Tali Maciej Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 piszę do ciebie jest noc parno sierp księżyca tnie smugi chmur piszę do ciebie o tobie bez ciebie już niedopałek w popielniczce na parapecie za oknem bezwietrznie dym serpentyną w pion w radiu Żądło I’am Englisch Man In new YorkKraków tak mi bliski aczkolwieki’am alien, i’am legal alien jest noc parno zanosi się za oknem gwar miasta kot goni mysz gonię myśl w bezsenną piszę do ciebie list kończącSonatę Kreutzerowską -Tołstoja piszę o ideałach czytam o zdradzie ideałówsztyletem w podżebrze myślę o zdradzie płaczę za oknem pokłon konarów firanka jak spódniczka na wietrze zanosi się byliśmy w teatrze rubaszna porcja mięcha cha cha wszyscy przy- ja-ciele sympatycznie sztuczne spojrzenia na pokaz opada kurtyna w naszej sztuce za oknem grzmi piszę list jest noc przedziera się przez rzęsy deszcz
Marat_Dakunin Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Na czym byliście w teatrze (pytam podmiotu l.)?
Tali Maciej Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. maydey w teatrze bagatela w krakowie pozdr
f.isia Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Taliku, wrócę jak mi-minie głupawka: jak się masz, kochanie, jak się masz... ;)
Dorota_Jabłońska Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Cholernie mi się podoba klimat w tym wierszu. Całość mimo miejscami przewidywalnej prostoty wypada bardzo interesująco. To wiersz, który daje się lubić. Pozdrawiam :)
Bernadetta1 Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Maciej w starym dobrym wydaniu :)takim Cie lubie.Nastrojowo u Ciebie...Poniewaz sie znamy osobiscie nie zaglosuje(zeby nie bylo ze TWA;)prywatnie masz Macius ode mnie pluuuus:)pozdrawiam Beata
Matylda Górska Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Dla mnie świetny w każdym słowie. Cholerne klimaty :( tylko w drugą stronę :(((( :(((((((((((((((((
Tali Maciej Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Taliku, wrócę jak mi-minie głupawka: jak się masz, kochanie, jak się masz... ;) tak więc zapraszam ponownie pozdr
Tali Maciej Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięx pozdr
Tali Maciej Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pogadamy we wrześniu na kolejnej odsłonie wictori miasta tylko żeby krzywak wkońcu przygotował ten spektakl organizacyjnie, bo ostatnio był spontan i kupe improwizacji pozdr
Tali Maciej Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. peel też je smutny)-: pozdr
Franka Zet Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Fajnie chwycił nastrój. Kusi mnie, żeby na końcu dodać 'rzęsiście', a dokładnie [color=green]piszę list jest noc przedziera się przez rzęsy deszcz rzęsiście[/color] Pozdrawiam.
Tali Maciej Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. do przemyślenia, ale w takiej kombinacji, rzęsy i rzęsiście, trochę zbyt blisko siebie dzięki za odwiedziny i podszepty pozdr
janusz_pyzinski Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 i ja lubię takie noce i takie wiersze pozdrawiam
Tali Maciej Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za odwiedziny pozdr
Tali Maciej Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. (-: pozdr
Stefan_Rewiński Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2010 No i fajnie Macieju. Pozdrawiam.
Tali Maciej Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2010 no to fajnie pozdr
Boskie Kalosze Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Klimatyczne i ładne. Tym bardziej to co zostawiłem psuje konstrukcję wiersza. Do lekkiej korekty. Pozdrawiam.
f.isia Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Taliku, wrócę jak mi-minie głupawka: jak się masz, kochanie, jak się masz... ;) tak więc zapraszam ponownie pozdr ano mi nie przeszło... ;) za diabła nie wiem jakie miała 'wezwanie' grupa wokalna co toto wyśpiewywała [bolt, volt?] ale tekst pienia przytoczę, jako usprawiedliwienie mojej głupawki, która przeszkadza mi wczuć się i docenić... ;) ajmsory Taliku :((( Jak Się Masz Kochanie Słowa: Z. Mikulin, Muzyka: Z. Nowak Piszę list na niebie północ. Miasto śpi. Już bardzo późno Cicho tu i słyszę tylko bicie twego serca Piszę list a to niełatwe. Ale ty, ty umiesz zawsze Z paru słów wyczytać więcej, to co tylko zechcesz Refren: Jak się masz kochanie, jak się masz Powiedz mi, kiedy znowu cię zobaczę Jak się masz kochanie, jak się masz Powiedz mi, co zostało z naszych marzeń Jak się masz kochanie, jak się masz Życzę ci, abyśmy byli razem już Piszę list. Na niebie jasno. Blady świt, już gwiazdy gasną Cicho tu i słyszę tylko bicie twego serca Blady świt jak twoje ręce. Uwierz mi, napiszę więcej Kiedy znów do ciebie wrócą wszystkie moje myśli Refren: Jak się masz kochanie...
Rekomendowane odpowiedzi