Leokadia_Koryncka Opublikowano 17 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Września 2010 na zmokłych łąkach wiatr pociesza siwe topole ostatnie kopy siana śnią o lecie gniazda bocianie puste żal w nich mieszka rzeka wstążką odbita z błękitu nie pamięta wczorajszej powodzi tylko wierzby załamują ręce nad przyszłością badyle ziół zdumione mądrością nasion rój jabłek osiadł zmęczone jabłonie motyle tańczą dla nich symfonie kolorów grzeją się pagórki w słońcu przed słotną jesienią w dolinie samochody wyprzedzają myśl starsi ludzie przed domami z rękami założonymi niedzielnie gawędząc wiedzą swoje
Agata_Lebek Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dobry wiersz na zetkowy debiut. Do ulu :) Pozdrawiam
Leokadia_Koryncka Opublikowano 18 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 Aguś; dziękuję za powitanie serdeczne na Z. Za czytanie i ciepło o wierszu. Za Ul, po dwakroć. Serdecznie, Leo.
Magda_Tara Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 gratuluję wiersza - przede wszystkim i odwagi - w szczególności :* :D a wiersz zabieram do wielokrotnego użycia :))
Ewa_Kos Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 Ładnie namalowany obraz słowem:)) Z przyjemnością przeczytałam. Serdecznie pozdrawiam:) E.K.
H.Lecter Opublikowano 19 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2010 Skoro to debiut, nie jest tragicznie... Przy następnej prezentacji, proszę sobie odpowiedzieć na pytanie : ile razy jestem w stanie obejrzeć ten sam film...? ;)
BARBARA_JANAS Opublikowano 20 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2010 Niestety nie ujął bom już co nieco przeczytała;) Pozdrawiam
Leokadia_Koryncka Opublikowano 21 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mag; gratulację przytulam, choć nie wiem czy zasłużone:) tym bardziej za użycie, a używaj choćby do zdarcia:) serdecznie, Leo.
Leokadia_Koryncka Opublikowano 21 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ewo; przyjemnie czytać taki komentarz. Dziękuję za poświęcony czas. Serdeczności, Leo.
Leokadia_Koryncka Opublikowano 21 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Martwiłam się, że Pan mnie pominie, a jednak... Powtórka zależy od rozrywki, od gustu rozrywkowicza, rzecz jasna:) Pięknie dziękuję za wizytę i cenną wskazówkę.
Leokadia_Koryncka Opublikowano 21 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pani Barbaro; pomimo, dzieki za poświęcony czas, może innym razem wiersz zatrzyma na dłużej? Pozdrawiam, Leo.
JacekSojan Opublikowano 24 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2010 "symfonie podziwu" - to bym stonował, symfonie to są w maju, czerwcu, lipcu ale nie w jesieni...symfonie kolorów - taaak! - lubię takie klimaty, są mi bliskie; pozdrawiam J.S
Leokadia_Koryncka Opublikowano 24 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Panie Jacku; skoro w jesieni nie ma symfonii, to co mam począć z świerszczami? jakoś mi nie gra - świerszcze śpiewają symfonie kolorów. pomyślę... pięknie dziękuję za czytanie, za podobne do moich klimaty. miłego wieczoru! A. Z
Rekomendowane odpowiedzi