Michał Kurdyk Opublikowano 17 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 Już dawno uświadomiłem sobie ze umarłem Polemizowałem z logiką tego uczucia, Lecz przegrałem potyczkę i wojnę w mej chorej samotności Istnieją osoby mi dość znane lecz to tylko osoby Niekiedy udają przyjaciela będąc konfidentami. Ironizując z tym uczuciem w byciu nieżywym trwam Sądziłem nie raz że śmierć jest bolesna, Bolesną okazuje się myśl o nie znanym. Będąc zmarłym mnie nic już nie boli. Wyczuwając krytykę tego dzieła, mam uczucie ironii wobec krytyków, Trwając wciąż zapominam że nie żyje..
asher Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 Najbardziej spodobała mi się polemika z krytykami, których jeszcze nie ma... Żyj mimo to :)))
Michał Kurdyk Opublikowano 17 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 No cuż.. czasami mam poczucie bezsensu tego co robie.. a wszytsko przez to ze niektórzy potrafią paskudnie zbesztać osobe piszącą.. w szczególnosci dla początkujących może zakończyć się ich przygoda z pisaniem bo ktoś ich zrównał z ziemnią i nasiłał na to co zostało.. a chyba nie o to biega
asher Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 Nie przejmuj się. Akt twórczy na pierwszym miejscu, jego odbiór na przedostatnim. Mimo paskudztw, jakoś Cię nie zniechęcili :)))
Marek Hipnotyzer Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 szczerze mówiąc; forma jest dobra, ale treść żałosna, tzn. użalający się nad sobą podmiot liryczny. Może nie jest to jakieś infantylne użalania się nad sobą, ale zawsze... delektowanie się własną przemijalnością i wątłością ... można przecież to robić lepiej, zostać Jimem na przykład- "przebić się na drugą stronę itd." łajz nikt nie pamięta, a czytają w ogóle nieliczni...
Patrycja Rosłoniec Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 "Istnieją osoby mi dość znane lecz to tylko osoby Niekiedy udają przyjaciela będąc konfidentami. Ironizując z tym uczuciem w byciu nieżywym trwam" Czy to jakiś zakamuflowany zaangażowany tekst??? ;)))
Michał Kurdyk Opublikowano 17 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wielkie Pozytywne dzięxy za opinie.. na pewno zastanowie się nad twymi słowami :)
Jan Polski Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 KOMENTARZE PRZENIESIONE z drugiego "życia" wiersza. Pan Autor proszony jest o wstawianie tekstu tylko do jednego działu /powinno to wszystko być w koszu!/ Jan P. ==================================================== ====================================================== Bez paskudzenia, a ze szczerego serca, ten wiersz powinien być piętro niżej...tam gdzie jest jego kopia - w debiutach -------------------------------------------------------------------------------- Dnia: Wczoraj 15:43:42, napisał(a): asher Czytelnik Komentarzy: 50 IP: xxxx -------------------------------------------------------------------------------- tragicznie, ale słownik masz bogaty. Gratuluję popisu oratorskiego. Jeśli jednak mowa o poezji to zdaje się, że to ona umarła z chwilą powstania tego dziełka. Morderca ; ) -------------------------------------------------------------------------------- Dnia: Wczoraj 16:28:41, napisał(a): Małgorzata_Jaworek Małgorzata_Jaworek Komentarzy: 4 IP:xxxx -------------------------------------------------------------------------------- wiersza tak prymitywny, jak z czasów kamienia łupanego. Idź, złotko przynajmniej piętro niżej, bo jest nieciekawie, jeśli nie beznadziejnie -------------------------------------------------------------------------------- Dnia: Wczoraj 16:53:58, napisał(a): Mea Liberta Mea Liberta Komentarzy: 14 IP: xxxx -------------------------------------------------------------------------------- Zastanawia mnie, czemu zamieścił Pan ten wiersz również w poezji współczesnej. I tak wystarczająco bruździ w początkującej... -------------------------------------------------------------------------------- Dnia: Wczoraj 17:07:47, napisał(a): Patrycja Rosłoniec Patrycja Rosłoniec Komentarzy: 55 IP: xxxx -------------------------------------------------------------------------------- asher napisał: Bez paskudzenia, a ze szczerego serca, ten wiersz powinien być piętro niżej...tam gdzie jest jego kopia - w debiutach No masz ci los.. zostałem nie świadomo wielkim MORDERCĄ :) -------------------------------------------------------------------------------- Dnia: Wczoraj 17:16:08, napisał(a): Michał Kurdyk Michał Kurdyk Komentarzy: 11 IP: xxxx -------------------------------------------------------------------------------- Małgorzata_Jaworek napisał: tragicznie, ale słownik masz bogaty. Gratuluję popisu oratorskiego. Jeśli jednak mowa o poezji to zdaje się, że to ona umarła z chwilą powstania tego dziełka. Morderca ; ) Kazdy robi co ma robić.. ja experymentuje dalej.. szukajac własnych kanonów pisania.. na razie jedynie się rozpycham łokciami.. :) -------------------------------------------------------------------------------- Dnia: Wczoraj 17:17:29, napisał(a): Michał Kurdyk Michał Kurdyk Komentarzy: 11 IP: xxxx -------------------------------------------------------------------------------- Mea Liberta napisał: wiersza tak prymitywny, jak z czasów kamienia łupanego. Idź, złotko przynajmniej piętro niżej, bo jest nieciekawie, jeśli nie beznadziejnie Chciałem po prostu sprawdzić co tu moge.. ale widze ze powinienem sie najpierw zapoznać z tym co piszą ludzie i co jest cenione a co nie :) -------------------------------------------------------------------------------- Dnia: Wczoraj 17:19:04, napisał(a): Michał Kurdyk Michał Kurdyk -------------------------------------------------------------------------------- e tam czytywałem gorsze... :)) (nie wiem skad aż tak ostra krytyka...) ale oczywiście do Z raczej sie jeszcze nie nadaje... takie sobie pseudointelektualne nawijanie, jeżeli potraktować z przymruzeniem oka, nawet nie takie tragiczne... ale za dużo literówek... pozdr -------------------------------------------------------------------------------- Dnia: Wczoraj 21:31:49, napisał(a): Klaudiusz Klaudiusz Komentarzy: 29 IP: xxxx
Michał Kurdyk Opublikowano 21 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 Kurcze... nie wiedziałęm ze tak bardzo mnie kochają... widać.. nie spodobała się ludzikom kilka zdań o recenzetnach zawartych w moim "Prymitywnym" wierszu :P
Rekomendowane odpowiedzi