Sfinks13 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2010 daleka droga do domu przez ciasne ulice miasta chrystus wisi na płocie palcami wskazuje kierunek zarys ciemnych latarni potyka się o kamienie upadł raniony krzykiem przystanek na żądanie droga do domu jest coraz dłuższa
MARIUSZ RAKOSKI Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2010 O już miałem kreślić, ale nie, w tym coś jest... wrócę, bo teraz muszę lecieć, dosłownie :D Pozdro :::)
Sfinks13 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło, zapraszam 13
Jadwiga_Graczyk Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Jest w puencie głęboka myśl nasuwająca refleksja. Bardzo dobry wiersz. serd.pozdr
Sfinks13 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło Jadwigo, że przypadł do gustu, jestem zaszczycony serdecznie 13
Krzysztof_Kurc Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Interesujące, właściwie podoba mi się. Pozdrawiam Krzysiek
Grażyna_Kudła Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. daleka droga do domu przez ciasne ulice miasta chrystus wisi na płocie palcami wskazuje kierunek zarys ciemnych latarni potyka się o kamienie upadł raniony krzykiem przystanek na żądanie coraz dalej do domu a gdyby taka mała zmiana? pozdrawiam :)
Sfinks13 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bardzo miło Krzysztofie za ,,interesujące", ,,podoba się" bardzo cieszy jestem szczęśliwy z takiego komentarza pozdrawiam 13
Sfinks13 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. daleka droga do domu przez ciasne ulice miasta chrystus wisi na płocie palcami wskazuje kierunek zarys ciemnych latarni potyka się o kamienie upadł raniony krzykiem przystanek na żądanie coraz dalej do domu a gdyby taka mała zmiana? pozdrawiam :) miło Grażyno za poświęcenie czasu, ciekawie to zakończyłaś, pomyślę nad dobrymi radami, tylko jeszcze poczekam, co powiedzą inni. jednak z zakończeniem osobiście miałem problem, nie pasowało mi jakoś, pewnie skorzystam z rady i ciekawy zapis, gdyż wyodrębniłaś wers serdecznie 13
MARIUSZ RAKOSKI Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Tak, tak... to jest dobre: ciekawa, zawiła kompozycja, bez wyszukanych metafor, spokojnie opowiedziany, całkiem lirycznie. Najbardziej: krótkie konstrukcje zdań, niby banalne, ale walą między oczy, bezpośrdnio: "chrystus wisi na płocie [...] upadł raniony krzykiem" No dla mnie takie zestawienie na 5. Pozdro. Mario :::)
WiJa Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Skoro autor i tak sam zrobi z tym zakończeniem wiersza, co tylko będzie chciał, i zresztą powinien tak zrobić, to ja bym widział trzecią strofę tak: daleka droga do domu okazuje się coraz dłuższą Czyli powtórzyłbym sam początek wiersza i zamienił „jest” na „okazuje się”, co też (mniej więcej) zrównuje długość wersów trzeciej zwrotki z poprzednimi, a to chyba też ma (nawet jeśli niewielkie, ale zawsze) jakieś tam znacznie.
LadyC Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2010 No proszę! Takie niespodzianki po nieobecnościach powinny czekać zawsze :) Wreszcie jest wiersz!
Sfinks13 Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bardzo dziękuję Mariuszu za przychylenie się do wiersza Cieszy, że na 5 serdecznie 13
Sfinks13 Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło WiJa, pomyślę nad zmianami już myślałem i myśl Grażyny jest właściwa, tak myślę do całości serdecznie 13
Sfinks13 Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło Marianna ja , że się spodobał serdecznie 13
Sfinks13 Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło Lady, po nieobecności, nie miałem czasu: praca ale pisałem dziękuję za ,,cieszy", ale ,,wreszcie jest wiersz" to bardzo miłe serdecznie 13
janusz_pyzinski Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2010 jest wiersz i to bardzo dobry jak na debiut pozdrawiam
Sfinks13 Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło Januszu za uznanie bardzo dziękuję za przychylność dla wiersza dziękuję i serdecznie pozdrawiam 13
LadyC Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło Lady, po nieobecności, nie miałem czasu: praca ale pisałem dziękuję za ,,cieszy", ale ,,wreszcie jest wiersz" to bardzo miłe serdecznie 13 Zawsze mówię, że praca służy Cokolwiek by to miało znaczyć :))
Sfinks13 Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło Lady, po nieobecności, nie miałem czasu: praca ale pisałem dziękuję za ,,cieszy", ale ,,wreszcie jest wiersz" to bardzo miłe serdecznie 13 Zawsze mówię, że praca służy Cokolwiek by to miało znaczyć :)) Masz rację z pracy są owoce serdecznie 13
Rekomendowane odpowiedzi