anna_rebajn Opublikowano 11 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2010 tamtej nocy gdy zbudził cię ból byłaś sama pamiętam jak mówiłaś miałam oczy puste zaciśnięte pięści i tak drżące kolana jakby zwinął się na nich nie kot ale smutek w samotności konania wtedy byłaś obecna sukienką i dłonią z najdłuższym spojrzeniem gdzie na końcu milczenie ciążyło jak kamień tylko prośba o pomoc była w tobie wyraźna jakbyś stała nad brzegiem i skończył się pomost nie skoczyłaś lecz trwałaś z twarzą zmiętą i smutną aż zdążyły posiwieć dni i noce przyszłe uczyłaś się wracać z pojedynczą minutą z uśmiechem niepewnym jak rodzące się życie nie pytając o jutro twoje jutro nadeszło w sandałkach różowych gubiąc kroki w falbankach sukienki za długiej każde teraz potrafisz wydobyć mu w dłoni by niebo wyłuskać które wpadło w kałużę i przed cieniem ochronić
Dorota_Jabłońska Opublikowano 11 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2010 tamtej nocy gdy zbudził cię ból byłaś sama pamiętam jak mówiłaś miałam oczy puste zaciśnięte pięści i tak drżące kolana jakby zwinął się na nich nie kot ale smutek w samotności konaniatamtej nocy samotną ból zbudził pamiętam mówiłaś miałam puste oczy teraz zaciśniete pięści w drżących kolanach z kotem jak smutek zawiniętym w konanie twoje nakreśliłam szybciutko, aby pokazać Ci, że przegadałaś treść i wprowadziłaś nieco bałaganu myślowego. No, przykład zawsze lepszy od teorii :) Powodzenia!
Wilcza Jagoda Opublikowano 11 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2010 mimo że Dor ma racje, ja już zabrałąm ten wiersz z warszatu, słonecznosci Anno R!
anna_rebajn Opublikowano 11 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za uwagi. Pomyślę nad tym :-).anna
anna_rebajn Opublikowano 11 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Jogodo - kilka drobiazgów poprawiłam. Lubię czytać wiersze na głos bo widzę na czym się potyka rytm. Na razie nie wiem, co więcej zmienić, ale cieszę, się, że ci się spodobał. anna
Magda_Tara Opublikowano 11 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2010 o właśnie! wiersze trza czytać na głos! również swoje :D tego nauczył mnie Biały w Pionkach :))) smutek aż boli, czyli dobrze jest. jeśli ma boleć i boli, to znaczy udało się rozboleć pozdrawiam, Aniu.
anna_rebajn Opublikowano 12 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Najp[ierw były tylko trzy zwrotki, ale uznałam, że jest tak smutno, że dopisałam czwartą :-)) Bardziej majowo się zrobiło. pozdr. anna
Kikus Dzikus Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2010 Dorota ma rację, ale... taki będzie zawsze bardziej Twój Czytając pierwsze dwie strofy nastawiłam się na inne rozwiązanie, ale to jakie spotkałam też nie rozczarowało. smutno pzdr:)
Pan_Biały Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "oczy puste" unikaj takich zwrotów są zbyt wytarte w II strofie niekonsekwentnie łamiesz wersy tzn. : dłonią z najdłuższym spojrzeniem" - to na nie, "milczenie ciążyło" tu ok, ale za to wers nie trzyma się kupy, dalej tym tropem "pomoc była w tobie - ok, ale znów wers bez sensu od słów "była w tobie..." przejaskrawiasz zupełnie niepotrzebnie - " twarz zmięta i smutna", "sukienka za długa" wiersz wart tuningu pisz Aniu, będę czytał pozdrawiam r
Judyt Opublikowano 15 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2010 fajnie..poczytałam z zainteresowaniem, J. serdecznie Aniu
cezary_dacyszyn Opublikowano 15 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2010 pomimo pewnych niedociągnięć ( malutkich ) wiersz urokliwy z piękną ostatnią zwrotką
anna_rebajn Opublikowano 17 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "oczy puste" unikaj takich zwrotów są zbyt wytarte w II strofie niekonsekwentnie łamiesz wersy tzn. : dłonią z najdłuższym spojrzeniem" - to na nie, "milczenie ciążyło" tu ok, ale za to wers nie trzyma się kupy, dalej tym tropem "pomoc była w tobie - ok, ale znów wers bez sensu od słów "była w tobie..." przejaskrawiasz zupełnie niepotrzebnie - " twarz zmięta i smutna", "sukienka za długa" wiersz wart tuningu pisz Aniu, będę czytał pozdrawiam r Pozostaję wdzięczna za wszystkie uwagi. Tuning będzie, ale wiersz musi poleżakować, wtedy widzę ostrzej :-). anna
anna_rebajn Opublikowano 17 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Judytko, że chciało ci się zajrzeć i za zainteresowanie :-). a
anna_rebajn Opublikowano 17 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak jak napisał Biały - niedociągnięcia są. Poleżaczkują i się wytnie. A za urokliwy - :-)). anna
anna_rebajn Opublikowano 17 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak jak napisał Biały - niedociągnięcia są. Poleżaczkują i się wytnie. A za urokliwy - :-)). anna
Rekomendowane odpowiedzi