Jacek_Suchowicz Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 choćby nie wiadomo jak mącić z czasem wszystko opadnie wyłaniające się krzyże drażnią przypominając o kolejnej Golgocie dzięki doktrynie Goebbelsa wciąż żyje stado zadowolonych baranów
H.Lecter Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Jak długo żyję, nie spotkałem jeszcze dobrej, poetyckiej publicystyki...
Marat_Dakunin Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 A, miejscami, Herbert? (O Miłoszu nie wspomnę)
Messalin_Nagietka Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Jacku - chłopy z Ciebie drwią
Stefan_Rewiński Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Fajnie namąciłeś Jacku. Pozdrawiam.
Marat_Dakunin Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Ja nie drwiłem, Ja odpowiadałem Lecterowi
Jacek_Suchowicz Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. odebrałem to jak kpinę - Lecter w sumie nie odniósł się do wiersza (Herbert ani Miłosz o drażniących krzyżach raczej nie pisali) a ja obserwując Z też pozwoliłem sobie na wyrażanie myśli - czy w sposób piękny to już co innego Jak ostatnio słyszałem "to tylko autor ma prawo decydować czy to co napisał jest poezją czy nie" pozdrawiam Jacek
Marat_Dakunin Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Ale pisali czasem "publicystycznie" a o to mi chodziło, bo o tym napisał Lecter. Nie wiem gdzie Pan słyszał, że tylko autor o tym decyduje. Jest jednak pewna inter-subiektywność, ale tutaj ktoś się za bardzo wygłupia z zawężaniem pojęcia, IMnsHO pozdrawiam
Jacek_Suchowicz Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. w wielkiej tajemnicy zdradzę że na warsztatach literackich pozdrawiam Jacek
Marat_Dakunin Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2010 A..bo myślałem, że to przytyk do mnie :)
Wilcza Jagoda Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tylkko z rosołu wybiera się męty, a jak nie, to i tak opadną, tyle , że podgrzane zepsują smak...
Jacek_Suchowicz Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Stefanie dzięki pozdrawiam Jacek
Jacek_Suchowicz Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tutaj daleko do rosołu a smak dawno zepsuty dzięki pozdrawiam Jacek
Lübow Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Fusy i tak zawsze spadają na dno. Ciekawy zapis. Wieloznaczeniowy i dobitny.
Nikodem_Ópatowski Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2010 tytuł i pierwsza strofa- uzupełniona o goebelsa- szalenie mi się podoba "choćby nie wiadomo jak mącić z czasem wszystko opadnie" nie rozumiem kim są te zadowolone barany?? po prosty nikt mi tu nie pasuje...proszę wytłumacz mi:) Nikodem
Jacek_Suchowicz Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki może zbyt dobitny pozdrawiam Jacek
Jacek_Suchowicz Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tekst stanowi spójną całość teoria Goebbelsa znana stosowana powszechnie dziś zadowolone barany - żyjący bezmyślnie kupujący każdy kit to wszystko pozdrawiam Jacek
Lady_Supay Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Nawet bez doktryny Goebbelsa stado zadowolonych baranów i tak będzie żyło. Dobry utwór i bardzo wieloznaczny. Można go interpretować na wiele sposobów. Ja osobiście mam już dwie. :) Pozdrawiam.
Wilcza Jagoda Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tutaj daleko do rosołu a smak dawno zepsuty dzięki pozdrawiam Jacek to tylko porownanie do fusów, Jacku... rosół z małymi oczkami, w którym wiecej wody niż treści, ale tak już jest .... w życiu mrówek :P
Rekomendowane odpowiedzi