miss croup Opublikowano 6 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2010 krawężniki były jeszcze ciepłe przeciągnęłam się bliżej przez horyzont miałeś sen że cię budzę a ja szłam po rozwianych latarniach przez zwęglone podwórza byłeś tuż za granatem za kobaltem w pół świtu wspiąłeś się na parapet przez próg przeniosłam burzę
MARIUSZ RAKOSKI Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2010 Hmm, ten mnie zatrzymuje... czytam piąty raz dzisiaj i jednak jestem na tak, a już spieszę wyjaśnić dlaczego: no, nie da się ukryć, że wierszyk (można tak to nazwać) traktuje o zjawisku niecodziennym (ale tylko na pozór, bo z tym banałem musimy żyć i walczyć do końca naszych dni), po prostu o relacjach damsko-męskich. I gdyby tylko TO było, to od razu wybrałbym opcję "przesuń", ALE: sprawna identyfikacja podmiotu z pewnymi zjawiskami, a nawet rzeczami. Krawężnik - brutalne, twarde, zimne, martwe, zdeptane, deptane. Zwęglone podwórze - nie dość że podwórze, to jeszcze zwęglone, no katastrofizm w wersji hardcore. "Przez próg przenosić burzę" - to ja zazdroszczę w takim razie temu Komuś. W ostatecznym rozrachunku - dobre!
Jadwiga_Graczyk Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zatrzymał mnie Twój wiersz, dobrze napisany, refleksyjny no u mnie na duży plus. pozdrawiam serd.
Nikodem_Ópatowski Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2010 aż chce się zrozumieć ten wiersz: ) granaty, zwęglony podwórza - jak widzę taki krajobraz to od razu przypomina mi się geniusz Baczyński, ale przecież to nie wojna:P hehe sory ciekawy opis snu, niebanalne wprowadzenie(miałeś sen, że Cię budzę), a potem czarny dzień , który w końcu rozjaśnia kobieta(przez próg przeniosłam burzę) banalna sytuacja napisany w stylu całkiem nowym, bardzo ciekawym pozdrawiam Nikodem
miss croup Opublikowano 7 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. w każdej miłości kryje się katastrofa i bezsenność. dzięki, pozdrawiam
miss croup Opublikowano 7 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cieszę się, że zatrzymuje, ściskam cię
miss croup Opublikowano 7 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nikodem, Twoje pierwsze skojarzenie jest trafne, nie dosłownie, ale to jest wojna, jak wszystko co dzieje się między kobietą,a mężczyzną nawet we śnie:) pozdrowienia
H.Lecter Opublikowano 7 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2010 Poprawnie. Brak nieco pewnej "powłóczystości" narracji, właściwej stanom sennym - to wiersz jakby wypunktowany.
Agata_Lebek Opublikowano 7 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pierwsza strofa jest najbardziej kocia (w bardzo dobrym tego słowa znaczeniu) i tak aż do parapetu. Ostatni wers szaleńczy :) Zabieram wszystko. Nastroiłam się wierszem.
Łukasz Radwaniak Opublikowano 7 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2010 Ładny, oniryczny utwór ze zgrabnymi metaforami.
miss croup Opublikowano 7 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ha, witam z powrotem:) nieco się już martwiłam przydługim milczeniem
miss croup Opublikowano 7 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pierwsza strofa jest najbardziej kocia (w bardzo dobrym tego słowa znaczeniu) i tak aż do parapetu. Ostatni wers szaleńczy :) Zabieram wszystko. Nastroiłam się wierszem. bardzo mnie to cieszy:)
miss croup Opublikowano 7 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję, pozdrawiam
miss croup Opublikowano 8 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cieszy mnie to! dzięki za czytanie
Agnes Opublikowano 10 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2010 z każdym kolejnym wierszem jest lepiej i oby tak zostało :) pozdr. a
miss croup Opublikowano 10 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziwnie to się wszystko plecie. dzięki
Rekomendowane odpowiedzi