wanesa_ciska Opublikowano 18 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2010 w przepaści słów co miast ciepłem dotykać ranią najdotkliwiej kołyszę dziecko w sobie szukam radości by przykryć zawiść i rozczarowanie kolejny raz nieskutecznie
Jolanta_S. Opublikowano 18 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. smutaśnie i smutaśnie... Wanesa - "kołyszę dziecko w sobie" - piękna metafora, na miejscu autorki znalazłabym optymistyczne zakończenie, myślę, że warto... wystarczy kilka małych poprawek kołyszę dziecko w sobie by przykryć zawiść i rozczarowanie kolejny raz szukam radości coś tak :) buziole od Jole.
wanesa_ciska Opublikowano 18 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2010 Jolu czego się szuka to się znajduje mhm , ale w życiu nie zawsze tak radośnie nio ,,bywa i smutaśnie tu i tam ,,Ale niech ci będzie, zacznie peelka owej radości zapodzianej poszukiwać ..pozdrawiam
Magda_Tara Opublikowano 18 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2010 umieramy, jeśli nie będziemy go kołysać bardzo pięknie, smutno ale..uda się, tylko nie przestawaj, peelko! podoba się, Wan. bardzo.
wanesa_ciska Opublikowano 18 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czemu te piękne,,,często własnie smutne bywa ,,,to juz tajemnica jakowaś chyba ,,,ale może z tego kołysania trochę radości wypłynie ,,,dzięki
Anna_Para Opublikowano 18 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2010 Wanesko: Zrezygnowałabym z "czeluści". "W przepaści" - po prostu. Ale mini jest jak najbardziej ładne. Pozdrawiam, Para:)
wanesa_ciska Opublikowano 18 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zmieniłam ,być może tak będzie brzmieć lepiej ,,,dzięki Aniu ,,,
eliza2 Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. OO...ja też dzisiaj o przytulaniu...chociaż nieco inaczej, u ciebie odczuwam w wierszu trochę goryczy, pozdrawiam
wanesa_ciska Opublikowano 19 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. OO...ja też dzisiaj o przytulaniu...chociaż nieco inaczej, u ciebie odczuwam w wierszu trochę goryczy, pozdrawiam Waw jak tylko troszkę to znaczy żle nie jest ,,,dzięki a przytualnie zawsze miłe jest samo w sobie ,,,pozdrawiam,
Zdzisław_Chciwiec Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ......tekst bardzo emocjonalny - hm... słowa usłyszane od kogoś na kim nam zależy, potrafią zranić ( skądś to znam ) ... :) " kołyszę dziecko w sobie " - hm to mi wygląda na tłumienie emocji ( nie chcę się mądrzyć, ale wiem , że to nie zdrowe :)) może jednak " szukać radości " można a nawet trzeba razem z dzieckiem ? i to jest droga.... bo " radość to droga, którą idziemy, a nie szukanie tej drogi " ...wspaniała miniaturka :))...pozdrawiam Ździch
wanesa_ciska Opublikowano 19 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Października 2010 Radość do droga która idziemy ,,czyli ten czas tu i teraz ,,,dobrze że słowa te padły, bo jak juz ktoś powiedział nic na próbę nie jest nam dane .Szczere i mądre słowa napisałeś , cóż mi pozostaje tylko podpisać sie pod nimi ,,,w.
gamini1 Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oj takie jest życie. Dlatego tak smakuje (czasem). Miłego...
wanesa_ciska Opublikowano 20 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Października 2010 Dzięki czyli trochę miodu ,trochę dziegciu ,,takie to życie ,,pozdrawiam
Gryf Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Gdy w przepaść opadnie ostatnie już słowo, Rany zabliźnią się zbawczym milczeniem. Płacz dziecka ustanie kojącą przyszłością, Nadzieja zawiści odrzuci kamienie. Powstaniesz silniejsza i radość odnajdziesz, Kolejna próba będzie będzie skuteczna. Zerwij na łące bukiet uśmiechów, Wolnością dusza już będzie bezpieczna. Witaj Waneso, na smutki przesyłam trochę ciepełka...
wanesa_ciska Opublikowano 20 Października 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Października 2010 z bukietem uśmiechu ,zawsze jest milej ,,zgadza się Gryfie ,,,to dobry pomysł ...dzięki
Rekomendowane odpowiedzi