Anna_Myszkin Opublikowano 20 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2010 gonię lżejszą od powietrza oczy toną w jej skrzydłach słuch zatapiam w kropelce puchu drwi ze mnie na potęgę ulotności chwytam w kołysce dłoni mgnienie zmienia bezwolnie imię i stan istnienia pod opuszkami czasu przegrywamy obie z nadprędkością
Jolanta_S. Opublikowano 20 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak to już na tym świecie... smutaśne "przed opuszkami czasu przegrywamy obie" Aniu miłego wieczoru.
Anna_Myszkin Opublikowano 20 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2010 Dziękuję, Jolu, za czytanie. Czasem trochę smutno, że nie ma nic bardziej krótkotrwałego od teraźniejszości. I nas w niej. Oj tam, oj tam, to tylko refleksja :) Pozdrawiam Cię ciepło :)
Anna_Para Opublikowano 20 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2010 Anno: Ładnie, metaforycznie, ale... bij. zabij, za diabła nie zgadłam, że to o teraźniejszości. Warto byłoby chociaż w tytule zaznaczyć, że to mijanie się z czasem. Może "Chwila"? Ale... z drugiej strony - pomyślałam w pierwszym czytaniu, że to o kobiecie, za którą tęsknisz (przyjaciółką, matką). Generalnie wiersz mi się podoba. Cieplutko, Para:)
Anna_Myszkin Opublikowano 20 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2010 Dziękuję, Aniu, za czytanie i sugestię, bo nie na enigmatyczności mi zależy. Pewnie najłatwiej mi będzie tytułem dopełnić przesłanie. Pozdrawiam :)
Grażyna_Kudła Opublikowano 20 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2010 Krótkotrwała teraźniejszość (to z Tojego re: Jolanta S.)- bardzo mi się spodobało, wiersz oczywiście również. Nawet pasowałoby jako tytuł. Pozdrawiam, Grażyna.
Grażyna_Kudła Opublikowano 20 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To mnie też można zabić, bo ja tak samo pomyślałam. Ale moja pierwsza myśl była o parze... albo Parze, sama już nie wiem :))) Pozdrawiam obie Panie.
Anna_Myszkin Opublikowano 21 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2010 Dziękuję za czytanie i napisanie, Grażynko. Krwawej jatki muszę uniknąć za wszelką cenę - tytuł do wymiany koniecznie ;) A Ani Pary wiersze rzeczywiście czytam z przyjemnością :) Pozdrawiam :)
Leokadia_Koryncka Opublikowano 21 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2010 One napisały, a ja poczekam... :) Wiersz refleksyjny, do zapamiętania na dłużej. Cieplutko - Leo.
Anna_Myszkin Opublikowano 21 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2010 Miło mi, że byłaś i zostawiłaś ślad po przeczytaniu :)
Judyt Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2010 poczytałam gonię ulotności chwytam i racja, J. serdecznie
Anna_Myszkin Opublikowano 23 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2010 Dziękuję za poczytanie i przyznanie racji. Pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi