teresa943 Opublikowano 31 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2010 zatrzymam w kadrze smak przyprawiony tobą skrycie oprawię czekaniem niewyspane noce porymują dosyt choć pewność świtu jeszcze za horyzontem nie przeraża jutro rozwiążesz zasupłania starego w nowe wkroczymy razem
Dorota_Jabłońska Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2010 Teresko, wiersz jest doprecyzowany i złożony niemalże w kancik. Mam tylko jedną ale dla mnie istotną uwagę: po co w puencie razem? przecież jeśli wkroczymy to wiadomo, że my. Dla mnie wiersz powinien zakończyc się na słowie wkroczymy Pozdrawiam serdecznie :)
Oxyvia Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2010 A ja myślę, że słowo "razem" jest tu niezbędne. Samo "wkroczymy" nie oznacza jeszcze, że razem, że równocześnie i wspólnie. Ładny wierszyk. :-)
krzysztof marek Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2010 dołączam się do opinii Oxyvii (myślę, że nie ma nic przeciw). "w nowe wkroczymy razem". pozdrawiam Krysiu i Oxyvio oboje bardzo serdecznie :)
Dorota_Jabłońska Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2010 w tej sytuacji dodam skromnie :)): kiedy czytam tak dobrze skonstruowany tekst, aż mnie fizycznie dotyka zastosowanie niepotrzebnego powtórzenia, no po co oczywistość nazywać?Razem wynika z treści. Krysiu, proszę nie drecz mnie bo ten wiersz jest tak dla mnie piękny..... wiem, to szantaż ;)))))) :)))))) i już nie zawracam głowy :)
Pan_Biały Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jest tęsknota, jest nadzieja i uczucie wewnątrz taki sentymentalny po Twojemu Krysiu, to dobrze, to bardzo dobrze:) pozdrawiam r
teresa943 Opublikowano 1 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dorotko, "razem" może być poniekąd "osobno" (np. na odległość), więc tu odgrywa ważną rolę, ponadto "razem" łącznie z tytułem spina całość ...ale masz prawo mieć swoje zdanie a ja je szanuję. Dziękuję. :):) Serdecznie pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 1 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No i właśnie, Oxy, o to chodzi w tym wierszu! Dziękuję :-) Serdecznie pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 1 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. miło, że tak myślisz Krzysiu :) dziękuję serdecznie :-) cieplutko pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 1 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bardzo sympatyczny ten Twój "szantażyk" :)))) ale ... spróbuj przeczytać po "razem" tytuł wiersza :) dziękuję za ponowne przybycie :))))) cieplutko pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 1 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jest tęsknota, jest nadzieja i uczucie wewnątrz taki sentymentalny po Twojemu Krysiu, to dobrze, to bardzo dobrze:) pozdrawiam r hehe...sentymentalny jak większość zakochanych kobiet :) lubię pisać "po swojemu" tak jak czuję, cieszę się, że akceptujesz dziękuję Rafale :))) serdecznie pozdrawiam - Krysia
Marek Konarski Opublikowano 1 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2010 ubarwimy codzienność Tytuł przydałoby się wkomponować, schować w treść. W obecnej formie, tytuł "zamyka" wiersz na samym początku czytania. Nic już potem nie jest zaskoczeniem, ciągiem dalszym, puentą, to tylko odmienianie pierwszych słów przez mniej lub bardziej klimatyczne przypadki.
6 kilo Opublikowano 1 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2010 Krysiu, Ty naprawdę potrafisz ubarwiać codzienność, piękną poezją, poukładaniem estetycznym słów mądrych, lubię Twoje pisanie, otulam się tym wierszem, i niech ze mną pobędzie sobie, miło pozdrawiam, jacek.
teresa943 Opublikowano 2 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to też jest sposób odbioru (męski), ale można także po "razem" ogarnąć jeszcze raz całość...można na wiele sposobów, szczególnie jak patrzy się przez pryzmat własnych doświadczeń (kobiety zwykle ogarniają całościowo) dziękuję Marku za czytanie i komentarz :-) serdecznie pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 2 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jacku, to "ubarwianie" łatwiej przychodzi "razem" :) bardzo miło, że lubisz moje wiersze i że się tym otulasz, niech Ci będzie z nim ciepło :) dziękuję :-) serdecznie pozdrawiam - Krysia
Judyt Opublikowano 2 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2010 starego w nowe- jak może dnia, roku, nastroju, humoru.. tak sobie czytałam, wiersz poprawny relacyjnie tak rzeknę J. serdecznie Krysiu
Anna_Para Opublikowano 2 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2010 Krysiu obojga imion: Wracam z podróży i czytam taki ciepły tekst, wlewanie nadziei w serducho! Jasne, że "razem" musi być! Podobasie jak nie wiem co! Cieplutko, Para:)
Bolesław_Pączyński Opublikowano 2 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2010 Lubię te Twoje romantyczne miło do Ciebie zajrzeć są zawsze takie barwne. Dotykiem myśli gdy malujesz gdy barwisz chwilę samotności marzeniami uczuć wędrujesz gdzieś po horyzonty przeszłości. Serdeczności Krysiu:)
teresa943 Opublikowano 3 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pięknie czytasz, Judytko :) dziękuję i ślę słoneczny uśmiech :-))))))) sedeczności - Krysia
teresa943 Opublikowano 3 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj po podróży :) dziękuję za poparcie w sprawie "razem" :) cieplutko pozdrawiam, Aniu - Krysia :-)))
Rekomendowane odpowiedzi