Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

wariacja piękną

Rekomendowane odpowiedzi

lubię leżeć z van Goghiem
malować jego słoneczniki
najpiękniejsze bo nie pachną

dopowiadać ruchy pędzla
domalowywać nie widoczne
i ścinać wszystko jak leci
jak on

zawsze od ściany
mogę szeptać
jedynie na lewe ucho

ta sama dłoń
powołała do życia martwą naturę

Śliczny wiersz :)
Też lubię Vincenta, chociaż "lubię" to chyba trochę za mało. Pierwszy utwór, który tutaj opublikowałam był o nim.
Oglądałaś może [url=www.google.pl/url?sa=t&source=web&cd=1&ved=0CBkQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.imdb.com%2Ftitle%2Ftt0212537%2F&ei=LEkbTaP1EYftOf-ZsbEJ&usg=AFQjCNE0tQleyJAqZ6oiTRKdapWGBePdIw&sig2=wLblNige6qyaheJ1WevLeQ]ten film?[/url] :)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Stracony dziękuję serdecznie

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Pięknie podsumowałeś sens ludzkich emocji.  Pozdrawiam:)
    • To ty byłaś moją prawdziwą miłością. Znalazłam w Tobie pokrewną duszę, Pokochałam cię jak własną siostrę. Byłaś cenniejsza niż najdroższy diament.   Nikt inny nie obchodził mnie, tylko Ty. Moje serce pękało kiedy cierpiałaś. Ty sklejałaś je brokatowym klejem Kawałek po kawałku.   Nie chcę kogoś, aby mógł mi ciebie zastąpić. Chcę ciebie, chcę z Tobą rozmawiać. Nadal odpisujesz , nadal do mnie dzwonisz. Ale jesteś gdzieś indziej, dalej.   Po drugiej stronie telefonu Piszesz z nim i to życie jest dla ciebie ważniejsze. Ważniejsze niż moje wsparcie, Cenniejsze od wszystkich naszych wspomnień.   Nic nie bolało mnie jak ta cisza. Była jak kołek wbity prosto w pierś. Z każdym brakiem odpowiedzi Czułam,jakby ktoś wbijał mi go jeszcze głębiej.   Starał się rozerwać mi mięśnie, Narządy, połamać kości i wyssać krew, Zabrać wszystko co ze mnie zostało, Pomimo, że już od dawna nie oddycham.   Dzisiaj płakałam, Rozmawiając z Tobą. A ty milczałaś. Nie słuchałaś mnie, pisałaś z nim.   I właśnie w ten sposób, Na ekranie mojego telefonu Lądują krople łez. Ponieważ brakuje mi ciebie bardziej niż czegokolwiek.   Ja noszę nasze zdjęcie z tyłu telefonu Ty już dawno zmieniłaś ekran blokady. Nasze zdjęcie porasta kurzem w szufladzie. Brakuje mi ciebie, przepraszam.    
    • @violetta   Pieprzenie    Łukasz Jasiński 
    • @Poezja to życie otwarte okno zimą daje do myślenia 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...