Anna_Para Opublikowano 9 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2010 za górami za lasami tak się plecie każda bajka żyła sobie złota kura co znosiła złote jajka z jajka piękne złotopióre gdy wylazły ze skorupki zgrabne wszystkie a niektóre miały śliczne złote dzióbki takie dzióbki niech mnie kule każdy kurczak chciałby taki potrafiły co niektóre śpiewać jak szlachetne ptaki kiedy same już umiały dziobać ziarno także złote zostawiły złotą kurę samiuteńką ot pod płotem myślisz pewno że stareńka mama kura teraz płacze ależ nie ta z dumy pęka że jej pisklę cudnie gdacze że wyśpiewa sobie własny złoty los z innym pospołu zanim trafi kulą w płoty do złotego wprost rosołu
krzysztof marek Opublikowano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2010 wierszyk zgrabny i błyskotliwy jeśli chodzi o "płynięcie" i z morałem jak się patrzy na tego rodzaju utwór :) złoty rosół - najbardziej mi się zawiązało. ugotowanie się może dotyczyć nie tylko sosu własnego, jak się okazuje :) dobre Aniu! pozdrawiam wieczorową porą!
Anna_Para Opublikowano 9 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2010 Krzyś Niezawodny! Dzięki śliczne wieczorową porą. Ślicznie czytasz moją bajkę. Cieplutko, Para:)
bruno seping Opublikowano 10 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2010 oj, para, ty to mnie umiesz rozwalić! hahaha pzdr:)
teresa943 Opublikowano 10 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2010 bardzo misie Twoja bajka, bo ta kura to jakoby jakaś znajoma, hehe...a może to o mnie? świetnie umiesz przkazywać morał, Aniu :) cieplusieńko - Krysia
Marek Konarski Opublikowano 10 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2010 Midas z kurnika ;) Nuda.
Magda_Tara Opublikowano 10 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to dla dzieci i dzieciolubnych, Ty wyrosłeś, niestety :)
Magda_Tara Opublikowano 10 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2010 Aniu, pięknie, potoczyście, poetycko, z morałem, klasycznie, mistrzowsko. buziak! zabieram do zbiorów :))
Marek Konarski Opublikowano 10 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to dla dzieci i dzieciolubnych, Ty wyrosłeś, niestety :) Trzeba odróżniać dzieciolubność od zdziecinnienia :)
Magda_Tara Opublikowano 10 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to dla dzieci i dzieciolubnych, Ty wyrosłeś, niestety :) Trzeba odróżniać dzieciolubność od zdziecinnienia :) dla dzieci i dzieciolubnych - nie nuda wolę zdzieci niż malkontenctwo tropiące nudę - współczuję :)
Anna_Para Opublikowano 10 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2010 Bruno: dziękaski! Lubię Was rozwalać! :))))) Cieplutko ko ko ko! Para:)
Anna_Para Opublikowano 10 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2010 Kryśko ko ko ko no coś Ty? Tu także? Oj, bo będę przypuszczać, że Ty to ja a ja to Ty!!! Albo jakoś tak:)))) Ko ko ko chana jesteś! Cieplutko, Pararara!
Anna_Para Opublikowano 10 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2010 "Midas z kurnika"!Świetna recenzja! Serdeczności, cieplutko Marku, koment - cudko ko ko ko ko...Paraliż poczucia humoru leczymy miętą i rumiankiem w złotym kurniku :) Oczywiście miętę i rumianek należy przynieść ze sobą! Cmoook!
Anna_Para Opublikowano 10 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2010 Taruniu! Dziękaski cudne, ślicznie mnie bronisz! A Marek jeszcze sobie pożałuje, że mu się nie podobała moja bajeczka. Następną opatrzę dedykacją: Marko ko ko ko kom - wstęp wzbroniony! O! :)))) Całuski Taruniu, Para
anna_rebajn Opublikowano 10 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2010 Dla mnie bardzo fajny wierszyk dla dzieci. Rosół w puencie zainteresowałby moją córcię, bo uwielbia jeść, więc dodatkowy punkt od niej za apetyczną złocistość :D. a
Marek Konarski Opublikowano 10 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Trzeba odróżniać dzieciolubność od zdziecinnienia :) dla dzieci i dzieciolubnych - nie nuda wolę zdzieci niż malkontenctwo tropiące nudę - współczuję :) Wypisz, wymaluj - kura (złota, oczywiście), co to :"z dumy pęka że jej pisklę cudnie gdacze" :)))
Marek Konarski Opublikowano 10 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Gdzie kurnik, tam lis a ten ma w nosie zakazy :))
Magda_Tara Opublikowano 10 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dla dzieci i dzieciolubnych - nie nuda wolę zdzieci niż malkontenctwo tropiące nudę - współczuję :) Wypisz, wymaluj - kura (złota, oczywiście), co to :"z dumy pęka że jej pisklę cudnie gdacze" :))) :))))))))) no, nareszcie! coś tam jednak kołacze ;D
Anna_Para Opublikowano 10 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2010 Marku: Oj, lisy lubią połasować w kurniku ku ku ku! Qrka, chyba mi wyszła kukułka:) Ale też złota! Dzięki śliczne! Para:)
Rekomendowane odpowiedzi