym pewne odbicia starych luster. piękny wiersz
Ela_Ale Opublikowano 4 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. druga do wywalenia, tak się "przepoetyzowała" że przestała cokolwiek znaczyć a pointa, coż...nazwać ją mało odkrywczą, to i tak powiedzieć za dużo pozdrawiam A. Eee tam. Nie miało być odkrywczo. Wierszyk nie ma narcystycznych ciągot, autor też. Pozdrawiam ze szczególnymi głaskami. E.
Ela_Ale Opublikowano 4 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Stare lustra często są bardzo rozmowne...Komentarz Twój - przemiły. Dzięki. Uścisk. E.
Grażyna_Kudła Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 Elu, rozwaniliłam się, bo dla mnie jak stąd do nieba zapachniało erotykiem; i takim zabieram pozdrawiam serdecznie, Grażyna :)
Anna_Myszkin Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2011 Serducho peelki od grudniowej kuchni... Lubię takie z tęsknotą, przyprószoną smutkiem. Pozdrawiam ciepło :)
Ela_Ale Opublikowano 6 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To smacznego; dodaję troszkę imbiru i cynamonu-afrodyzjaków i erotyk staje się jeszcze bardziej ero...Serdeczności. E.
Ela_Ale Opublikowano 6 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiem, Aniu Tajemnicza, że to ckliwe trochę, ale można sobie i na takie pozwalać. Ja sobie pozwalam na ciut kiczu. Miło mi, że zawitałaś. Uściski na Nowy Rok. E.
Dominika Wojtalewicz Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2011 fajny wiersz dużo wyobraźni taki plastyczny zmysłowy czyli ładny zakończenie trochę mi się nie podoba tylko
Fly Elika Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mnie podobnie, jak Dominice :))) Elo Ale...
Rekomendowane odpowiedzi