Anna_Para Opublikowano 4 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 nie można cię nie kochać pięknie powiedziałeś znowu będzie z tego wiersz ale nie teraz wiersze przychodzą do mnie po północy kiedy już pozapinam guziki piżamy sprawdzę wodę i gaz zamknę wszystkie zamki i kłopoty mam za sobą rachunek sumienia że jestem grzeszna do granic czerwieni na pazurach - zobaczę na dnie szklanki pytanie bez makijażu gdzie teraz jesteś przychodzisz z wierszemKsiężycowi
Zdzisław_Chciwiec Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 ...to masz diabelską Tę Wenę :))))....chiba, że zmienisz grzeszna na grzeczna = wtenczas bedzie anielska ....pozdrawiam Ździch :)))
Leokadia_Koryncka Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 Anula; uśmiałam się z komentarza Zdzicha, ale sama się zastanawiam, bo jak to możliwe, żeby Wena nie odpuszczała Ci nawet kole północka?:)) Tylko żartuje, wiem, że Ona tak ma. Wiersz cały, ale najbardziej "na wszystkie zamki kłopoty", a potem trzecia do końca. Przytulam Ciebie wraz z pięknym wierszem. Leo.
dawniejbezet Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Z taką filologiczną nieśmiałością - proponuję wolną wersję dla tego wolnego wiersza. Proszę wybaczyć brak głębszej anlizy czy komentarza, ale w tv trwa mecz piłki nożnej (są pewne priorytety!) Z tytułu usunąłbym "nie" - ale wtedy byłoby - sarkastycznie(?). pozdrawiam
Zdzisław_Chciwiec Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Z taką filologiczną nieśmiałością - proponuję wolną wersję dla tego wolnego wiersza. Proszę wybaczyć brak głębszej anlizy czy komentarza, ale w tv trwa mecz piłki nożnej (są pewne priorytety!) Z tytułu usunąłbym "nie" - ale wtedy byłoby - sarkastycznie(?). pozdrawiam .....jaki wynnik meczu ??? :))))
Magda_Tara Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 ja bym nie mogła, ale ja baba jestem :( piękny wiersz, Paro, zabieram. :)) i lepiej rozbite na strofy :*
Anna_Para Opublikowano 4 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 Chciwcze! Ty mi potrafisz powiedzieć coś miłego! Z diabelskim chichotem dziękuję za czytanie. Cieplutko. Kup sobie telewizor;)))) Pararara;)
Anna_Para Opublikowano 4 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 Leo: Bardzo mi bardzo! Jeszcze będę rzeźbić, warsztatować, ale cieszę się, że już to to podobne do wiersza. Cieplutko, Para:)
Anna_Para Opublikowano 4 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 Dawniej: Wiem, że piłka jest ważniejsza ode mnie i wierszy;) Dzięki za pomoc. Kupuję. Niestety - tytułu chyba nie mogę zmienić. A sarkazm w wierszach sama lubię. Cieplutko, Para:)
Anna_Para Opublikowano 4 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 Taruniu! Dzięki! Rozbiłam na strofy, dziękując za uwagi. Cieplutko dziękuję za czytanie i dobre słowo, Dobra Kobieto! Cmok! Para, czy jakoś tak;)
eliza2 Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 Bardzo mi się podoba, pozdrówka
egzegeta Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 Pani Aniu co Pani na taką wersję;nie można cię nie kochać powiedziałeś---------------> usunąłem "pięknie" znowu będzie z tego wiersz ale nie teraz przychodzą do mnie po północy----------> "wiersze" usunąłem kiedy już pozapinam guziki piżamy sprawdzę wodę i gaz zamknę wszystkie zamki i kłopoty mam za sobą rachunek sumienia----------> przestawiłem "mam" że jestem grzeszna do granic czerwieni na pazurach - zobaczę na dnie szklanki pytanie------------> wyrzuciłem "twarz" i przestawiłem bez makijażu: gdzie teraz jesteś wtedy przychodzisz wierszem ___________________________________________ pozdrawiam :)
Anna_Para Opublikowano 4 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 Elizo: Bardzo dziękuję, że się podoba! Cieplutko, Para:)
Anna_Para Opublikowano 4 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 Egzegeto! Kapitalnie! Brakowało mi takiej właśnie metaforki, tego, co zrobiłeś z pytaniem na dnie szklanki! Cudko! Dzięki śliczne! No to macie Panowie swój wspólny wiersz:) Dawniej i Ty, Egzegeto:) Wybaczcie, przechodzimy na "ty" - proszę nie "paniować", proszę! Cieplutko, Para:)
wanesa_ciska Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 Anno no nie można ciebie nie kochać za takie wiersze ,,,nawet jak jeszcze szklanka do połowy pełna hehehe w tę noc księżycową ,,,,pozdrawiam
Anna_Para Opublikowano 4 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 Wanesko: Dzięki serdeczne za "takie wiersze". A księżyc - rogaty tej nocy!!! Cieplutko pozdrawiam, Para:)
dawniejbezet Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2010 JW (d. Pani) Anno Szkoda, że nie zachowujesz pierwotnych i przejściowych wersji wiersza, wtedy byłoby widać pracę warsztatową (dla innych). Pozdrawiam
Anna_Para Opublikowano 5 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2010 Dawniejbezet: Jasne, w tej chwili mogę jedynie zamieścić pierwszą wersję, co czynię poniżej. Dzięki. Pozdrawiam niedzielnie. Para:) nie można mnie nie kochać pięknie to powiedziałeś będzie z tego wiersz ale nie teraz wiersze przychodzą do mnie po północy kiedy już się napatrzę na księżyc pozapinam wszystkie guziki piżamki sprawdzę zakręconą wodę i gaz zamknięte na wszystkie zamki drzwi i kłopoty kiedy mam za sobą rachunek sumienia upewniam się że jestem grzeszna do granic wytrzymałości czerwieni na pazurach zobaczę na dnie szklanki twarz bez makijażu a pytanie gdzie teraz jesteś zaznaczy cały mój świat wtedy przychodzą do mnie wiersze -------------------------------- Surówka, przed wklejeniem :) nie można mnie nie kochać pięknie to powiedziałeś wiesz co znowu będzie z tego wiersz ale nie teraz wiersze przychodzą do mnie po północy kiedy już się napatrzę na księżyc pozapinam wszystkie guziki piżamki sprawdzę czy zakręciłam wodę i gaz zamknęłam na wszystkie zamki drzwi i kłopoty kiedy mam za sobą rachunek sumienia upewniam się że jestem grzeszna do granic wytrzymałości czerwieni na pazurach kiedy zobaczę na dnie szklanki twarz bez makijażu a pytanie gdzie teraz jesteś zaznaczy cały mój świat wtedy przychodzą do mnie wiersze Ps. Kolejne wersje widać w komentarzach: Twoim i Egzegety :)
Anna_Para Opublikowano 5 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2010 Drogi Dawniej:Można taknie można cię nie kochać powiedziałeś będzie z tego wiersz ale nocą przychodzą do mnie po północy kiedy już pozapinam guziki piżamy sprawdzę wodę i gaz zamknięte zamki i kłopoty rachunek sumienia szemrze że jestem grzeszna do granic czerwieni na pazurach zobaczę na dnie szklanki pytanie bez makijażu gdzie teraz jesteś przychodzisz wierszem ------------------------- I to chyba będzie wersja ostateczna:) Para:)
egzegeta Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. chwileczkę, chwileczkę nie taka ostateczna !!! :)) Ostateczna będzie wtedy, jeśli "szemrze" zastąpione zostanie "szepcze" bo obecnie - szemrze gryzie się z że to byłoby z grubsza na tyle. pozdrawiam Ps. A może by tak przed "gdzie teraz jesteś" postawić myślnik ?? i jednak w ostatnim wersie zostawiłbym "wtedy" wg mnie ładnie zamyka początkową zapowiedź iż jacyś tam lub jakieś tam /wiersze/ lub jakiś ktoś - tego dokładnie nie wiemy - przychodzą do mnie po północy. Ps2. Oczywiście ostatnie zdanie należy do Autorki i dawniejbezet, którego równie serdecznie pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi