Pan_Biały Opublikowano 11 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2010 zranię cię lekką ręką matadora bez fleszów i mikrofonów cicho zjem kolację w towarzystwie tępego ciała odgryzę język i wyślę go pocztą Judaszowi codziennie mimo wszystko idziemy do piekarni w bezszelestnym brudzie ślizgamy się próbując przetrwać życie toczy się serialem dla człekokształtnych którzy genialnie operują samogłoskami kradnę minuty zegarkom lecz nie pójdę do spowiedzi jako złodziej wina nie umie się bawić w chowanego kara jest sztuczna jak drzewko bożonarodzeniowe i kryzys gospodarczy na szczęście jestem nikim wśród trupów nawet jeśli są kobietami niech się ślinią jeśli wiecznymi chłopcami niech będą wściekli wyobraźnia to kula u nogi a ja mam ją gdzieś
Dorota_Jabłońska Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2010 pięć pierwszych słów wiersza zabieram do użytku codziennego. wykorzystam jako ostrzeżenie, kiedy on patrzy na mnie z rana jakoś niewyraźnie :))) co do reszty, znalazłam wiele i jest fajnie ale konstruktywnego komentarza nie potrafię napisać /mea culpa/. Pozdrawiam :)
Pan_Biały Opublikowano 11 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję Doroto za czytanie:) komentarze pod wierszami częściej bywają nie konstruktywne, a wyrażają swoją aprobatę bądź słowo "nie podoba mi się" i te opinie też są istotne. jest to najprostsza metoda na wyrażenie się po przeczytaniu tekstu i jest ok najlepszego r
Magda_Tara Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2010 nawet jeśli są kobietami niech się ślinią jeśli wiecznymi chłopcami niech będą wściekli wyobraźnia to kula u nogi a ja mam ją gdzieś :Ddeja vu czy sen tak mi jakoś tupta w pamięci ta wściekłość zawiść kobiet jawi się śladem w archiwumczy tylko? ;) dotykasz natchnieniem, Biały Panie :)))))
Marek Konarski Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2010 życie toczy się serialem dla człekokształtnych Mam wrażenie, że dopisujesz kolejne odcinki -cóż, seriale też dla ludzi... :)
Dorota_Jabłońska Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2010 zobacz, co znalazłam przypadkiem :)) Petrus - wspomnienie mężczyzny /dla mnie/ idealnego: www.youtube.com/watch?v=UPDD19l_xWE
bruno seping Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2010 oj, panie - cos pan za wylicznkę stworzył. każde zdanie jakby bez kontekstu, oderwane od siebie... nie ma między wersami spoiwa, a jeśli jest - to ja je wydłubałem, czytając. pzdr:)
Anna_Para Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2010 Nasycony treścią, składanka refleksji o życiu, chaos, jak w głowie faceta myślącego...no i dobra, niech się ślinią, jak takie śliniaki! Tak się pięknie wyprzedałeś z maskulinizmu, że mnie wzruszyłeś Rafale! Piękny ten wiersz! Pozdrawiam, Para:)
HAYQ Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2010 nie wiem, czy Ci to już pisałem, ale i tak napiszę :) choćby po raz piąty - masz stajla. Twoje wiersze stają się rozpoznawalne i mają to coś, co przyciąga. Dobry tekst, świetnie się czyta. Nie mam właściwie uwag, poza jedną - "wina", przeniósłbym za "złodzieja" w poprzednim wersie, trochę efekciarski szczegół, ale moim zdaniem jeszcze lepiej zabrzmi. Trzymam kciuki za następne, pozdrawiam.
teresa943 Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2010 Rafale, dla mnie też stajesz się rozpoznawalny a to b. dobrze :) podziwiam Twoje pisanie, choć to nie moje klimaty, ale...interesuje mnie "męskie postrzeganie rzeczywistości" :-) serdecznie pozdrawiam - Krysia
krzysztof marek Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2010 tak, jeśli chodzi o rozpoznawalność to bez dwóch zdań, najszczersza prawda :) mnie zawsze interesują w Twoich wierszach Rafale ukryte konteksty, podteksty, nie zawsze mi się udaje je wychwycić - oczywiście cieszę się gdy znajdę jakiś przekaz niekoniecznie zbieżny z zamysłem autora. ale taka też jest prawda, że przekaz czasem jest mimowolny od zamiaru piszącego. ja myślę, że to jest cecha dobrego wiersza wyłuskać coś nie zamierzonego przez autora (coś takiego dodatkowego). kwestia interpretacji to oczywiście domena czytającego ale jakieś warunki muszą być ku temu stworzone, tak myślę. ty stwarzasz je wyśmienicie! jak dla mnie ten wiersz jest o wzajemnym docieraniu się w związku. a nic nie ma wpływu na prawidłowy związek. są "ja i ty" i nic więcej. pozdrawiam i powodzenia jutro życzę Rafał. Tobie i wszystkim uczestnikom wieczoru ;)))) (newsy czytam i śledzę bacznie).
Pan_Biały Opublikowano 11 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. skubana wszystko notuje;))) doklejone to bo tak mi jakoś spasowało, miało być bez i finał byłby o trupach a tak to jest jak jest dzięki za bycie Magda pozdrawiam r
Pan_Biały Opublikowano 11 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. śledzę odcinki tego serialu - namiętnie;))) dziękuję za słowa pozdrawiam r
Magda_Tara Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :)) nie wszystko! ładne tylko (mam jeszcze parę kawałków - wypożyczę, jak chcesz ;D) :P dobrze, że dokleiłeś, trupami kończyć...jakoś tak nie halo :* do jutra!
Pan_Biały Opublikowano 11 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. stare to, kawał chłopa z niego był dzięki za linka
Pan_Biały Opublikowano 11 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cholera to chyba czytamy inny tekst ale nie będę dysputował niech wiersz się broni a jeśli nie potrafi niech się podda dziękuję za wyrażenie opinii pozdrawiam r
Pan_Biały Opublikowano 11 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wreszcie napisałem "piękny wiersz", zerknę w jakim okresie powstawał, musiałem mieć dobry humor;)))) dziękuję Aniu za słowa pozdrawiam r
Pan_Biały Opublikowano 11 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. przeanalizuję szczegół, to miło że uważnie czytasz;))) cieszę się że się rozpoznaje to moje pisanie, to dobry omen dziękuję HAYQ za dobre słowo pozdrawiam i najlepszego r
Pan_Biały Opublikowano 11 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. już odpowiedziałem u HAYQa co do a'la Grabiec;)))) (z przymrużeniem oko - podkreślam) dziękuję Krysiu za dobry komentarz - naprawdę mi miło:)) najlepszego r
Pan_Biały Opublikowano 11 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. staram się w możliwie najprostszych słowach opisać jakąś historię, epizod czy fragment otoczenia, a to że między wersy wtykam kij w mrowisko robię to z premedytacją, nie zawsze i wszędzie oczywiście;))) dziękuję Krzysztof za wszystkie słowa tego komentarza:) najlepszego r
Rekomendowane odpowiedzi