Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak, to nie przypadek, żadne prawo serii czy inne zbiegi okoliczności - to jest poezja skupiona na każdym szczególe od kogoś, kto już odnalazł swoją ścieżkę i wie, że to jest ta właściwa. Chapeau bas! Za tryptyk i całą resztę. Pozdrawiam noworocznie :)

Opublikowano

Myszkino:

Dzięki za swego rodzaju podsumowanie. Pora na to. "Rzeczywiście, tak jak Księżyc, ludzie znają mnie tylko z jednej... strony". Na pewno się wszystkim przejadła.
Pora na nową odsłonę Pary ;)

Cieplutko.

Opublikowano

To ja dowody uznania składam, a tu się deklaruje zmianę fazy twórczej? ;)
Nie wiem, jak teraz będzie, ale to, co zdążyłam poznać nie znużyło mnie ani przez chwilę, Anno :)
Dalszej płynności i łatwości w formułowaniu myśli życzę :)

Opublikowano

1/3 już oceniałem , pozostają dwa pierwsze wątki . Też bardzo na tak , w ogóle w Twojej poezji czyta się stawanie okoniem temu co niesie wyzute z sumień tempo życia , odwoływanie się do tego co głębokie i niezaprzeczalne , ujmujesz to w dodatku w piękne poręcze , o które warto się wesprzeć . Szymborska przy tobie to ... Chyba w poprzednim wcieleniu uczyłaś ją , jak się pisze wiersze ;-)

Opublikowano

Myszkino, droga Imienniczko:

serdeczności, ogromnie mi miło, bo mam w Tobie wierną Czytelniczkę.
Zapowiadam zmiany, bo Muza sobie poszła... Teraz będą z rzadka, więc sporadycznie pojawią się tu tylko starocie z szuflady. Mam nadzieję, że sprostają Twoim gustom.

Cieplutko, Para;)

Opublikowano

Dobra jesteś jak śpisz, macocho - lubię te punkty zaczerpnięte z mądrości ludowych bo przypominają mi izbę rodzinną, i wiążą plecenie o "niczym" z otaczającą nas rzeczywistością;
życzę Ci aby w nowym roku muza opusciła Cię nie na zadługo i pociągała jak najczęściej za rękaw, i wiodła na manowce
rozpusty
pozdro

NB. Wczoraj widziałem program w tv o ekperymencie cofniecia sie w czasie.
Rzekomo nasza podswiadomość i siła woli moze spowodować wzmocnienie systemu genetycznego odpowiedzialnego za nasz szkielet i mięśnie nim poruszające. Przypadkowo jestem ofiarą takiego eksperymentu i Twoje lęki o starości można łatwo wyleczyć o ile tego bardzo pragniesz. W rezultacie będziesz znowu mogła się cieszyc i wyglupiać jak nastolatka na lekcjach profesor Szymborskiej
pozdrawiam cieplutko