Pan_Biały Opublikowano 3 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2010 twoje zbliżanie i oddalanie doprowadza do wariactwa rozpływasz mnie jak mgła organy wewnętrzne to półprodukty zlepione by ukryć niepohamowanie człowieczeństwo potrzebuje nicości by choć kilku mogło odkryć nowy świat i uwierzyć w niewidzialne siedzi przykryte głęboko nie pachnie tam gdzie nie ma kolorów są nie wskrzeszone nadzieje a później odliczanie dni wśród szorstkiego apogeum przyjdzie czas na deszcz i nie przykręcisz go kurkiem i nie zatkasz korkiem by zatrzymać się przed śmiercią nic już nie będzie mieć znaczenia oprócz ziarna które kiedyś wypuści pędy gdzieś na skraju rozsądku
krzysztof marek Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 dla mnie dobry wiersz, nawet bardzo dobry Rafale. ostatnia strofa wieńczy utwór po mistrzowsku. a w pierwszej czytam sobie zamiast "wariactwa" - "do obłędu" (zamiennie: "zwariowania"). wiem że nigdy nie zmieniasz więc poprzestaję na tej informacji ;) pozdrawiam.
Magda_Tara Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 wczoraj drażnił, dziś zachwycił :) a to:twoje zbliżanie i oddalanie doprowadza do wariactwa rozpływasz mnie jak mgła organy wewnętrzne to półprodukty zlepione by ukryć niepohamowanie po prostu - nie powiem: "miodzio", bo absolutnie nie. kapitalnie opisane emocje, jak sporty ekstremalne. wybacz, że tak, ale tak brawo dobry wiersz.
Anna_Para Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 Rafale: Tak, świetny wiersz, ale pomarudzę (wiem!!!! nie jest to warsztat): Bez "nicości" naprawdę będzie lepiej! Cieplutko, Para:)
Kikus Dzikus Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 właśnie tak wygląda dla mnie poezja doskonała zdecydowanie tak zastanawiam się jak to jest rozmawiać z Białym na żywo czy też tak idealnie dobiera słowa i opisuje emocje?
Leokadia_Koryncka Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 Wiersz spełnia wszystkie wymogi dobrego wiersza. Niesamowita lawa emocji, nie podana czytelnikowi na talerzu z wykwintnej porcelany, ale kto chce, może czerpać do ostatniej łyżki. Pozdrówka, Leo.
Pan_Biały Opublikowano 5 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wariactwo jest bardziej dzikie niż obłęd, który jest blady oszołomiony - dlatego wybrałem "wariactwo" dziękuję za dobre słowo o wierszu - miło mi:) pozdrawiam r
Pan_Biały Opublikowano 5 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to dobrze jak wiersz "działa", że może być skrajny, sam też tak mam że po pierwszym czytaniu, obejrzeniu czy usłyszeniu jestem "na nie", a le po kolejnych bliższych spotkaniach stwierdzam że nie mogę się bez czegoś obejść (nie mówię tego a propos tego wiersza;) tylko w całokształcie) dziękuję Magdo, że aż tak "zagrało":) pozdrawiam r
Pan_Biały Opublikowano 5 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ale co w zamian "nicości"?, bo bez to jak bez ręki dziękuję za czytanie i pochlebny komentarz pozdrawiam r
Pan_Biały Opublikowano 5 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jeszcze nie czas na doskonałość, ciągle szukam prostszych i prawdziwszych słów. z czasem przyjdą nie mnie odpowiadać na pytanie, ale może kiedyś, gdzieś, kto wie dziękuję za krzepiące słowa i czytanie pozdrawiam r
Pan_Biały Opublikowano 5 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję Leokadio bardzo miło jest czytać takie komentarze:) pozdrawiam r
Boskie Kalosze Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Świetne "człowieczeństwo potrzebuje nicości". Za to słabsze (a może dlatego?) np. "pędy gdzieś na skraju rozsądku" (zwłaszcza "gdzieś"). Jednak "człowieczeństwo potrzebuje nicości" tak dobre, że... reszty może już nie być :-) Pozdrawiam.
Anna_Para Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ale co w zamian "nicości"?, bo bez to jak bez ręki dziękuję za czytanie i pochlebny komentarz pozdrawiam r A właśnie że nic w zamian, i będzie świetnie;) Para:)
Tomasz_Biela Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2010 przyswajalne te Twoje teksty jak tabletki różnego zastosowania działania które się zażywa aby poczuć zmianę często na lepsze później stają się przyswajalne muszą być wręcz w zasięgu wzroku aż nałogiem się stają / i o to chyba chodzi / t
Pan_Biały Opublikowano 5 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za znalezienie czegoś dla siebie i za czytanie przede wszystkim pozdrawiam r
Pan_Biały Opublikowano 5 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ale co w zamian "nicości"?, bo bez to jak bez ręki dziękuję za czytanie i pochlebny komentarz pozdrawiam r A właśnie że nic w zamian, i będzie świetnie;) Para:) to chyba jednak zostanie jak jest ale dzięki za własną wizję pozdrawiam r
Pan_Biały Opublikowano 5 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję Tomasz za "nałogiem" - to dużo słowo za czytanie i komentarz również thx pozdrawiam r
egzegeta Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2010 kurek - element zaworu kurkowego służący do zamykania i otwierania dopływu cieczy lub gazu kran - urządzenie do zamykania i otwierania dopływu cieczy lub gazu
Dorota_Jabłońska Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2010 I u mnie kurek wypiera korek - bądź odwrotnie :) Tym razem nie padam na twarz z zachwytu - może być! :) Pozdrawiam serdecznie :)
Pan_Biały Opublikowano 6 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję Ci słowniku już tniemy
Rekomendowane odpowiedzi