JacekSojan Opublikowano 7 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2010 do dziś nie rozumiem jak dałem się uwieść rogatej Naomi Campbell z jej długich rzęs spływałem w niekończący się zachwyt zachwyt zmieniał się w uśmiech który zawsze będzie pamiętać w którym zawsze będę pamiętać czym zaimponowała to powściągliwością w rozmowie i apetytem w którym wyraża się cały urok życia także majestatycznością arystokratycznym oddaniem się własnemu istnieniu co dla każdej modelki jest i powinno być czymś jak najbardziej naturalnym miss łąk piękność lata jej okazałość krowa
egzegeta Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 Witam Panie Jacku jeśli mamy na myśli tą samą Campbell, to wtedy Naomi. Pozdrawiam
dzie_wuszka Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. fajny, choć wolałam oderwaną "krowę" na końcu, bo wtedy wiersz robił się nie tylko o krowie, jako zwierzęciu, a nabierał swoistego wyrzutu w wymiarze ludzkim i jeśli chcesz użyć Pani Campbell, to Naomi, nie Noemi Pozdrawiam :)
dzie_wuszka Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 aha i jeśli tę krowę jednak zdecydowałbyś się, tak jak pierwotnie stała, oderwać, to zmniejszyłabym "jej okazałość", bo to wtedy będzie brzmiało nie tylko jak tytuł dostojeństwa, ale też jak wysławianie wdzięków, coś a la pieśń nad pieśniami widzę tutaj też boginię-krowę. dawno mi się tak nie spodobał Twój wiersz, bardzo się cieszę :)))
Fanaberka Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. brzmi życzeniowo, usunęłabym "bo". Fajny jest.
H.Lecter Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 Jestem zaniepokojony, jak wiadomo, modelki (zwłaszcza rogate) nie służą do uwodzenia, tylko do podziwiania... ;)) Wiersz, to wyraz poetyckiego "apetytu, w którym wyraża się cały urok życia"... :)
kalina kowalska Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zwłaszcza jak się rąbie w kogoś swoją komórką :)) puenta bardzo fajna pozdr
JacekSojan Opublikowano 8 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 egzegeta.; - oczywiście, poprawiam i dziękuję :) J.S dzie wuszka.; dzięki za podszepty, bo inspirujące; skwapliwie skorzystałem :) J.S Fanaberka.; muszę zaufać - pozdrawiam :)! J.S H.Lecter.; - dać się "uwieść" to wyższy stopień podziwu; ale spoko, jedynym owocem pozostanie tylko ten wiersz, ale chętnie ojcowałbym gryfom i innym bazyliszkom... :)) J.S kalina kowalska.; - "zwłaszcza jak się rąbie w kogoś swoją komórką" ?! to jakieś traumatyczne wspomnienie? taaaak...krowa żąda respektu i z szacunku dla jej rogatości lepiej żądania spełniać; pozdrawiam :) J.S
kalina kowalska Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 Jeśli się nie mylę, to Naomi miała nawet proces, za uderzenie bodaj jakiej dziennikarki, swoim telefonem, wyznaczono jej chyba jakąs karę społeczną, miała sprzątać, dziennikarze relacjonowali, że sprzątała z wielkim wdziękiem:))
JacekSojan Opublikowano 8 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. - ach!... :) niestety, nie znałem tego faktu; ale jeśli tak, to trafiłem z tą rogatością w 10! pozdrawiam J.S
Boskie Kalosze Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dla wielu świętość Tak jakoś mnie skusiło bo sama krowa już wystarczy, żeby wielbiły ją miliony a nawet miliardy ;-) Bardzo fajny, obrazowy i wciągający czytelnika jak krowa trawę wiersz :-) Pozdrawiam.
Mateusz Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 JacekSojan:No no nieźle tu sobie poczynasz z tą -"Naomi Campbell" Żeby z niej zrobić takową -(mleczną doiną krowę) Trzeba mieć tupet. Nie jest to wiersz wysokich lotów. Ale za ów pomysł masz plusa. Ave! J.S
Stefan_Rewiński Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 Jacku, krowę trza za cycki, a nie za ogon doić, mówią górale. A z modelkami to nie wiem.
Matylda Górska Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 Fascynacje kobietami przeminęły? I..... No, nie wierzę, Pozdrawiam :)
BARBARA_JANAS Opublikowano 9 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2010 Jacek :)) Jo cie prosza, godej po ludzku :)
Dorota_Jabłońska Opublikowano 9 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2010 Przekonuje mnie lotność i nieodparty urok owej zwierzyny! :) Również zdolność patrzenia w sposób szczególny, jaką niewątpliwie posiadł był Autor wiersza;) Wzmiankowana krowa /co do tego nie mam wątpliwości!/ przy okazji stosownego święta, przemówi do nas poprawną angielszczyzną! :)) Pozdrawiam najserdeczniej :)
JacekSojan Opublikowano 9 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Września 2010 "obrazowy i wciągający czytelnika jak krowa trawę wiersz :-) Pozdrawiam. -------------------------------------------------------------------------------- Dnia: Wczoraj 09:42:49, napisał(a): Boskie Kalosze ! - zatem, jeśli ten wiersz to nie mowa-trawa, to chyba wiersz...dla krowy! :) J.S Super-Tango; - jesteś zakochany, bo taki wielkoduszny! super! J.S Stefan Rewiński.; - jako to nie wiesz, co z modelkami? są tacy co też je doją - za portfel! :) J.S Matylda Górska.; mylisz się, krowa to też dama... :) J.S Barbara Janas.; - kto prosi, się oprosi, więc masz: muuuuuuuu!, kwiiik-kwyk!, buuuuuuuu! :) J.S Dorota Jabłońska.; dama zwana krową zna wiele języków, także język gestów, zwłaszcza gdy na buty w odpowiedzi rzuci serwis...! :)! J.S
Agata_Lebek Opublikowano 9 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Do krowy tęskno mi Panie ;) Świetne, prawie tak doskonałe jak stado baranów :))
JacekSojan Opublikowano 9 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Września 2010 Do krowy tęskno mi Panie ;) Świetne, prawie tak doskonałe jak stado baranów :)) -------------------------------------------------------------------------------- Dnia: Dzisiaj 13:12:55, napisał(a): Agata Lebek - jak mi ktoś rozpisze to stado baranów na wiersz to dopiero uwierzę... :)! J.S
Agata_Lebek Opublikowano 9 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Uwielbiam takie wyzwania, inspiracje. Dam radę ;)
Rekomendowane odpowiedzi