Fly Elika Opublikowano 3 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2010 dziś wybiorę się na spacer w góry właśnie zakwitł tulipan czerwony drugi pączek czeka na rozchylenie to tylko jeden dzień i minie noc będą razem są tuż tuż już tak blisko siebiepanie Janie te kwiaty są z tej samej cebulki
Gość Opublikowano 3 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2010 Jako imiennik adresata wiersza powiem, że zadumałem się po lekturze. A to z tego powodu, że czerwony tulipan jest symbolem deklaracji miłości. O ile tulipan, który już zakwitnął z całą pewnością jest czerwony, to jednak ostatni wers nie daje jednak stuprocentowej pewności, że drugi tulipan będzie takiego samego koloru. A są tuż tuż blisko siebie... Czyli samo życie ciekawie ujęte ;) Pozdrawiam Fly!
6 kilo Opublikowano 3 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2010 Fly, ano jak to u Fly, ciekawie ujęte, uroczo, cieplutko Fly, jacek.
a._mrozinski Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 Poezja ogrodnicza? ale musi w tym siedzieć coś innego, głębszego. Te tulipany po prostu muszą być ludźmi. Tylko nie wiem co tutaj robi pan Jan. Zagadkowy. Arek
Fly Elika Opublikowano 4 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 Dziękuję Ci Janie bardzo za komentarz przemiły, wiesz ja to tak mam, że jak mały kwiatek nawet w oknie to ja się do niego już milutko uśmiecham, wzrok mój tak cieszy, bo tak ich brak na codzień w wazonie :))) pozdrawiam ciepło i serdecznie
Fly Elika Opublikowano 4 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jacuś, a dziękuję, dziękuję, dziekuję, :):):) cieplutko również
Fly Elika Opublikowano 4 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Już napisałam Janowi, masz wiele racji, że muszą, ale rzadko są, tak mi się już teraz wydaje, Jaka tam zagadka Arku, Janów wszędzie jak mrówków :)) ,a Jane ile :). Aż podziw mnie bierze, że tak można małpowato :), trzeba przyżnać, że to jednak piękne imie. pozdrawiam serdecznie
bestia be Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 podoba się pomysł jest inny pozdrawiam bestia
6 kilo Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 bo Fly jest inna, ciekawa bardzo!!! więc pisze też ciekawie, jacek.
Pielgrzym Ostatni Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 Fly, tajemniczy dość zamysł, to znaczy mam nadzieję że to nie jest o bliźniakach :) W każdym bądź razie zaintrygował mnie. Jak to ja mam techniczą uwagę: "zakwitł" zamiast "zakwitnął" - też poprawnie a rytm dla mnie układa się lepiej. Pozdrawiam
Fly Elika Opublikowano 5 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Qrcze Pielgrzymie, tak mi się napisało i nie wiem, jak z tego wybrnąć :)))), sorki. I to tak, a że ja kofam tulipusie, to już co innego. Lubię kwiatki, jak nie wiem co, nawet te mniej wydarzone. I misza mi się we łbie. Tak sobie myślę też. Wiesz, że było zakwitł, za twoim zauważeniem wrócę do tego. jeszcze mi się zdarza problem z ort. i gram. czasem, ale obiecuje, że opanuje to do perfekcji. pozdrawiam
Fly Elika Opublikowano 5 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. coś nie tak ja, Jacuś? że aż bardzo normalnie Jacuś, jak my ludzie pozdrawiam
6 kilo Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 Fly, wszystko dobrze, jesteś w porządku dziewczyna, jacek.
Fly Elika Opublikowano 6 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję Jacku ponownie pozdrawiam jak zwykle
Rekomendowane odpowiedzi