Alicja_Wysocka Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2010 nie mogę skończyć daremne chęci myślom się zbiera ciągle na młóckę między skroniami klekoci cietrzew jękliwe skargi za pióra skubie mimo rozżaleń nie umierają duszno gorąco kłęby oparów zmyśliły kołtun jakby nie dosyć ulga nie przyjdzie nie ma zamiaru gdzieś tam pod lasem szczekają echa i sny się kładą słyszysz jak płaczą tęsknią do wzruszeń coraz samotniej czarno na białym nie mogę zacząć 1
Lübow Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Sny się kładą... dużo tutaj poezji, dojrzałej, jak jabłka w sadzie obfitości. I wszechogarniający smutek. Moim skromnym zdaniem lepiej by brzmiało w trzecim wersie: "między skroniami klekoci cietrzew". A poza tym jestem pod wrażeniem wiersza i ogromu poetyckiego przekazu.
Alicja_Wysocka Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pierwotnie miałam jak radzisz, bo bardziej mi pasuje, ale Word podkreśla 'skroniami' jako błąd ort. No i zmieniłam, on chyba bardziej się na tym zna. Dziękuję za komentarz :)
Lübow Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pierwotnie miałam jak radzisz, bo bardziej mi pasuje, ale Word podkreśla 'skroniami' jako błąd ort. No i zmieniłam, on chyba bardziej się na tym zna. Dziękuję za komentarz :) Tak, chyba masz rację, bo "dłoń" - dłońmi a nie dłoniami. Ale nie jest to jakiś istotny mankament.
krzysztof marek Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2010 spotkałem się już z wordami które podkreślają na wyrost ;) a wiersz ładnie poprowadzony. podoba się naturalnie. pozdrawiam.
Anna_Myszkin Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Ładnie wkomponowana "niemoc" w porę roku i aurę. Co do "skroniami", to jak najbardziej poprawna forma. Pozdrawiam :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Aniu, dziękuję. Zmieniłam :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Sprawdziłam, faktycznie na wyrost. Dziękuję
Makar Bora Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Alicjo! pamiętam jak zaczynałaś było śpiewnie rześko i wesoło teraz napierasz się by skończyć to wszak sztuka "sama w sobie" tej miary nie sprostało wielu więc nie kończ tylko idź do przodu patrz gdzie światełko błyska skroniom daj wypocząć prochu nie wydumasz więc po co myśli knocić cietrzewia wypuść na przestrzenie sama ruszaj w świeżą zieleń gdzie koniki polne skaczą tam przyjazne echo czeka aby zajrzeć we wnętrze duszy i zaśpiewać pieśń wesołą z partytury zdobnej różą Serdecznie pozdrawiam siego lata. Patrz, już w przedbiegach zbliża się jesień! Marian
Alicja_Wysocka Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Marianie, bliski sąsiedzie jak miło spotkać w znajomych kątach mam we łbie mętlik, a nawet bajzel nie mogę zasnąć nim nie posprzątam Skaranie jakieś, co którą upcham następna klepką za luźną wleci, a wszystkie w szpilkach biegają, tupią, jedna przez drugą chce mnie oświecić Jak pragnę zdrowia, gdzie ta reforma uboczne skutki, nie dośpię nie zjem żeby najszybciej jaką receptę połknąć i zapaść raz na amnezję Wreszcie mam pomysł, dam ogłoszenie właśnie już tętent czuję na skroniach za mała głowa, trzeba mi większej pilnie zmienię na łeb od konia Również pozdrawiam serdecznie i dziękuję :) 1
Eunicee Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Ładnie, poetycko:) podoba mi się, pozdrawiam
Jacek_Suchowicz Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2010 poetycko owszem ale Tobie Alu należy już wyżej stawiać poprzeczkę (poukładaj akcenty) pozdrawiam Jacek
Rekomendowane odpowiedzi