cezary_dacyszyn Opublikowano 22 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszę się z dobrej jakości odbioru , pozdrawiam również , C :-)
Marek Konarski Opublikowano 22 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2010 Mewa wydziera się w sposób bardzo nieprzyjemny, nie wiem czy jest sens zdejmować z niej cokolwiek;) Bibelot.
Anna_Myszkin Opublikowano 22 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. małe sprostowanie , żebyś przypadkiem plażowania nie zazdrościła : stoi natchniony na promie Bielik , morska bryza głaszcze jej leszczynowe włosy , a on bezczelnie traktuje ten obrazek jako pożywkę dla wiersza ... Takiego to tylko w walizkę ;-) Pozdrawiam łodzie choć mniejsze od promu na wodzie ... :-) Oj, tam, od razu w walizkę: jeszcze żadnej leszczynowej ani hebanowej "mewy" niczyja wyobraźnia skrzydeł, (czy czegoś tam ;) nie pozbawiła ;) Niech Ci się darzy, a słowa znajdują ujście w wierszach :)
miet dlugolecki Opublikowano 22 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2010 Zastanawia mnie ta tendencja wsrod naszych "przyjaciol od piora" do rozciagania plotna poezji w nieskonczonosc... Powiedziales co chciales w kilku prostych linijkach i jak na moj gust to plotno jest wypelnione trescia, reszte pozostawmy wyobrazni odbiorcow. A tym ktorym brakuje wyobrazni polecam Dostojewskiego czy Conrada Korzeniowskiego. Tak trzymaj Cezary
Janusz_Ork Opublikowano 22 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2010 Cezary, byłby to niewątpliwie uroczy fragment jakiegoś dłuższego wiersza (jak wielu czytelników i komentatorów sugeruje), ale dla mnie ta miniatura (kolejna na tej stronie), jest przesłaniem treściowo wystarczającym. Zamknąłeś myśl w kilku wersach i nie potrzebne dalsze instrukcje w kilku następnych zwrotkach (dla tych, którym za krótko). Dobre. Pozdrawiam. J.
cezary_dacyszyn Opublikowano 22 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. śmieszka , pospolita , srebrzysta , trójpalczasta , czarnogłowa , siodłata , blada , i ... , którą słyszałeś ?
cezary_dacyszyn Opublikowano 22 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja się nawet z Tobą w pełni zgadzam - przynajmniej w tej kwestii :-)
cezary_dacyszyn Opublikowano 22 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i z Tobą również się zgadzam - cieszy , że podoba :-)
Biała Lokomotywa Opublikowano 22 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2010 A mogłeś skrócić jeszcze bardziej, bo pierwszy wers jest tytułem. Intryguje mnie mewa:) Pozdrawiam:)
Tomasz_Biela Opublikowano 22 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2010 słabo jakkolwiek miało na celu wyjść wykrzyczeć wyszeptać rozradować się / powtórzę się w moim zdaniu co do takich tekstów / za mało na wiersz za dużo na miniaturę / raczej wyszedł kiepski żart z erotyczną dozą metafory / ale i takie zakąski są potrzebne więc kończę wywód / do następnego / t
Anna_Para Opublikowano 22 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2010 Fajne mini, Cezary. Gratuluję. Para:)
cezary_dacyszyn Opublikowano 22 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a wcale , że nie ! to wiersz bez tytułu - ja tak zawsze po trzykropku kiedy tytułu nie potrafię :-) A mewa - zwykła Larus ridibundus ;-) Pozdrawiam , C .
cezary_dacyszyn Opublikowano 22 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A jednak i Kiepskich oglądają ;-) Dzięki za wgląd i dostrzeżenie erotycznej dozy metafory :-)
cezary_dacyszyn Opublikowano 22 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie wiem , nie widziałem - ale może i fajne . Nie wątpię ;-)
teresa943 Opublikowano 23 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2010 "wyobrażam sobie" po swojemu całą nieujawnioną resztę, a więc ...chyba dobrze? podoba się wieloznaczność, bo daje możliwość swobodnej interpretacji :) serdecznie pozdrawiam Cezary - Krysia
cezary_dacyszyn Opublikowano 23 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :-) :-) :-)
Marek_Dziekan Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2010 Aż mnie dreszcze przeszły, to skojarzenie z krzykiem mewy powaliło mnie, ale uczucia mam mieszane, podobnie jak i moje uwielbienie dla mewiego skrzeku jest niejednoznaczne. Ale myśl, mniam...
Oxyvia Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Aż tak głębokiej analizy nie spodziewałem się . Ale dzięki niej dostrzegłem w tym wierszu rzeczy , których nie widziałem - no proszę ... Jakbym przez chwilę obcował z Freudem czy jak Go tam się odmienia ... A z Dianą pojechałaś ... :-) Wyczuwam tutaj rasowy feminizm ;-) Pozdrawiam Feminizm, zaraz feminizm! To nie moja wina, że akurat Diana (czy Afrodyta - zależy gdzie) się z fal narodziła była, i to natychmiast jako bogini piękności. To starożytni tak wymyślili, a nie ja. ;-)
cezary_dacyszyn Opublikowano 24 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja też bym jakiś Twój wiersz skonsumował ...
Witek_Zaborniak Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2010 według mojej interpretacji, ta miniaturka jest bardzo dobra.
Rekomendowane odpowiedzi