Krzysztof_Kurc Opublikowano 13 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Września 2010 ponoć wszyscy zbłąkani w zielonej mili przepraszają niewłaściwych rodziców ale to nie jest dobry dzień na spowiedź i nieważne z kim rozmawiasz pochylony w drzwiach Jezus umiera wstrzymując się od kaszlu za szczerość daje w prezencie odwagę na jedno pstryknięcie palcami jest zmęczony od kiedy boi się piekła bo jak długo można być młodym wzrok powoli przywyknie do ciemności i cud trzeba będzie odpokutować
Anna_Para Opublikowano 13 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2010 Krzysztofie: Tego nie rozumiem: jest zmęczony od kiedy boi się piekła bo jak długo można być młodym Poza tym - doskonale. Świetny tekst, no ale tak u Ciebie mamy! Cieplutko, Para:)
Krzysztof_Kurc Opublikowano 13 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zawsze coś namieszam. Może tak - Ból istnienia (empatyczny), wymieszany ze świadomością swojej długowieczności. Albo - Grzechy młodości są popełniane hurtowo, więc budzi się strach, że czym dłuższa młodość, tym wiecej do oclenia. Oczywiście jeśli ma się świadomość własnych czynów.;) Bardzo cieszę się z Twojego komentarza Pozdrawiam Krzysiek
krzysztof marek Opublikowano 13 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2010 jak dla mnie odważny wiersz, na ważny temat, nie prosty do ubrania w słowa. doskonały, jak napisała Ania. pozdrawiam Krzyśku.
Anna_Para Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2010 Teraz rozumiem. Zatem: jest zmęczony od kiedy boi się piekła wieczna młodość pełna pokus skutkuje / zbyt długo był młody Nie wiem co, ale coś z tym zrób. Cieplutko, Para:)
Bachencja_S. Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2010 Dobre! Szczególnie dwie początkowe strofki. Najbardziej szczególnie zaś - druga. Jakoś tak....od wczoraj mi w głowie siedzi..... Faktycznie : powinno się to robić codziennie, bo możliwość spowiedzi może umknąć niespodziewanie, dnia pewnego.... Brrr..... Aż mi chłód przeleciał po plecach..... Cóż - właśnie takie myśli się wywołaly. Prawdopodobnie - zgodnie z intencją.... Wycięłabym zwrotkę o odwadze na pstryknięcie palcami..... Gdyby to mój wiersz był. :)
Krzysztof_Kurc Opublikowano 14 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiem, że trudne tematy wymagają przemyślenia, ale czasem chyba warto pokusić się o dotykanie właśnie takich. Dziekuję i pozdrawiam Krzysiek
Krzysztof_Kurc Opublikowano 14 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bądź mądry i pisz wiersze. ;) Może zrezygnuję z tego fragmentu, jeszcze nie wiem. Pozdrawiam Krzysiek
Krzysztof_Kurc Opublikowano 14 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Intrencją jest by tekst powodował jakieś odczucia, oraz chwilę zastanowienia. Myślę, że w każdym tekscie są lepsze i gorsze fragmenty, zwłaszcza w moim. ;) Wycinki chwilowo nie przewiduję, nie mam pomysłu jak zrobić zmiany. Pozdrawiam Krzysiek
Mateusz-_Ulvhedin Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2010 poważny wiersz, bardzo mi się podoba :) szczególnie wersy "pochylony w drzwiach Jezus umiera wstrzymując się od kaszlu" i "wzrok powoli przywyknie do ciemności i cud trzeba będzie odpokutować" Cały wiersz w poważnej tonacji (przynajmniej tak mi się wydaje) i refleksyjny :) Serdecznie pozdrawiam...
Krzysztof_Kurc Opublikowano 14 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Starałem się by tekst miał cechy o których napisałeś, dlatego cieszy mnie Twoja opinia. Dziekuję i pozdrawiam Krzysiek
Rekomendowane odpowiedzi