Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Codziennie

Rekomendowane odpowiedzi

Panie Biały: Dzięki. Czemu tyle - am? A czemu nie? Ach, ten nasz czasownik! Jakże on nas uwiera! Cieszę się, że Cię widzę, Rafale! Ups, za dużo -ę!
A tak serio! Instrumentacja głoskowa robi swoje w wielu wierszach, w tym - także! Oczywiście, że gra! Cieplutko pozdrawiam, Rafale.
(Że też do mnie wpadłeś? Miło mi) Para:)

Marku Dziekanie: Zapraszam do moich wierszy. W profilu jest ich kilka, a poza tym jeszcze kilka poza nim:) Niewiele warte, ale - zapraszam. Nie unikam anafory, zawsze miała w wierszu odpowiedzialną rolę. Anafora - jak każdy "zaśmiecacz" uwiera w kiepskim wierszu. Jeśli wiersz nie jest zły, jeśli odgadujemy w miarę przyzwoity poziom piszącego - warto się zastanowić, jaką funkcję pełni powtórzenie tego samego wyrazu. Polecam się, witam, i bardzo dziękuję za pochlebstwa. Cieplutko, Para:)

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Anno, wiem, że tak może być, ale takie ''coś'' zazwyczaj rozprasza mnie w wierszach,
choć tak po prawdzie, to ja muszę się z tym uporać
Broń Boże żebym przywykła! Wolę za każdym razem być zaskakiwana (i coś mi się wydaje, że tak będzie)

Sztacheta

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Poprzedni komentarz napisałem trochę na śpiąco, dzisiaj uważniej przeczytałem ten wiersz, wycofuję się z moich wątpliwości tyczących się powtórzeń w tym utworze. Tak to jest kiedy człowiek próbuje robić za mentora podczas kiedy sam nic lepszego zapewne nie napisał. Powinienem być bardziej pokorny, świetny wiersz.