Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rymowanko: Witaj wśród rymujących! Bardzo mnie cieszy Twój entuzjazm. Zanim zacznie się pisać białe, trzeba się wykazać umiejętnością składania rymów! To tak, jak z malowaniem. Zanim Picasso zaczął uprawiać kubizm, malował realistyczne kształty, by po prostu wykazać się talentem. Tak to sobie widzę. Tym bardziej cieszy mnie uznanie dla moich wierszowanych pioseneczek:) Cieplutko i serdecznie, Para:)

Opublikowano

Anno, niektórzy uważają właśnie że wiersze rymowane to wyższa sztuka jazdy bo ciężko jest napisać coś sensownego i do tego jeszcze dobrać rymy ;) Ja ogólnie wolę te rymowane bo się je przyjemniej czyta, taka jakaś lekkość w nich jest i subtelna poetyckość a to kocham. Poczytałam sobie też inne Twoje wiersze i muszę przyznać że jestem pod wrażeniem. Nie wiem czy znam się na poezji ale wiem co sama lubię czytać i te Twoje akurat przypadły mi do gustu.

Będę śledziła Twoją twórczość :)

Pozdrawiam

Opublikowano

Aniu, ja uwielbiam rymowane i romantyczne i bardzo dziękuję za ten wiersz - takich tutaj za mało. Nie ma romantyzmu bez banałów wedle kryteriów poezji współczesnej - ale to nie jest wiersz współczesny! Chociaż parę szczegółów można by poprawić...
Dla mojej męskiej logiki gryzą się tylko ze sobą ostatnie dwa wersy - to albo się PL nie wstydzi swoich łez albo je ukrywa...
Pozdrawiam

Opublikowano

Jeszcze raz: Dzięki! Oj, nie wypowiadam się Pielgrzymie w imieniu wszystkich kobiet, nawet nie w imieniu wszystkich blondynek. Tylko ta peelka jest taka szurnięta! Ale nie mylić proszę z autorką! Para:)