Pan_Biały Opublikowano 10 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2010 pijaństwo jest jak miłość z kochanką ładniejszą od krzesła gdy w tle słyszę symfonię albo talerze i martwe butelki są puste jak pocałunki dziewczyno robisz ze mnie błazna w towarzystwie stołu łóżka i ścian które są jak zgraja ludzi podnoszę się z podłogi wyścielanej kacem rzucam ci w twarz pieniądze a ty na moją plujesz wycieram się w rękaw śmiechu i wychodzę na klatce schodowej stare kobiety wytykają mnie i moją miłość palcami kiedy jestem na dziedzińcu twoje ciało leży przytulone do kocich łbów a dzieci w piaskownicy piszczą gdy miłość odchodzi pijak musi się tułać w zapomnieniu
Oxyvia Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2010 Literówka: "podnoszę się z podłogi wyście[color=#FF0000]l[/color]anej kacem" - wyściełanej. A poza tym? Obrazek okrutny: pijak potraktował dziewczynę jak dziwkę, ta napluła mu w twarz, wyszedł od niej i znalazł ją na bruku, a dzieci piszczały w szoku... Sam obrazek kiczowaty, oczywiście. Przesłanie zaś odczytuję podobne jak w piosence: "Whisky, moja żono, tyś najlepszą z dam". Czyli bzdurne gadanie pijaka. :-) Myślę, że wiersz jest żartem, podobnie jak piosenka. Jako żart - subtelny i niezły.
Grażyna_Kudła Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2010 seks z kochanką wygodniejszą od krzesła to symfonia martwa gdy butelki są puste robisz ze mnie błazna w towarzystwie stołu łóżka i ścian podnoszę się z podłogi wyściełanej kacem rzucam ci w twarz pieniądze a ty plujesz wycieram się w rękaw śmiechu i spływam po klatce schodowej zardzewiałe kobiety wytykają moją miłość palcami na dziedzińcu już zdążyłaś przytulić swoje ciało do kocich łbów a dzieci w piaskownicy piszczą tak pozwoliłam sobie poprzeinaczać, sorki pozdrawiam serdecznie, Grażyna :)
Pan_Biały Opublikowano 11 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za czytanie i słowa r
Pan_Biały Opublikowano 11 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję czytanie i swoją wizję wiersza r
dzie_wuszka Opublikowano 11 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ma Pan zachwycające mnie formuły, Panie Biały. Jest coś w Pańskim języku, co mnie pociąga
Oxyvia Opublikowano 11 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za czytanie i słowa r No to popraw tę literówkę! :-)
Pan_Biały Opublikowano 12 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ma Pan zachwycające mnie formuły, Panie Biały. Jest coś w Pańskim języku, co mnie pociąga serio, serio;) dziękuję za czytanie r
Pan_Biały Opublikowano 12 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za czytanie i słowa r No to popraw tę literówkę! :-) przy najbliższej okazji:)
Zjajami_Baba Opublikowano 14 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oj, podoba mnie się zawołanie - dziewczyno, robisz ze mnie błazna - prawdziwe, mocne, męskie dzięki za ten wiersz, panie Biały:)
cezary_dacyszyn Opublikowano 14 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2010 Ciebie w tym tygodniu również na podium - bardzo dobry wiersz . Widać , klatki schodowe Ci służą - kolejny z klatką w tle :-)
Pan_Biały Opublikowano 18 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oj, podoba mnie się zawołanie - dziewczyno, robisz ze mnie błazna - prawdziwe, mocne, męskie dzięki za ten wiersz, panie Biały:) na zdrowie i dziękuję:) r
Pan_Biały Opublikowano 18 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. klatki schodowe służą mi przynajmniej kilka razy na dobę, więc wiesz, rozumiesz;)) dzięki za czytanie i przychylne słowa r
Magda_Tara Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2010 dziewczyno robisz ze mnie błazna w towarzystwie stołu łóżka i ścian które są jak zgraja ludzi to jest dla mnie sercem wiersza. pointą - wszystkim.pijaka zostawiłabym poza wierszem. :))
Rekomendowane odpowiedzi