Tadewski Opublikowano 5 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2010 W te upalne dni stare kamienice krzyczą zielone drzewa płaczą młodzież upiła się... kolejny raz i jeszcze tutaj miasto zmienia konstrukcję na odmienną akceptację dusznej rzeczywistości... przepadły wyobrażenia przepadły marzenia są tylko przytłoczone ludzkie relacje przez ogrom pojęć w tym mieście sprzecznych nie dają spokoju gnębią sekundami a upadku poznał każdy smak w tym mieście odmiennym... gdzie dzień płonie gdy lipiec dopadł czas i płonie mgłą znaczeń rozbitych na cienkiej granicy dobra i zła a nocą w spokoju cisza wyolbrzymia myśli o odmiennym mieście.
Vica Opublikowano 5 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2010 nierówno, jest tu kilka ciekawych momentów chociażby pierwsza i ostatnia strofa ale już na przykładprzepadły wyobrażenia przepadły marzenia czy nie dają spokoju gnębią sekundami a upadku poznał każdy smak w tym mieście odmiennym... dość kiepsko, banalnie ja bym pokombinowała bo warto powodzenia klaudia
Stanisław Kamykowski Opublikowano 5 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2010 podoba mi się, choć również poleciłbym dopracowanie. po pierwsze ilość i długość wersów-gdyby niektóre z nich połączyć byłoby znacznie lepiej i uwierz to co wartościowe może nabrać jeszcze ciekawszego znaczenia. po takim zabiegu niektóre zwroty musiałbyś zmodyfikować, z resztą teraz też "przepadły wyobrażenia/przepadły marzenia" prosi się o lepsze sformułowanie myśli, podobnie "kolejny raz/i jeszcze tutaj" zbyt blisko siebie zwrot o podobnym nacechowaniu-to po drugie. po trzecie powtórzę: podoba mi się-choć myśl tu zawartą warto znacznie lepiej zapisać, pozdrawiam
teresa943 Opublikowano 6 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2010 zgadzam się z przedmówcami...gdyby tak dopracować warsztat, wiersz wiele zyskałby, przemyśl to, bo warto :) serdecznie pozdrawiam - Krysia
Pan_Biały Opublikowano 6 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2010 bez rytmu -czytałem dukając wers po wersie bez treści - bo tak to można nawet o wąsach sąsiadki bez formy - popróbować na piasku z foremkami jak by nie liczył 3xnie= klapa ale pisz dalej, będę czekał lepszych najlepszego
klubo Opublikowano 7 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2010 2x płonie zbyt blisko- wart dopracowania- pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi