Pan_Biały Opublikowano 11 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2010 uwolnij z nocy czarnej jak sweter żałobny dni pełzną owadami ślisko i gęsto wchodzą pod pościel ręce zahipnotyzowane w strefie zrzutu żywności klnę cię na boga że śmiesz podnosić z podłogi gdy wszystko cieknie rynną rozmowa o miłości zgniła ostatnimi liśćmi kolejna pora roku zamyka furtkę gdybym był odważny urodziłabyś drugie dziecko bez słówcudownie się z tobą milczy
Vica Opublikowano 11 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2010 to zaczyna się robić nudne ale znów bardzo mi się podoba, urzekająca jest osobistość, intymność tego wyznania, nawet jeśli to tylko abstrakcja autora szczególnie ostatnia strofa pozdrawiam vica
Dorota_Jabłońska Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2010 Biały w czarnej odsłonie :)
Pan_Biały Opublikowano 12 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. niech się nie nudzi;)) dziękuję za czytanie i pozostawianie słów:) pozdrawiam r
Pan_Biały Opublikowano 12 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a może czarny pod przykrywką białego;) pozdrawiam r
Magda_Tara Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a może czarny pod przykrywką białego;) pozdrawiam r ooooooooo! to bardziej! zdecydowanie! toż to czarny, wstrętny charakter: złośliwy, napastliwy, bezwzględny, ironiczny, despotyczny, z czarcimi (niebieskimi dla niepoznaki) oczami! a wiersz ujawnił prawdziwy obraz! powyżej opisane cechy charakteru peela :PPP świetny wiersz, Autorze!
Pan_Biały Opublikowano 12 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a może czarny pod przykrywką białego;) pozdrawiam r ooooooooo! to bardziej! zdecydowanie! toż to czarny, wstrętny charakter: złośliwy, napastliwy, bezwzględny, ironiczny, despotyczny, z czarcimi (niebieskimi dla niepoznaki) oczami! a wiersz ujawnił prawdziwy obraz! powyżej opisane cechy charakteru peela :PPP świetny wiersz, Autorze! czasem trzeba się kamuflować;) dziękuję i pozdrawiam r
Magda_Tara Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :D jasne! wiedźmy to wiedzą najlepiej :))))))))
Tomasz_Biela Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2010 przekombinowałeś Biały / mnie się nie podoba / miałeś swoje natchnione (dobre) momenty które pewnie powrócą teraz zaczyna się rdza ale to jest naturalne zjawisko przecież nie można pisać ciągle tak aby ciarki po plecach przechodziły i żeby zaciekawiało za każdym razem jak do tekstu wracasz / czytam / t
Oxyvia Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2010 Niestety nic z tego nie rozumiem. Nie dla mnie. Pozdrawiam sympatycznego Autora.
Pan_Biały Opublikowano 12 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. t nie kręcę się w tą samą stronę co ty i nie wkręcisz mnie po swojemu nie podoba się okej, dalszy wywód to tłumaczenie się z tych słów, zupełnie zbędne tłumaczenie dzięki za czytanie r
Pan_Biały Opublikowano 12 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oko za oko, e chyba nie;)) trudno może w przyszłym tygodniu pozdrawiam r
Tomasz_Biela Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. t nie kręcę się w tą samą stronę co ty i nie wkręcisz mnie po swojemu nie podoba się okej, dalszy wywód to tłumaczenie się z tych słów, zupełnie zbędne tłumaczenie dzięki za czytanie r nie mam potrzeby wkręcać Ciebie ani nikogo w mój deseń pisania dobitnie mylne wrażenie odnosisz / zatem od tej pory będę zwięzły prawie jak niewidoczny supeł na żyłce / niepotrzebnie zatruwałem otoczenie Twojego wiersza spoko rozumiem / albo czarny albo biały wiem o co Ci chodzi / dzięki za pouczenie na przyszłość / t
krzysztof marek Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2010 jak dla mnie takich wierszy jak ten nigdy dość. a czas płynie i umyka sobie, białe i czarne tworzy szarość. protest - tak sobie czytam. pozdrawiam.
Pan_Biały Opublikowano 12 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiem swojethe end
Pan_Biały Opublikowano 12 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. interpretujesz Krzyśku ciesze się:) trochę inna rzecz w tym jest , ale interpretacji nigdy dość, dzięki nim mogę się dowiedzieć jak patrzycie na słowa dziękuję za czytanie i czas pozdrawiam r
Kikus Dzikus Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2010 bo chcemy być w związku jak najdoskonalsi zapominając, że druga strona kocha nasze wady tak mi się widzi że tak powiem w poezji Białego (mogę tak mówić?) siedzę na bieżąco, a ten wiersz dobry, ale do moich ulubionych nie należy;]
Pan_Biały Opublikowano 12 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. miło że siedzisz u mnie:) ciepło KD, ale nie gorąco;) dziękuję za czytanie i słowa pozdrawiam r
karolciaa Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2010 a mnie ciary przeszły po plecach... szczególnie ostatnia strofa, chociaż porównania na początku malują pewien obrazek, jeszcze mi się nie wyklarował, ale wrócę ;)) świetnie! ;) edit: a w ogóle moją uwagę zwrócić tytuł ;))
Marcin B Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2010 "czarnej jak sweter żałobny"? zdecydowanie nie w dwóch miejscach pojawiają się w wierszu rymy, które odrobinę wytrącają z czytania ostatnia uwaga od siebie, poza wierszem - nie ma nic piękniejszego, niż milczenie z kobietą, to naturalne, wynikające z braku potrzeby mówienia ;) Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi