Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie wiem
co mi dziś odpiszesz

kilka oranżowych wersów
wraz z pakietem ulubionych
albo może garść problemów
ogniem pieprzu na języku

wypluj wszystkie wstrętne licha
gąszczem złości pomotane
rozwiń motek dnia szczerości
czułym gestem zawierzenia

wnet pochłonę gorzkie żale
w zamian wyślę jasny obłok
na pogodę dodam słońce
jeśli zechcesz czerwień…

oddam

Opublikowano

Wypluwanie licha to nie takie proste
Wiem to, cóż począć.
Na to wypowiedzieć może się Ajschylos

Nie znam go od tej strony, ale mu zawierzam
Wszystko przyjmę, możemy czerwienią
podzielić się po połowie,
Albo lepiej nie
bądźmy razem
:))ale w normie
No w formie musimy być!!!

pozdrawiam miłego dnia Tobie Krysiu

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Otóż to, Fly! "Bądźmy razem...ale w formie" :)
A "wypluwanie licha" potrzebuje zaufania.
Dziękuję Eliko.
:)
Serdecznie pozdrawiam -
Krysia
Tak Krysiu, zaufanie w pełnym tego słowa znaczeniu,
bo od słowa zaczyna się budować zaufanie
Pozdrawiam

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Berenika97... jestem zauroczona Twoim komentarzem.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Pamięta się, to oczywiste. Powinnam się od Ciebie i od jeszcze kilku osób, uczyć komentowania.! Dziękuję za... balansowanie.. :)    
    • @Marek.zak1Bardzo dziękuję! Zainspirowała mnie historia z życia wzięta. @Annna2Zwłaszcza, że przeżyli razem ponad 30 lat i ...pojawiła się nowa ... miłość? Bardzo dziękuję! 
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Można wejść przez dziurkę od klucza :)
    • @violetta... :)) MY, z jaja.? Violinko..:) może za czterysta tysiący lat, może...   @andrew... tak, wchodzimy w to nowe.. a potem barwy tak bardzo się zmieniają, ale ale.. mamy zadanie, podtrzymać paletę kolorów..;) Dziękuję.   @Annna2... ano tak, to małe i to wielkie... :)   @lena2_... cieszę się, że właśnie ona.. :)   @Alicja_Wysocka ... Ala, nie chciałam Cię "uszkodzić"... ;)   @Natuskaa...  to, co piszesz... geny, dbanie o skórę, to wszystko prawda i... mógłby to być temat na oddzielny wiersz, ale raczej temat nie dla mnie. Tytuł...  to celowy zabieg, jak i układ niektórych słów, żeby.. nieco.. poszerzyć przestrzeń. Co do mieszania... to mieszają, ci co zawsze... od wielu, wielu lat.  Dziękuję za obecność... :)   Dziękuję Wam za zostawione słowa.    
    • Kim są ludzie, którzy mają, odpowiedzialność za branie i za popchnięcie skalpela? Rozerwanie, bebeszenie… Komu się życie należy, bardziej niż komuś innemu? Komu śmierć, na czystym stole, niby wyrok za przypadek?   Komu trocina do brzucha, zamiast łóżka na OIOM-ie? Jaki „Bóg” podjął decyzję, o tym ile przesłać chemii, by kiełkowała nadzieja… ta, bez odruchu łazarza, bez łez podobno już trupa, przykrytego tylko z wierzchu?   Nikt nie zapyta o zgodę, bo to przecież śmierć mózgowa, choć serce nadal bije. Tylko czy przestało boleć? Czy kiedyś w końcu przestanie? Czy dopiero kiedy umrą, części które ktoś pożyczył, zwąc dawcę - ludzką plantacją?
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...