Ela_Ale Opublikowano 15 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2010 nie znam tajnego języka. niejeden szyfr do myśli bywa granicą dwóch światów droga bez strzałek pod górę nie zbliża pojęć do celu na pięciolinii czarnymi znaczkami w ciszy schowanej przed wzrokiem czarne punkty na bieli zeszytów są rozmową bezdźwięczną i pustą nigdy nie poznam tej ścieżki przed uchem zamkniętej na klucze najkrótszej do ciebie… nie dla mnie
Ela_Ale Opublikowano 15 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2010 Dzięki bardzo. Dla mnie tez te czarne znaczki są bardzo ciekawe. Tylko jestem analfabetą. Uśmiechy. E.
Magda_Tara Opublikowano 15 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2010 analfabetą nie jesteś :)) jak widać na załączonym czarne znaczki tyle mogą! aż trudno uwierzyć :))) podoba się taki zaszyfrowany :D
Ela_Ale Opublikowano 15 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2010 Też lubię szyfry. Brak dekodera w mojej głowie jest kompromitujący, ale muszę ten deficyt jakoś przeżyć. Dzięki. E.
Marta R... Opublikowano 15 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2010 Też lubię szyfry i tez dla mnie to zagadka , pozdrawiam zostawiam papatka
krzysztof marek Opublikowano 15 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2010 ładny wiersz Elu. gratuluję! nieraz tak obiegowo się mówi: dotrzeć do kogoś, kto jest tego po prostu warty. dla samego siebie dotrzeć. niektórzy ludzie istotnie są jak zagadka. intrygują, zachwycają... a już w relacjach ona - on jest to dość częste spotykane zjawisko począwszy od młodzieńczych zadurzeń i zakochań ;) szkoda że twój wiersz kończy się negacją, ale faktycznie tak najczęściej bywa. pozdrawiam serdecznie :)
Ela_Ale Opublikowano 16 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2010 Krzychu, wiersz musiał skończyć się nie negacją a raczej niemożnością. On - na nutach, ja - na drutach! Cała smutna prawda. To żarciki, oczywiście, bo i na drutach nie potrafię!. Tak czy tak - dzięki za czytanie i miłe słowa. Z porannym uśmiechem do Ciebie E.
Ela_Ale Opublikowano 16 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2010 Marto, trzymajmy się w tej formie niemożności i ulubieniu szyfrów razem. Dzięki. E.
Leokadia_Koryncka Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zadumałam się... jak przed rozszyfrowanym szyfrem. Ciekawie... tajemniczo... Pozdrawiam L.
Ela_Ale Opublikowano 16 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2010 Bardzo cieszy mnie Twoje zadumanie nad tekstem Pozdrawiam E.
Pielgrzym Ostatni Opublikowano 17 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2010 Elu, skądś kojarzę ten motyw ze ścieżką na pięciolinii czy raczej tym co chciałaś tu wyrazić. Jak dla mnie wcale ten wiersz nie jest zaszyfrowany, wypada tylko radzić peelce że wystarczy wsłuchać się w melodię, nie trzeba znać nut żeby razem śpiewać a tym bardziej słuchać. pozdrawiam
Ela_Ale Opublikowano 17 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2010 Piotrku, Ty dobrze mówisz, ale takie sposoby nijak nie pomagają. Słucham i nie zawsze słyszę, co trzeba. Trzeba mieć jednak wyrobione ucho. Ten wiersz jest dla mojego przyjaciela, który i wiersze napisze i muzykę skomponuje, zagra i zaśpiewa. I to publicznie! Budzi mój zazdrosny podziw i nie tylko mój. Wystarczy, że namówił mnie na pisanie wierszyków. A Ty w swojej przemiłej naiwności nie namawiaj mnie do śpiewu, bo może być straszno i groźnie. Pozdrowienia Ci wysyłam. Elka.
cezary_dacyszyn Opublikowano 17 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2010 Szczerze ? Zostawiłbym trzy pierwsze wersy na początku i byłoby to jedno z lepszych haiku jakie ujrzałem :-) Reszta jest po to żeby nie było za krótko :-( Ale poetycko poprawnie :-)
Ela_Ale Opublikowano 18 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2010 Cezary miły, czy ja wiem... Te pierwsze trzy wersy są banałem. To tylko uwertura do muzyki, o której piszę. Ale - jeśli haiku Ci odpowiada - bierz! Dzięki. Pozdrawiam. E.
Rekomendowane odpowiedzi