Anna_Myszkin Opublikowano 11 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2010 lipiec wpadł z przesyłką suchych faktów nie pukał dwa razy w drzwi otwarte odkąd przeskoczyłeś przez próg w maju z rozumem ściśniętym sztywnym Kantem spakowałeś niebo zdjąłeś gwiazdy gwoździe kłują sufit już bezprawnie gipsem z suchych faktów zatrę ślady doświadczenia z żabą-laborantem
Anna_Myszkin Opublikowano 11 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2010 Nie chciałam, żeby przepadł w profilu, bo go lubię :)
Jolanta_S. Opublikowano 12 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Myślę taki osobisty, ciekawy, oby się dało rozpakować błękit i zawiesić gwiazdy... Serdecznie - Jola.
Ela_Ale Opublikowano 12 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I słusznie. Czy mam "dopasować" swoje rozumienie, czy masz własne, które obowiązuje? Ciekawe...Dla mnie to pretensja do zbędnego intelektualizowania, szczególnie, że "usztywniłaś" Kanta. Dostało mu się, bidulkowi, choć są sztywniejsi! A już gwoździe ostatecznie dopełniły egzekucji na "mądrali". Pozdrawiam. E.
Anna_Myszkin Opublikowano 12 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za czytanie i słowa zostawione. Też trzymam kciuki za peelkę. Pozdrawiam ciepło :)
Anna_Myszkin Opublikowano 12 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie mam żadnych ram interpretacyjnych, ale nawet, gdyby były, to lepiej trafić nie mogłaś. Dziękuję, że wpadłaś z komentarzem. Pozdrawiam ciepło :)
Oxyvia Opublikowano 12 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2010 Podoba mi się. Oryginalnie i ładnie wyrażone rozczarowanie i żal z powodu odejścia miłości.
Anna_Myszkin Opublikowano 12 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo się cieszę z podobania Ci się :) Dziękuję i pozdrawiam ciepło :)
Anna_Para Opublikowano 12 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2010 Chwaliłam wiersz w warsztacie. Powtórzę pochwały i radość, że nie przepadnie. Piszesz Anno mądrze i masz dobre pióro. Gratuluję.
Anna_Myszkin Opublikowano 12 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2010 Pamiętam, jak zareagowałaś "niebem gwiaździstym..." i tym bardziej raduje mnie Twój komentarz :) Pozdrawiam ciepło :)
Pan_Biały Opublikowano 12 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2010 nie podoba misie forma, tak jakbyś budowała wiersz na siłę, nie ma poloty, fantazji, trzepotu skrzydeł nie dziś, nie teraz, strzeliłaś z fałsza wolałbym naturalnie jak poranne wstawanie, czy jedzenie bułki z masłem, wtedy rodzą się prawdziwe wiersze czekam innych r
Pielgrzym Ostatni Opublikowano 13 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2010 Aniu, "spakowałeś niebo zdjąłeś gwiazdy" zabieram do U. I też trzymam kciuki za peelkę, pozdrawiam
krzysztof marek Opublikowano 13 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2010 wiersz do poczytania. ciekawa jest zamiana gwiazd na gwoździe, niemniej źaba-laborant jakoś mi się nie wkleja w całość, chociaź... :) pozdrawiam serdecznie.
Anna_Myszkin Opublikowano 13 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Skoro taki odbiór, to już nic nie poradzę. Zdaję sobie sprawę, że pisanie bez kantów to nie bułka z masłem. Za czytanie i wyrażenie opinii dziękuję. Pozdrawiam.
Anna_Myszkin Opublikowano 13 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A to miłe zaskoczenie :) Dziękuję, że poczytałeś, Pielgrzymie, i zostawiłeś dobre słowo. Pozdrawiam :)
Anna_Myszkin Opublikowano 13 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A tak pomyślałam, że gada autorowi eksperymentu odpuszczę na rzecz żaby śliskiej z rozdwojonym jęzorem ;) Dziękuję za poczytanie i komentarz. Pozdrawiam :)
teresa943 Opublikowano 13 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2010 jak dla mnie nieco przegadany (choć przez to prawdziwie kobiecy:) i wydaje mi się zbędne powtarzanie "suchych faktów", ale...to takie "moje" a wiersz mi się podoba :) serdecznie pozdrawiam - Krysia
Anna_Myszkin Opublikowano 14 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2010 Miło mi, Krysiu, że przeczytałaś i zostawiłaś swój komentarz. Niestety, czuję, że łatwo się nie pozbędę tendencji do przegadywania, ale na pewno powalczę ;) Pozdrawiam :)
M._Krzywak Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2010 Hm, czy Kant był "suchy"? Pisał o powstaniu wszechświata, o Bogu, o duszy, tyle, że zdroworozsądkowo uznał, że tego opisać się nie da i przestał :) Dla mnie to dobry wiersz. A autorce polecam film "Adam", jak obejrzy, domyśli się, dlaczego :)
Leokadia_Koryncka Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2010 Bardzo podoba! Nie każdy potrafi oryginalnie oddać smutny klimat. Zabieram do Ul. Pozdrawiam serdecznie... Leo.
Rekomendowane odpowiedzi